Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Jak zachować save z gier

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 swiatek94

swiatek94
  • 450 postów

Napisano 01 sierpnia 2013 - 01:40

Witam, otóż chciałbym się zapytać, czy jest jakiś sposób na zachowanie save'ów z gier, ponieważ chciałbym telefon całkowicie wyczyścić i z powrotem wgrać kupione gry wraz z aktualnymi zapisami. Wiem, że na urządzeniach z JB są różnego rodzaju aplikacje, albo winSCP. Niestety nie mogłem nic znaleźć na urządzenia, które JB nie posiadają. Dodam, że najbardziej zależy mi np. na Infinity blade 2/Angry Birds itd. Pozdrawiam serdecznie

#2 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 01 sierpnia 2013 - 01:44

Zobacz czy w ustawieniach gier masz zapisy w icloud.

#3 swiatek94

swiatek94
  • 450 postów

Napisano 01 sierpnia 2013 - 01:54

Niestety, w obu grach nie widzę takiej opcji.

#4 dominzak

dominzak
  • 474 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 01 sierpnia 2013 - 04:38

Polecam program iTools. Umożliwia on zapisanie wszystkich aplikacji kupionych w AppStore wraz z ich danymi (czyli m.in. zapisami stanu gier) w postaci jednego pliku .ipa, zaś po wyczyszczeniu telefonu można za pomocą tego samego programu przywrócić te aplikacje wraz z danymi.

PS. Kiedy piszę ten post, strona tego programu jest martwa, lecz zapewniam, że link jest poprawny i przędzej czy później zadziała. Jeśli będziesz potrzebować tego programu, a strona nadal będzie martwa, mam instalkę jej najnowszej wersji dla Windowsa na swoim dysku, więc napisz na PW, a mogę Ci ją przesłać. :wink:

#5 swiatek94

swiatek94
  • 450 postów

Napisano 01 sierpnia 2013 - 12:16

dominzak@ Dziękuje Ci bardzo, czegoś takiego właśnie szukałem ! Zaznaczyłem opcję "Backup program and document" mam nadzieję, że ten document, to save'y. Udało mi się z linku który podałeś pobrać program, więc wszystko hula. edit. Teraz już mogę na 100% potwierdzić, że wszystkie save są w nienaruszonym stanie. Ale mam trochę inny problem, otóż wgrałem na iphone 5 kolegi kopię zapasową z mojego telefonu ( on posiada 6.1.2, a ja 6.1.3) Po podłączeniu telefonu do PC, zapytał mnie czy odtworzyć jak nowy iphone, czy wgrać kopię zapasową, więc wgrałem kopię zapasową, wszystko spokojnie się wgrało, ale po podłączeniu z powrotem 5 do PC, nadal mam komunikat, czy chcę skonfigurować 5 jak nowy, czy też nie, dlaczego ?

#6 lobotommy

lobotommy
  • 554 postów
  • SkądGliwice

Napisano 02 sierpnia 2013 - 11:34

1) jest to forma piractwa 2) to już inny temat 3) do poprawnego działania tego telefonu kolegi prawdopodobnie będzie potrzeba udzielić mu dostepu do twojego appleID oraz hasła. Kartę kredytową rozumiem masz wspólną z kolegą ;)? iMessage również współdzielisz jak i synchronizacje icloud... Powodzenia we wspólnym cyfrowym życiu :D

#7 swiatek94

swiatek94
  • 450 postów

Napisano 09 sierpnia 2013 - 04:31

lobotommy@ 1) Forma piractwa ? Bo nie chciałem stracić swoich zapisów i skopiowałem je wraz z grą do folderu na dysku ? Ciekawe Ciekawe :) 3) Nawet nie wiesz mistrzu w jakim celu chciałem tę kopię zapasową wgrać do tego telefonu, a bez sensu komentujesz, żeby posty sobie ponabijać. Więc skoro nie potrafisz pomóc, to się nie udzielaj i nie pokazuj jaki jesteś fajny pisząc bzdury, bo to co robię z moja kopią zapasową nie powinno Cię w ogóle interesować, pytanie zadałem inne. Poza tym z problemem sobie już poradziłem, więc można zamknąć, żeby nie zrobił się bezsensowny offtop.

#8 dominzak

dominzak
  • 474 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 10 sierpnia 2013 - 03:38

otóż wgrałem na iphone 5 kolegi kopię zapasową z mojego telefonu ( on posiada 6.1.2, a ja 6.1.3) Po podłączeniu telefonu do PC, zapytał mnie czy odtworzyć jak nowy iphone, czy wgrać kopię zapasową, więc wgrałem kopię zapasową, wszystko spokojnie się wgrało, ale po podłączeniu z powrotem 5 do PC, nadal mam komunikat, czy chcę skonfigurować 5 jak nowy, czy też nie, dlaczego ?

Co do tego pytania - backup da się przywrócić na telefonie, który działa na tej samej (co archwizowane urządzenie) lub nowszej wersji iOS. Nie ma szans na przywrócenie backupu z 6.1.3 na telefon z 6.1.2. Tak już jest i nic się na to nie poradzi...

#9 swiatek94

swiatek94
  • 450 postów

Napisano 10 sierpnia 2013 - 22:06

dominzak@ To ja niestety muszę zaprzeczyć temu co napisałeś, bo autentycznie wgrałem kopię z 6.1.3 do 6.1.2. Najpierw zrobiłem kopię zapasową w 4S(którą miałem (5.1.1) i zgrałem na 5 swoją 6.1.3, a następnie z 6.1.3 na 6.1.2 Nie wiem jak to wyjaśnić, ale nie było żadnego problemu oprócz tego, że po wgraniu tej kopii i podłączeniu telefonu do iTunes telefon czytał telefon jako nowy i pytał czy wgrać kopię zapasową (mimo wgranej już kopii) czy odtworzyć jako nowy telefon, więc Ja za pierwszym wgrałem jeszcze raz backup z 6.1.3 i znowu to samo ... więc zaznaczyłem "odtwórz jako nowy iPhone" i po problemie, wszystko działa, synchronizacja również. Zapewne jest jakieś sensowne wytłumaczenie tego, ale Ja go nie znam, skoro piszesz, że nie ma szans na przywrócenie z 6.1.3 do 6.1.2 Pozdrawiam ;)

#10 dominzak

dominzak
  • 474 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 11 sierpnia 2013 - 04:12

No to widocznie miałeś szczęście, bo ja kiedyś próbowałem wykonać podobną czynność i iTunes od razu zablokował mi taką możliwość. Stąd mój wcześniejszy post.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych