Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Serwis ESPO odrzucona reklamacja

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 runeone

runeone
  • 25 postów

Napisano 05 sierpnia 2013 - 11:42

Witam.
Dziś wrócił mój IP 4S z serwisu, który nazywa się ESPO (ESPO Autoryzowany Serwis Apple).
Zepsuty był moduł Wi-Fi, zaczynał tracić zasięg, 90% aplikacji nie działało(próbowałem robić restore różnymi sposobami, bez kopii zapasowych, z kopiami, wszystko, nic nie pomagało), ich odpowiedź to oczywiście zalanie telefonu.

Czy ktoś ma jakieś opinie o tym serwisie? Nie wydaje mi się aby telefon był zalany, nigdy nie miał styczności z wodą. Jak mogę sprawdzić czy telefon jest zalany? Co mam dalej zrobić z tą sprawą?

#2 Gość_oneghost_*

Gość_oneghost_*

Napisano 05 sierpnia 2013 - 11:52

W porcie jack (na słuchawki) oraz porcie ładowania są czujniki wilgoci. Poświeć sobie latarką i zobacz czy są białe (białe = nie zalany). Poza nimi są też czujniki wewnątrz telefonu, ale te możesz zobaczyć bez otwierania. I jeszcze słyszałem opinie, że pewien serwis (tam była mowa o innym) zalewa urządzenia u siebie. Nie wiem czy to prawda, ale możliwe, chociaż może część z takich wypowiedzi, to płacz małolatów co mieli nadzieję, że uda im się wymienić zalany sprzęt na gwarancji, a tu lipa i teraz ściemniają.

#3 runeone

runeone
  • 25 postów

Napisano 05 sierpnia 2013 - 12:02

Jeśli w gnieździe jack widoczna mocna biała kropka na samym dole to takową posiadam. W porcie ładowania w którym miejscu dokładniej znajduje się ten czujnik? Mam sprzęt żeby telefon otworzyć, gdzie w środku są te czujniki?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych