Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Macmini + samsung smart tv

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 roger1801

roger1801
  • 508 postów

Napisano 19 sierpnia 2013 - 19:42

Witam, mam do Was pytanie. Czy ktoś podłączał mac'a mini (podstawowa wersja [ta najtańsza z 2013]) do telewizora samsunga smart tv (bodajże ~40")?? Wiecie może jak będzie się ten film sprawował z takim telewizorem? Zastosowanie: -internet (max 3-4 zakładki) -filmy hd -skype (+ kamera) -mail -przeglądanie zdjęć (bez obróbki ;) ) Maca chciałbym kupić rodzicom do tego telewizora i zależy mi, żeby wszystko działało płynnie i nie było problemów z wolnym działaniem. Czekam na odpowiedzi! Pozdrawiam roger1801

#2 dm76

dm76
  • 2 445 postów

Napisano 19 sierpnia 2013 - 19:46

te zastosowania to smart TV ma sam w sobie... bez konieczności podłączania komputera :) i jaki niby "ten film" ma się sprawować...?

#3 Robert Rodziewicz

Robert Rodziewicz
  • 250 postów
  • SkądCork, Ireland

Napisano 19 sierpnia 2013 - 19:47

Będzie wszystko działać. Do tego bezprzewodowa klawiatura i np. Touche Pad.

#4 roger1801

roger1801
  • 508 postów

Napisano 19 sierpnia 2013 - 22:34

Poczty z załącznikami rodzice nie wyślą, a wpisywanie adresu strony pilotem mija się z celem (nawet mnie kur.. ca bierze jak mam chociażby wpisać hasł do wifi ;). Pozatym jak mam zapłacić za kamerke czy klawiature po 500zł to już wole kupić maca ;) A ta garta graficzna ogarnie taką rozdzielczość? Niby tv tylko full hd ale jakoś mi to trudno sobie to wyobrazić. @odnośnie "ten film" nie wiem o czym myślalem pisząc to ;p. Chodzi mi o to, czy filmy hd nie będą się ciąć.

#5 Marriu-4088b2fcfa

Marriu-4088b2fcfa
  • 802 postów

Napisano 20 sierpnia 2013 - 00:55

Mac mini bedzie dzilac plynnie ze wszystkimi filmami. Nie nastawialbym sie jednak na to, ze 40-calowy TV bedzie swietnym monitorem. Co to - to nie. Komputer to maksymalnie 27 cali, reszta tylko do multimediow. Za ok 600 zlotych mozna kupic swietny monitor LG do maca mini. Sam taki mam a do ogladania filmów podlaczam maca mini do 32-calowego TV tez od LG.

#6 dominzak

dominzak
  • 474 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 20 sierpnia 2013 - 04:58

Będąc u znajomego miałem możliwość używania mojego Mac'a pod telewizorem Samsung UE46F6500 (46", podpięty przez HDMI) i muszę przyznać, że do filmów jest po prostu świetny! Jednak do innych czynności nie nadaje się już tak dobrze - czcionka jest za mała, a po przybliżeniu się do telewizora na odległość umożliwiającą odczytanie tekstu ekran jest tak duży, że nie byłem w stanie objąć go wzrokiem bez obracania głową. Więc jako monitor się nie nadaje, ale jako ekran do filmów - rewelka!

A ta garta graficzna ogarnie taką rozdzielczość? Niby tv tylko full hd ale jakoś mi to trudno sobie to wyobrazić.
@odnośnie "ten film" nie wiem o czym myślalem pisząc to ;p. Chodzi mi o to, czy filmy hd nie będą się ciąć.

Jego karta graficzna (Intel HD4000) jest na tyle wydajna aby spokojnie obsłużyć 2 (a nawet 3!) monitory pracujące w rozdzielczości 2560x1440. Tak jako dowód - bezproblemowo gram na Maku w Call Of Duty MW3 na rozdzielczości 1920x1080 i teksturach na "Medium" z włączonym V-sync i Fraps pokazuje cały czas 60fps. Udało mi się na nim odpalić nawet Battlefielda 3 w 1280x720 z grywalnymi fpsami.

#7 dm76

dm76
  • 2 445 postów

Napisano 20 sierpnia 2013 - 09:17

Poczty z załącznikami rodzice nie wyślą, a wpisywanie adresu strony pilotem mija się z celem (nawet mnie kur.. ca bierze jak mam chociażby wpisać hasł do wifi ;). Pozatym jak mam zapłacić za kamerke czy klawiature po 500zł to już wole kupić maca ;)

To masz dość prosty TV a nie smart tv, bo z tego co pokazuje samsung to skype, kamera i inne rzeczy to standard w ich telewizorach :)

Rozważ też domową sieć, mini z tanim monitorem do internetu i tv podpiety do routera, puszczasz wtedy filmy po dlna na telewizor

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych