Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Brak ikony AirPlay

• Please log in to reply
11 replies to this topic

#1 artursz

artursz
  • 95 posts

Posted 15 August 2013 - 19:59

Właśnie jestem po lekturze postów na temat apple tv i nie mogę załapać jednej rzeczy, czy może mi to ktoś wyjaśnić? Na ipadzie jak i na iphone w żadnej z opisywanych aplikacji nie mam ikony AirPlay , gdzie mam tego szukać? Przejrzałem posty, przejrzałem pomoc apple, poinstalowalem aplikacje o których piszecie i nic, nigdzie nie mam tej ikony...

#2 Gość_oneghost_*

Gość_oneghost_*

Posted 15 August 2013 - 20:44

Ta ikona pojawia się kiedy zarówno Apple tv i twój iPad są połączone z tą samą siecią (chodzi o wifi/lan). Wtedy podczas odtwarzania filmu na ipadzie widoczna jest ikonka na odtwarzaczu. Podobnie możesz kliknąć przycisk home 2x szybko, pojawi ci się lista ostatnio używanych aplikacji. Przesuń ją w lewo, a tam obok ikonek odtwarzacza muzyki jest tez ikona AirPlay.

#3 artursz

artursz
  • 95 posts

Posted 15 August 2013 - 20:59

Zrozumiałem, ze ikona ta jest dostępna wtedy gdy apple tv i inne urządzenie apple są połączone do tej samej sieci wifi. Problem tylko w tym, ze ja właśnie tak mam, ale nie mam ikony...

#4 Gość_oneghost_*

Gość_oneghost_*

Posted 15 August 2013 - 21:02

A sprawdź na Apple TV, czy masz w ogóle włączone AirPlay. Ustawienia / Airplay

#5 artursz

artursz
  • 95 posts

Posted 15 August 2013 - 21:14

Tak mam ...

#6 Marriu-4088b2fcfa

Marriu-4088b2fcfa
  • 802 posts

Posted 16 August 2013 - 10:16

Zaloguj oba urządzenia do tego samego konta iTunes. Być może w AppleTV coś jest nie tak w ustawieniach...

#7 artursz

artursz
  • 95 posts

Posted 16 August 2013 - 10:24

Wszystko robię zgodnie z tym co sugerujecie oraz z tym co podaje pomoc apple i nic... Zabieram to ustrojstwo i idę do salonu tam gdzie kupiłem może oni coś poradzą ...

#8 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 16 August 2013 - 13:00

W takim przypadku stawiam na Router, który nie przepuszcza wszystkiego.

#9 artursz

artursz
  • 95 posts

Posted 16 August 2013 - 13:36

W salonie tez sobie z tym nie poradzili. Oddałam jako uszkodzone urządzenie.

#10 makej

makej
  • 97 posts
  • SkądPoznań

Posted 16 August 2013 - 21:15

Była (jest) taka seria ATV z problemami w połączeniu wifi. Sam taką miałem, pomogła dopiero wymiana na inny egz.

#11 tomi30

tomi30
  • 26 posts

Posted 18 August 2013 - 14:20

Witam,podepnę się pod temat, u mnie natomiast airplay nie działa po wifi, ale po kablu wszystko śmiga elegancko, wie może ktoś gdzie leży problem?

#12 artursz

artursz
  • 95 posts

Posted 20 August 2013 - 17:52

na nowym urządzeniu wszystko niby działa i jest ok, ale...
Jak włącze program remote to na ipadzie wszystko działa, mogę go wykorzystywać jako "pilota", e na iphonie pojawia się komunikat "nie można połączyć z apple tv", co z tym fantem zrobić?

- - - Połączono posty - - -

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users