Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone jako odbiornik Wi-Fi dla komputera

• Zamknięty Temat jest zamknięty
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 pablo15

pablo15
  • 4 postów

Napisano 27 lipca 2013 - 21:43

Czesc. Więc tak. Mam w domu malowanie i chciałem na kilka dni przenieść komputer do pokoju obok. Jednak kabel internetowy na to nie pozwala, a właśnie na internecie mi zależy. Internet mam doprowadzony kablem ethernet do rutera i od rutera znów kablem do kompa. I teraz chciałem takie cacko co bym połączył iphona z kompem przez usb i zrobił taki jakby hotspot, który by wykorzystywał połączenie wifi iphona. Domyślnie funkcja 'hotspot osobisty' w iphonie wykorzystuje jedynie jego połączenie internetowe przez sieć komórkową. Nie wiem czy takie cuś ma sens i jak bardzo net straci na szybkości o ile wgl. można coś takiego zrobić.

#2 szkodnikPL

szkodnikPL
  • 747 postów
  • SkądBiała Podlaska

Napisano 27 lipca 2013 - 21:53

Kiedyś była taka aplikacja PdaNet, ale do tego trzeba mieć JB.

#3 pablo15

pablo15
  • 4 postów

Napisano 27 lipca 2013 - 22:58

I tu też jest problem bo mam wersje czegoś tam 6.1.3 i z tego co widzę to jb dla tej wersji nie da sie zrobić. I teraz mam zapytanie co w tej sytuacji zrobić. Można jakoś 'zmniejszyć' wersje tak aby można było jb wykonać. Iphone 3GS jak coś :) Chyba ze istnieje tego typu aplikacja na androida to bym wykorzystał xperie siostry.

#4 Amex

Amex
  • 1 711 postów

Napisano 28 lipca 2013 - 00:16

Mylisz się. Jest możliwe wykonanie JB na iOS 6.1.3.

#5 pablo15

pablo15
  • 4 postów

Napisano 28 lipca 2013 - 09:18

Mylisz się. Jest możliwe wykonanie JB na iOS 6.1.3.

To bym prosił o jakaś instrukcje po polskiemu lub link do jakiego poradnika. I jeszcze pytanie: Czy cały ten jailbreak wpływa niekorzystnie na iphona?

#6 Amex

Amex
  • 1 711 postów

Napisano 28 lipca 2013 - 13:24

Minusem JB jest lekkie spowolnienie i niestabilność iOS. Ale moim zdaniem pozytywy przeważają nad negatywami i warto mieć JB które odblokowuje ukryte możliwości iP niedostępne dla użytkowników z oficjalnym iOS.

Jailbreak iOS 6.1.3 On Pre-A5 iPhone And iPod touch Using Redsn0w [How-To Tutorial] | Redmond Pie

#7 szkodnikPL

szkodnikPL
  • 747 postów
  • SkądBiała Podlaska

Napisano 28 lipca 2013 - 14:09

Ale jeżeli masz możliwość skorzystania z Xperii swojej siostry,to kombinowanie z JB jest chyba trochę bez sensu. Ale z tym pomogą ci na forum Androida.

#8 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 349 postów

Napisano 29 lipca 2013 - 22:37

Idźcie sobie gadać o JB do działów o iPhone.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych