Hej. Potrzebuję pomocy w problemie strumieniowania dźwięku z mojego MacBooka na zewnętrzne urządzenie. Chciałem to wykorzystać do odsłuchów gitary z GarageBand, ponieważ nie posiadam interfejsu audio po usb (na razie), a MBP 13 ma tylko jedno we/wy audio.
Znalazłem aplikację Airfoil. Jest łatwa w obsłudze, obsługuje praktycznie dowolne źródło (przy okazji nie wyciszając dźwięków z innych aplikacji na Mac'u - wybieram iTunes i tylko dźwięk z iTunest jest strumieniowany) - ale ma jeden poważny problem (?) - ogromne opóźnienia. U mnie jest to na poziomie 3 sekund, co przy muzyce jeszcze przejdzie, ale przy oglądaniu filmów czy GarageBand...
Moje pytanie - od czego to zależy i czy da się coś z tym zrobić? Moja konfiguracja to MBP 13 e2011 i iPhone 3GS.
Dzięki.
Ps.
Przesył odbywa się przez WiFi.
Ps2.
Z tego co doczytałem chyba nie da się z tym nic zrobić...
A może ktoś z Was zna jakiś inny sposób? Może strumieniowanie przez BT?

Strumieniowanie dźwięku z MB do iPhone bez opóźnień - AirPlay, Airfoil?
Started by
x X x
, 25 Jul 2013 15:29
1 reply to this topic
Posted 25 July 2013 - 15:29
Posted 02 October 2013 - 11:03
Niestety nie da się tego obejść. Airfoil nie nadaje się do produkcji. Podobno w najnowszej wersji opóźnili start Video aby synchronizował się z dzwiękiem ale nie probowałem tego robić bo nie potrzebuje.
Co do Garageband - charakterystyka Airofil nie pozwala na to aby wszystko grało w czasie rzeczywistym. Zauważyłem jeszcze jedną rzecz - moje instrumenty puszczone przez Abletona - wysłane na Airofil gubią nuty midi - tzn nie odgrywa mi wszystkich dzwięków na głośnikach.
Jedyna rada - kup kartę

1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users