Zablokowany iPhone 4, nic nie pomaga?
Started by
damson1
, 19 Aug 2013 22:56
4 replies to this topic
Posted 19 August 2013 - 22:56
Witam wszystkich! Od dwóch dni przeglądam internet szukając rozwiązania mojego problemu z iPhone'm 4. Wiem że rodzaj tego problemu jest bardzo popularny, ale mi ciągle wyskakują kolejne błędy, kolejne komunikaty.. A więc telefon jest z Włoch, Tata kupił go po okazyjnej cenie od znajomego. Po próbach wpisania hasła iPhone zablokował się, wychodzi komunikat w języku włoskim ' iPhone jest zablokowany, połącz z iTunes ' OK, ściągam zatem iTunes, podłączam, tym razem wychodzi komunikat ' iTunes nie mógł połączyć się z iPhone'm, gdyż jest on zablokowany hasłem. Aby móc używać iPhone'a z iTunes, musisz podać na nim swoje hasło. ' Wyczytałem aby zrobić restart trzymając przycisk POWER + HOME, wtedy wyskakuję pasek ładowania w iTunes ale nawet nie drgnie bo po chwili wyskakuję kolejny komunikat, informujący o błędzie przy połączeniu z serwerem uaktualnień dla iPhone'a, jakoś tak, dokładnie nie pamiętam.. A więc na ten problem wyczytałem aby zmienić hosty, zmieniłem, wyłączyłem firewalla a także antywirusa, nadal nic..
( Błagam o pomoc i z góry przepraszam za popełnione błędy! Z niecierpliwością odczytam każdą Waszą odpowiedź, pozdrawiam!!

Posted 19 August 2013 - 22:59
wejdz w Dfu mode i wszystko pojdzie
Posted 19 August 2013 - 23:08
po przejściu w tryb DFU, w iTunes pojawia się komunikat: ' Nie można było skontaktować się z serwerem aktualizacji iPhone'a ' ..

Posted 20 August 2013 - 03:01
Było kupić iPhone z AppleStore a nie z Włoch po znajomosci. Jak myślisz, jeżeli znajomy od którego wziąłes iPhone'a nie zna hasła do niego to skąd go może mieć? Co do problemu to idownloadblog, pobierasz iOS 6.1.3, wprowadzasz iPhone w DFU(znajdź w Google jak wejść) i odtwórz+shift. Znając życie ma simlocka i jest pewnie na czarnej liście we Włoszech więc simlocka nie zdejmiesz. Za to mozesz sobie kupić Geveya, nie wiem czy nim aktywujesz telefon.
Posted 20 August 2013 - 06:41
Nie będziemy na forum roztrząsać sposobów odblokowywania urządzeń zabezpieczonych hasłem.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users