Czesc. Więc tak. Mam w domu malowanie i chciałem na kilka dni przenieść komputer do pokoju obok. Jednak kabel internetowy na to nie pozwala, a właśnie na internecie mi zależy. Internet mam doprowadzony kablem ethernet do rutera i od rutera znów kablem do kompa. I teraz chciałem takie cacko co bym połączył iphona z kompem przez usb i zrobił taki jakby hotspot, który by wykorzystywał połączenie wifi iphona. Domyślnie funkcja 'hotspot osobisty' w iphonie wykorzystuje jedynie jego połączenie internetowe przez sieć komórkową. Nie wiem czy takie cuś ma sens i jak bardzo net straci na szybkości o ile wgl. można coś takiego zrobić.

iPhone jako odbiornik Wi-Fi dla komputera
Rozpoczęty przez
pablo15
, 27 lip 2013 21:43
7 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 27 lipca 2013 - 21:43
Napisano 27 lipca 2013 - 21:53
Kiedyś była taka aplikacja PdaNet, ale do tego trzeba mieć JB.
Napisano 27 lipca 2013 - 22:58
I tu też jest problem bo mam wersje czegoś tam 6.1.3 i z tego co widzę to jb dla tej wersji nie da sie zrobić. I teraz mam zapytanie co w tej sytuacji zrobić. Można jakoś 'zmniejszyć' wersje tak aby można było jb wykonać. Iphone 3GS jak coś
Chyba ze istnieje tego typu aplikacja na androida to bym wykorzystał xperie siostry.

Napisano 28 lipca 2013 - 00:16
Mylisz się. Jest możliwe wykonanie JB na iOS 6.1.3.
Napisano 28 lipca 2013 - 09:18
To bym prosił o jakaś instrukcje po polskiemu lub link do jakiego poradnika. I jeszcze pytanie: Czy cały ten jailbreak wpływa niekorzystnie na iphona?Mylisz się. Jest możliwe wykonanie JB na iOS 6.1.3.
Napisano 28 lipca 2013 - 13:24
Minusem JB jest lekkie spowolnienie i niestabilność iOS. Ale moim zdaniem pozytywy przeważają nad negatywami i warto mieć JB które odblokowuje ukryte możliwości iP niedostępne dla użytkowników z oficjalnym iOS.
Jailbreak iOS 6.1.3 On Pre-A5 iPhone And iPod touch Using Redsn0w [How-To Tutorial] | Redmond Pie
Jailbreak iOS 6.1.3 On Pre-A5 iPhone And iPod touch Using Redsn0w [How-To Tutorial] | Redmond Pie
Napisano 28 lipca 2013 - 14:09
Ale jeżeli masz możliwość skorzystania z Xperii swojej siostry,to kombinowanie z JB jest chyba trochę bez sensu. Ale z tym pomogą ci na forum Androida.
Napisano 29 lipca 2013 - 22:37
Idźcie sobie gadać o JB do działów o iPhone.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych