Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Music Store - Ubuntu One vs iTunes Store - wątpliwości

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
Brak odpowiedzi do tego tematu

#1 mateo14

mateo14
  • 163 postów

Napisano 25 sierpnia 2013 - 04:28

Witam Wczoraj po raz pierwszy zdecydowałem się kupić piosenkę z Music Store - Ubuntu One i zauważyłem, że kupiona piosenka jest nieco droższa niż w iTunes Store o jakieś 30 pensów. Nigdy wcześniej nie korzystałem z tego typu serwisów i przykrą niespodzianką był fakt, że podobno piosenki w iTunes Store mogą być kupione i odtwarzane tylko przez osoby, które posiadają iTunes. Czy to prawda? Czy ta sama sytuacja dotyczy filmów zakupionych w iTunes store? Jaka jest różnica w jakości tego typu plików muzycznych? W pryzpadku Ubuntu one plik ma rozszerzenie mp3. Oczywiście na Ubuntu nie posiadam iTunes i nie chcę korzystać z Wine, ponieważ nie przepadam za programami dla Windows, którego nie posiadam od dość dawna. Czy w tym przypadku jestem skazany na korzystanie ze sklepu muzycznego Ubuntu? Ponieważ chcę słuchać muzyki na swoim komputerze z Ubuntu oraz drugim z zainstalowanym Mac OS X bez martwienia się o jakieś dziwaczne ograniczenia. Jakie są wasz opinie na temat tych sklepów? Ubuntu One ma wersję dla Mac OS X i mogę pobrać i słuchać piosenek kupionych w ich sklepie, a więc Canonical zwraca uwagę na użytkowników innych systemów operacyjnych, a raczej potencjalnych klientów. Usługa iCloud jest raczej bezużyteczna dla osoby, która często używa także Ubuntu, chociaż nie jestem tego pewien. Może ktoś z was wiec nieco więcej na temat obu sklepów i związanych z nimi usług?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych