Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Mail nie ściąga mi poczty z Gmaila

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 Rachuub

Rachuub
  • 2 postów

Napisano 20 sierpnia 2013 - 20:06

Cześć. To mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość, otóż od 13 sierpnia nie mogę ściągnąć żadnej poczty na swoje jabłko, do 13 wszystko było super itd a potem przestało. Nie wiem o co chodzi ponieważ nic nie zmieniałem, a ciągle jest napis łączę się i łączę się. Proszę o pomoc

#2 owz

owz
  • 3 360 postów
  • SkądPoznań

Napisano 20 sierpnia 2013 - 20:25

Apple wyłączyło IMAP na gmailu. Ustaw od nowa pocztę jako zwykłą i powinno działać.

#3 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4 139 postów
Napisano 20 sierpnia 2013 - 20:41

Apple wyłączyło IMAP na gmailu. Ustaw od nowa pocztę jako zwykłą i powinno działać.

Wyłaczyli Exchange'a. IMAP nadal działa.

#4 owz

owz
  • 3 360 postów
  • SkądPoznań

Napisano 20 sierpnia 2013 - 20:43

Kurna przejęzyczyłem się. Myślałem o Exchange'u a napisałem IMAP.

#5 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 20 sierpnia 2013 - 20:47

A wytłumacz proszę, jak niby miałoby to zrobić? Kupili Google, że mają taką władzę nad GMailem czy jak?

- - - Połączono posty - - -

Wyłaczyli Exchange'a. IMAP nadal działa.

Kurna przejęzyczyłem się. Myślałem o Exchange'u a napisałem IMAP.

To chyba Google jak już a nie Apple i nie 13go sierpnia tylko parę miesięcy temu. ;-P

#6 owz

owz
  • 3 360 postów
  • SkądPoznań

Napisano 20 sierpnia 2013 - 20:47

Hehheh oczwiście chodziło o Google;P jakiś nieogar mam dzisiaj;)

#7 Batonx

Batonx
  • 75 postów

Napisano 20 sierpnia 2013 - 22:27

Ja mam taki problem że nie pobiera całych wiadomości, tylko tematy, a dopiero później 'dociąga'... działa to dużo gorzej niż na macowym mailu, a niby powinno tak samo...

#8 Shatter

Shatter
  • 19 postów

Napisano 29 sierpnia 2013 - 16:04

Witam, dołączam się do pytania, z tym że u mnie program Mail nie ściąga poczty ani z Gmail'a ani z innych kont. To samo po zainstalowaniu Thunderbird'a. Co powinienem zrobić/zmienić w ustawieniach? Dodam, że usuwałem konta i ponownie je tworzyłem, sprawdziłem proponowane ustawienia moich providerów, a żaden z programów nie sygnalizuje złej konfiguracji ani braku połączenia, zachowują się tak, jakby nie było żadnych mejli nowych (a są). Z tym ostatnim to nie do końca, bo Mail po kliknięciu Pobierz pocztę pokazuje od razu cały załadowany pasek ściągania poczty z jakąś liczbą wiadomości np 28 z 28 (tak jakby je wszystkie już pobrał) i znika zadowolony z dobrze wykonanej pracy..... Programy wysyłają pocztę bez zastrzeżeń, z pobieraniem jej mają ten dziwny problem.. EDIT: Problem rozwiązany. W internecie jest dość dużo przypadków kiedy program Mail wydaje się działać sprawnie, a po wciśnięciu pobierania poczty, pokazuje ilość poczty np 28 z 28 już ściągniętej lecz nie widać jej nigdzie w programie. Próbowałem wielu rzeczy: - przejść wszystkimi kontami w tryb pracy offline, odczekać 10s i wrócić do online (co podobno resetuje.. cokolwiek) - kasowanie starych wiadomości na serwerze mailowym (przez przeglądarkę) - kasowanie zbędnych wiadomości na dysku komputera - kasowanie konta i ponowne utworzenie - wybieranie konta -> Pobierz dane konta -> i tam usuwanie wiadomości od "unknown sender" (czy coś takiego) - próbowałem używać innego klienta poczty (Thunderbird) - zmieniać porty i protokoły (o ile to możliwe) w ustawieniach konta - przebudować skrzynki odbiorcze (Pasek zadań -> Skrzynka pocztowa -> Przebuduj) - kasowanie plików z folderu Biblioteki na dysku (com.apple.mail.plist) I nic nie pomagało, choć dla różnych ludzi którzy mieli ten sam problem niektóre z tych rozwiązań rozwiązywały ich problem i Mail zaczynał działać. U mnie pomogło zwyczajne zrestartowanie komputera. Problem zniknął jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki. PS. Poniewczasie zauważyłem że piszę to wszystko w temacie niby dotyczącym tej samej sprawy, ale na forum iPhone'a... Mój problem dotyczy Mac OS X na moim MBP. Można przenieść może do odpowiedniego forum, albo jeśli nie robi to różnicy niech zostanie dla potomnych.. :) Pozdrawiam!

#9 Kamil_Actros

Kamil_Actros
  • 1 postów

Napisano 02 kwietnia 2014 - 16:58

Mam problem nie pobiera mi kontaków z Googla 700 kontakow tam jest pomoze ktos ?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych