Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Premiera filmu JOBS - recenzja.

• Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 folharth

folharth
  • 436 posts
  • Skądfolharth_ca

Posted 17 August 2013 - 04:18

Witam wszystkich. Nie jestem fanatykiem produktow Apple , lecz wylacznie ich uzytkownikiem i musze przyznac ze wybieralem sie na film bez wiekszego przekonania , ale po jego obejrzeniu jestem mile zaskoczony. Moje pierwsze wrazenia - powiem krotko : szkoda ze sie tak szybko skonczyl , bo dopiero zaczynalo robic sie interesujaco . Niektorym moze sie wydawac ze 2 godziny to dosyc duzo jak na film biograficzny , ale napewno nie na zyciorys wizjonera jakim byl Steve Jobs. Odegranie postaci SJ przez AK – two thumbs up ! Poczatek fimu : prezentacja pierwszego iPoda , po czym przeskok w czasie do okresu campusu ( peace & love ) , Indie , Atari , garaz …… wystarczy tyle , bo nie bedziecie chcieli isc do kina. W czasie filmu zadalem sobie pytanie , dlaczego wlasnie od prezentacji iPodu zaczal sie film , lecz jedna z ostatnich scen , w ktorej discman Steva laduje w koszu na smieci wyjasnia nam cala sytuacje. Film szczerze polecam i czekam na wasze recenzje. Ocena ogolna 8.5/10.

#2 Jacek Zięba

Jacek Zięba

• 625 posts
  • SkądGdańsk

Posted 17 August 2013 - 12:06

Dzięki za spoiler

#3 iTrzeci

iTrzeci
  • 451 posts
  • SkądWarszawa

Posted 17 August 2013 - 13:22

wiem juz o discmanie, nie ma co isc do kina : ( ( ( ( ( ( ( czytam recenzje a w niej spoilery, eh :| | | | |

#4 sebaglik79

sebaglik79
  • 4 posts
  • SkądTychy

Posted 04 September 2013 - 14:38

Jestem bardzo ciekaw tego filmu, czekam na niego odkąd się o nim dowiedziałem. Czytałem książkę która mi się bardzo podobała, stąd zainteresowanie filmem i tą historią.

#5 Marriu-4088b2fcfa

Marriu-4088b2fcfa
  • 802 posts

Posted 04 September 2013 - 22:50

Tzw "recenzje" fanbojów prawie mnie zniechęciły do filmu, ale na szczęście pokierowałem się własną intuicją i poszedłem na film. Jestem oczarowany, jak w oryginalny sposób można przedstawić historię Apple przez pryzmat osoby jej założyciela. Nie dajcie się omamić "recenzjom", w których się narzeka na grę aktorów lub złe odwzorowanie osobowości bohaterów żyjących i nieżyjących. Ciekawy kąt widzenia. To tyle!

#6 lechiacci29

lechiacci29
  • 15 posts

Posted 13 October 2013 - 01:24

Osobiscie nigdy nie czytam recenzji tylko wystawiam wlasna po wczesniejszym obejrzeniu danego filmu. Osobiscie film "Jobs" bardzo mi sie podobal i nie zaluje spedzonych 2 godzin w kinie na nim, bo uwazam go za jeden z lepszych filmow biograficznych jakie dotad ogladalem.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users