Witam
Miałem dzisiaj awarię prądu (sprzęt mam podłączony przez listwę zasilającą), przerwa w dostawie prądu nastąpiła kiedy Mac był w stanie uśpienia. Niestety po uruchomieniu komputera (co trwało około 2 minut zamiast jak normalnie 30 sekund, pojawiła się opcja odzyskiwania systemu. Uruchomiłem narzędzia dyskowe i ku mojemu zdziwieniu zniknął stamtąd dysk SSD ocz agility 3 128GB na którym miałem zaistalowany mac osx. Skorzystałem z narzędzia przywracania i wyszystko działa, aczkolwiek przywróciło się na dysk HDD i mac stał się straaaaasznie wolny.
Ok teraz konkretne pytanie - jak sprawdzić ten SSD skoro nie widzi go system? Czy od razu można stwierdzić, że się zepsuł i próbować go zareklamować ? Z góry dzięki za pomoc.

Mac mini 2012 nie widzi od dzisiaj dysku SSD
Started by
joonathan
, 22 Aug 2013 21:42
3 replies to this topic
Posted 22 August 2013 - 21:42
Posted 22 August 2013 - 21:49
Można ten dysk podpiąć przez adapter na SATA, jesli również nie będzie widoczny w systemie to skorzystaj z gwarancji, bo wygląda na to że mógł ulec uszkodzeniu.
Posted 22 August 2013 - 22:05
rozumiem
najbardziej przeraża mnie opcja, ponownego rozbierania maca 2 razy - raz żeby sprawdzić i odesłać dysk, i drugi raz żeby go znowu zainstalować
To już drugi OCZ, który mi padł - polecicie co innego ewentualnie kupić ?
Posted 22 August 2013 - 22:10
Dyski na kontrolerach Intela i Samsunga są polecane. Zresztą jest odpowiedni wątek na forum na ten temat, poszukaj.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users