Witam,
Mam problem, z ktorym nie moge sobie poradzic. Mam plyty, ktore zawieraja piosenki roznych wykonawcow np soundtracki. iTunes skatalogowal mi taka pyte jako np 15 roznych albumow po 1 piosence w kazdym. Jak zrobic aby zebrac to do kupy? Nazwa albumu jest taka sama rozni sie wykonawca i nazwa utworu i pomimo tego nie segreguje dobrze.
Kolejnym porblemem jest to, ze trzymam cala muzyke na HDD zewnetrznym. Szukajac rozwiazania ww. problemu kliknalem na "consolidate" w zakladce Advanced. Myslalem, ze jak zaznacze dane utwory to mi je skonsoliduje w jeden album. Tak sie nie stalo, za to zrobil cos jeszcze. Nie wiem co, zgral cala muze do swojego katalogu? Jak to odwrocic bez recznego wywalania muzy oraz ponownego dodawania utworow?

[iTunes] - kazda piosenka jako osobna plyta
Started by
Adams
, 16 Oct 2007 14:41
6 replies to this topic
Posted 16 October 2007 - 14:41
Posted 16 October 2007 - 14:52
Ad1 zaznacz utwory, daj japko+i, i zaznacz "part of compilation"
- Adams likes this
Posted 16 October 2007 - 15:34
ad.1 jeśli 'part of compilation' nie zadziała, to skopiuj zawartość pola 'Album' do 'Sort Album' - zawsze pomaga.
ad.2 w momencie kliknięcia na 'Consolidate Library...' pojawia się informacja 'This cannot be undone'. żeby połączyć wybrane w utwory w jeden album, używaj zakładki 'Sorting' w Info o pliku.
- Adams likes this
Posted 16 October 2007 - 16:21
Dzieki piekne.
Daje dwa plusiki :-)
Posted 16 October 2007 - 20:52
Hehe - dzieki wielkie, mialem ten sam problem, tylko nie przy 15 utworach, tylko przy 2, ale i tak dzieki za pomoc ;P
Posted 11 November 2007 - 23:00
dzieki za pomoc aczkolwiek u mnie jak mam te albumy ktory juz dodalem i byly wlasnie porozrzucane to to nie dziala nie wiem czemu ale jak wrzucam jakby nowa skladanke czy cos i to zastosuje to dziala wielkie dzieki !!!
Posted 12 November 2007 - 12:30
dzieki za pomoc aczkolwiek u mnie jak mam te albumy ktory juz dodalem i byly wlasnie porozrzucane to to nie dziala nie wiem czemu ale jak wrzucam jakby nowa skladanke czy cos i to zastosuje to dziala wielkie dzieki !!!
Jeśli masz składankę i na przykład z 15 utworów, 14 jest nieponumerowanych, a jeden ma wpisany track number albo coś innego to rozrzuci cały album na 2 lub 3 części. Najlepiej jest z takiego albumu utwór po utworze przejrzeć co mają wpisane w tagach i wyrzucić jakieś dziwne wpisy, które często widnieją tylko w niektórych kawałkach albumu (typu numeracja z kosmosu, dodatkowy opis, genre itp).
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users