Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Mój Iphone wysyła na inne iphony i ipada moje sms .Jak to wyłączyć ?

• Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 Piotr1111

Piotr1111
  • 5 posts

Posted 14 August 2013 - 22:15

Witam. Zaznaczę od razu ,że jestem laikiem w tych sprawach.Mam tego rodzaju problem ,że mój iphone ,gdy wysyłam do kogoś sms ,wysyła również na dwa inne iphony ,które są u mnie w domu użytkowane przez inne osoby oraz dodatkowo na ipada ?Jak mam to wyłączyć ,żeby moje sms były prywatne ,a nie publiczne ?O co chodzi i jak to możliwe ?Zaznaczę ,że nawet jak jestem kilkaset km od domu to użytkownicy w domu również je dostają . Proszę o pomoc w tej sprawie i z góry dziękuję .

#2 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 14 August 2013 - 22:18

Nie wysyłasz przypadkiem iMessage po mailu ? Niebieski czy zielony dymek mają te smsmy które dostaję Twoja rodzina i Ty?

#3 owz

owz
  • 3360 posts
  • SkądPoznań

Posted 14 August 2013 - 22:19

Jesli wszystkie urzadzenia masz pod jednym apple id to tak bedzie sie dzialo. Wszystkie sprzety traktowane sa jako Twoje.

#4 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 14 August 2013 - 22:20

Jesli wszystkie urzadzenia masz pod jednym apple id to tak bedzie sie dzialo. Wszystkie sprzety traktowane sa jako Twoje.

Tyle że SMSy dostajesz na konkretny numer telefonu a nie na kilka. To musi być iMessage aby działało jak piszesz.
Popraw mnie jeżeli się mylę.

#5 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 14 August 2013 - 22:30

Tyle że SMSy dostajesz na konkretny numer telefonu a nie na kilka. To musi być iMessage aby działało jak piszesz.
Popraw mnie jeżeli się mylę.

SMSy tak, ale ludzie często nie rozróżniają co jest SMS a co iMessage... a opisane zachowanie jest jednoznaczne dla iMessage.

#6 Jacek Zięba

Jacek Zięba

• 625 posts
  • SkądGdańsk

Posted 14 August 2013 - 23:19

Stwórz innym inne konta Apple ID i wyloguj im się ze swojego konta.

#7 Piotr1111

Piotr1111
  • 5 posts

Posted 15 August 2013 - 19:16

Iphone i wysyłanie sms Witam ponownie . Dziękuję za odpowiedzi.Stwierdziłem ,że faktycznie jestem zalogowany na kilku sprzętach na jednym id .Chciałem założyć nowe konto na itunes ,ale mam następny problem ,ponieważ cały czas wyskakuje mi informacja ,że jest zła karta - dwie próbowałem o master card i visa i nie wiem jak to zrobić .Czy możecie coś podpowiedzieć w tym temacie ?Z góry dziękuję .

#8 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 15 August 2013 - 19:28

Tu masz wszystko na temat kart: http://myapple.pl/ip...e-pre-paid.html

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users