Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Jak zrobić back up ipada za pomocą wifi na time capsule

• Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 robbnajj

robbnajj
  • 2 posts

Posted 12 August 2013 - 09:49

Sluchajcie, mam nowego ipada ale tylko 16 G.niestety juz mi się napelnil. Głownie czasopisma , zawodowe. Myśle o tym żeby kupić któryś z Time Capsule. Pytanie jest takie , czy to bedzie działać z i padem , chodzi mi o przeniesienie na dysk rożnych archiwów i zdjęć przez wifi. Wiadomo ze działa swietnie z OS , ale jak działa z IOS ????

#2 Gość_oneghost_*

Gość_oneghost_*

Posted 12 August 2013 - 10:30

To tak nie działa. Jedyne co możesz zrobić, to umieścić sobie na TimeCapsule jakieś filmy obrazy itd, a na iPad'ie zainstalować aplikację do filmów, która obsługuje afp. Ewentualnie kiedy będziesz miał włączony komputer z iTunes, to możesz na iPad'ie odpalać filmy i muzykę z tego kompa, a do tego już TimeCapsule nie jest potrzebne

#3 lukaszenko

lukaszenko
  • 199 posts
  • SkądWarszawa

Posted 12 August 2013 - 10:31

Z poziomu iPad nie masz prostego dostępu do Time Capsule. Jest on bardzo ograniczony, jak wyżej napisał kolega. Możesz jedynie zarządzać ustawieniami sieci za pomocą narzędzi Airport dla iPad. W zwiąkzu z powyższym back up iPad na TC nie jest możliwy. Archiwizować możesz na komputerze bądź iCloud. Słyszałem też, że jest możliwość robienia back up na dyskach sieciowych WD Live ale mimo, że sam taki posiadam, nie udało mi się tego zrobić. Poczekaj jeszcze na opinie innych, bo być może coś się zmieniło w przypadku nowych TC ale raczej wątpię. Brakuje interfejsu pozwalającego na przegladanie TC czy robienie back up-ów z poziomu iPad-a.

#4 ar3kb

ar3kb
  • 4635 posts
  • SkądSchlesierland - Königshütte/Laurahütte

Posted 12 August 2013 - 10:43

Nie istnieje coś takiego jak kopia danych iPad'a na TC. Temat mozna zamknąć, bo nie istnieje taka funkcja.

#5 Paprochwbody

Paprochwbody
  • 462 posts
  • SkądWarszawa

Posted 12 August 2013 - 12:36

Sluchajcie, mam nowego ipada ale tylko 16 G.niestety juz mi się napelnil. Głownie czasopisma , zawodowe.
Myśle o tym żeby kupić któryś z Time Capsule. Pytanie jest takie , czy to bedzie działać z i padem , chodzi mi o przeniesienie na dysk rożnych archiwów i zdjęć przez wifi. Wiadomo ze działa swietnie z OS , ale jak działa z IOS ????

Dokup sobie pendrivea specjalnego do iPhone'a, iPad'a, ale jest dość drogi, lepiej sprzedać i kupić większego...

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users