Nie mogę dzwonić zza granicy
Posted 09 August 2013 - 22:46
Posted 09 August 2013 - 23:31
Posted 09 August 2013 - 23:35
włączyłeś roaming w telefonie
A niby gdzie to się włącza? Nie mówimy tu o Data Roaming...
Posted 10 August 2013 - 03:34
A niby gdzie to się włącza? Nie mówimy tu o Data Roaming...
Koledze chyba chodzi o włączenie usługi roamingu u operatora.
Też tak miałem podczas pobytu w USA, że pomimo włączonego roamingu nie byłem w stanie zadzwonić ani wysłać SMSa (ani na numer lokalny, ani do Polski), zaś z dodzwonieniem się do mnie nie było najmniejszego problemu. Tylko że w moim przypadku naprawiło się to samoczynnie po jakiś 2 dwóch tygodniach pobytu. Również miałem wtedy 3GSa w Plusie. Do tej pory nie wiem z czego to wynikało.
Może na początek proponuję telefon do BOKu w Plusie (jeśli oczywiście jest taka możliwość).
Posted 10 August 2013 - 06:42
Koledze chyba chodzi o włączenie usługi roamingu u operatora.
Też tak miałem podczas pobytu w USA, że pomimo włączonego roamingu nie byłem w stanie zadzwonić ani wysłać SMSa (ani na numer lokalny, ani do Polski), zaś z dodzwonieniem się do mnie nie było najmniejszego problemu. Tylko że w moim przypadku naprawiło się to samoczynnie po jakiś 2 dwóch tygodniach pobytu. Również miałem wtedy 3GSa w Plusie. Do tej pory nie wiem z czego to wynikało.
Może na początek proponuję telefon do BOKu w Plusie (jeśli oczywiście jest taka możliwość).
Przecież autor wątku włożył kartę do innego telefonu i działa.
@piomak210
Próbowałeś wybrać inną sieć ręcznie?
Posted 10 August 2013 - 19:21
Posted 11 August 2013 - 04:27
U mnie ten problem był o tyle dziwny, że moja karta włożona do innego telefonu działała bez zarzutu. Mało tego - inna karta z Plusa działała w 3GSie bez problemu.Przecież autor wątku włożył kartę do innego telefonu i działa.
Najwidoczniej karta i telefon nie "tolerowały" się nawzajem. :???:
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users