Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPod po podłączeniu do komputera nie reaguje.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 Laylot

Laylot
  • 5 postów

Napisano 13 października 2007 - 09:16

Witam, Dwa tygodnie temu zakupiłem używanego iPod'a Video 5,5G. Niestety dopiero teraz dostałem od sprzedającego kabelek USB, wiec dopiero teraz mogłem wgrać swoje utwory (do tej pory słuchałem muzyki, która już na nim była). Przez ten czas stwierdziłem, że przygotuję się merytorycznie do momentu kiedy już podłączę swojego iPoda pod komputer... przeczytałem mnóstwo postów z tego forum. Zainstalowałem sobie wcześniej najnowszy iTunes. A teraz gdy już mam kabelek chciałem po prostu go podłączyć. I tu zaczyna sie problem. Po podłączeniu do komputera nie ma żadnej reakcji.. nic nie zmienia się w programie iTunes.. odpaliłem YamiPod - też nic nie widzi. Pracuję niestety na PC.. czyli jestem skazany na Windows XP. Z tego co wiem poprzedni właściciel korzystał tylko z iMaca, może tu tkwi problem? Za którymś razem system wykrył jakieś nowe urządzenie podłączone pod USB. Pokazał komunikat, że niby urządzenie zostało zainstalowane pomyślnie, ale tak na prawdę nic z tego więcej nie wynika. Nawet nie pokazał co to za urządzenie. Zresztą niczego to nie zmieniło - dalej iPod nie jest widocznyt w żadnym programie. Co mam robić? pomocy!!!

#2 Michu

Michu
  • 2 614 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 13 października 2007 - 10:01

iPod jest sformatowany pod maka, trzeba włączyć go w disk mode (najpierw reset - przytrzymaj menu i środkowy do wygaśnięcia ekranu, a potem disk mode - jednocześnie play i środkowy przycisk) i podłączyć kompa a następnie sformatować pod windowsa

#3 Laylot

Laylot
  • 5 postów

Napisano 13 października 2007 - 11:33

Dziwna sprawa.. zrobiłem oczywiście tak jak napisałeś. uruchomiłem iPoda w trybie disc mode, ale po pierwsze: we właściwościach dysku jest jak byk informacja o systemie plików FAT32, więc rozumiem, że nie musze już go formatować? i teraz zastanawiam się czy przypadkiem osoba, któa sprzedała mi tego iPoda coś nie kręci, bo twierdziła, że używało go tylko na swoim iMacu.... czy to możliwie skoro dysk na iPodzie jest w systemie FAT32? a po drugie: i to chyba główna przyczyna moich problemów, zauważyłem, że dopiero po odpowiednim ustawieniu wtyczki wchodzącej do iPoda połączenie zostaje nawiązane. Także widzę, że albo gniazdo w iPodzie albo wtyczka w kablu szwankują. Jak już się udało w tym trybie Disc Mode połączyć z komputerem to prócz tego, że widzę (jakieś dziwne pliki) zawartość dysku iPoda w exporatorze windowsa, to prócz tego odpala się iTunes i o dziwo wyświetla informacje i iPodzie. No taaaak. teraz już wszystko działa.. nawet w zwykłym trybie. Tylko czemu osoba twierdziła, że używałą go na macu? nie rozumiem tego.

#4 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 13 października 2007 - 13:09

poniewaz ipoda sformatowanego na maca mozna uzywac tylko ma macku, natomiast sformatowanego na win mozna uzywac zarowno na macku jak i pc. jak zwrociles uwage ma to zwiazek z uzywanymi systemami plikow.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych