Właśnie jestem po lekturze postów na temat apple tv i nie mogę załapać jednej rzeczy, czy może mi to ktoś wyjaśnić?
Na ipadzie jak i na iphone w żadnej z opisywanych aplikacji nie mam ikony AirPlay , gdzie mam tego szukać?
Przejrzałem posty, przejrzałem pomoc apple, poinstalowalem aplikacje o których piszecie i nic, nigdzie nie mam tej ikony...

Brak ikony AirPlay
Started by
artursz
, 15 Aug 2013 19:59
11 replies to this topic
Posted 15 August 2013 - 19:59
Gość_oneghost_*
Posted 15 August 2013 - 20:44
Ta ikona pojawia się kiedy zarówno Apple tv i twój iPad są połączone z tą samą siecią (chodzi o wifi/lan). Wtedy podczas odtwarzania filmu na ipadzie widoczna jest ikonka na odtwarzaczu. Podobnie możesz kliknąć przycisk home 2x szybko, pojawi ci się lista ostatnio używanych aplikacji. Przesuń ją w lewo, a tam obok ikonek odtwarzacza muzyki jest tez ikona AirPlay.
Posted 15 August 2013 - 20:59
Zrozumiałem, ze ikona ta jest dostępna wtedy gdy apple tv i inne urządzenie apple są połączone do tej samej sieci wifi. Problem tylko w tym, ze ja właśnie tak mam, ale nie mam ikony...
Gość_oneghost_*
Posted 15 August 2013 - 21:02
A sprawdź na Apple TV, czy masz w ogóle włączone AirPlay. Ustawienia / Airplay
Posted 15 August 2013 - 21:14
Tak mam ...
Posted 16 August 2013 - 10:16
Zaloguj oba urządzenia do tego samego konta iTunes. Być może w AppleTV coś jest nie tak w ustawieniach...
Posted 16 August 2013 - 10:24
Wszystko robię zgodnie z tym co sugerujecie oraz z tym co podaje pomoc apple i nic...
Zabieram to ustrojstwo i idę do salonu tam gdzie kupiłem może oni coś poradzą ...
Posted 16 August 2013 - 13:00
W takim przypadku stawiam na Router, który nie przepuszcza wszystkiego.
Posted 16 August 2013 - 13:36
W salonie tez sobie z tym nie poradzili. Oddałam jako uszkodzone urządzenie.
Posted 16 August 2013 - 21:15
Była (jest) taka seria ATV z problemami w połączeniu wifi. Sam taką miałem, pomogła dopiero wymiana na inny egz.
Posted 18 August 2013 - 14:20
Witam,podepnę się pod temat, u mnie natomiast airplay nie działa po wifi, ale po kablu wszystko śmiga elegancko, wie może ktoś gdzie leży problem?
Posted 20 August 2013 - 17:52
na nowym urządzeniu wszystko niby działa i jest ok, ale...
Jak włącze program remote to na ipadzie wszystko działa, mogę go wykorzystywać jako "pilota", e na iphonie pojawia się komunikat "nie można połączyć z apple tv", co z tym fantem zrobić?
- - - Połączono posty - - -
Jak włącze program remote to na ipadzie wszystko działa, mogę go wykorzystywać jako "pilota", e na iphonie pojawia się komunikat "nie można połączyć z apple tv", co z tym fantem zrobić?
- - - Połączono posty - - -
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users