Nie mogę pobrać wcześniej zakupionej płyty
Posted 21 July 2013 - 19:10
Nie mogę pobrać kiedyś zakupionej płyty na żadne ze swoich urządzeń. Komputer iphone i ipad nie widzą jej w "zakupionych". Co mogę na to poradzić?
Zdjęcia: https://www.icloud.c.../#A25fk75vj3pQK
Posted 21 July 2013 - 21:09
Witam,
Nie mogę pobrać kiedyś zakupionej płyty na żadne ze swoich urządzeń. Komputer iphone i ipad nie widzą jej w "zakupionych". Co mogę na to poradzić?
Próbowałeś: iTunes Store > Purchased > Music > ... ?
Posted 21 July 2013 - 21:13
Posted 21 July 2013 - 23:07
Posted 21 July 2013 - 23:18
Aplikacje pobiera się bez problemu ile się chce.
I emailed support and told them I had a harddrive crash and lost everything. I had actually deleted (accidentaly) a bunch of albums when trying to make space on older harddrive.
Support let me redownload everything I had ever purchased from the iTunes music store. (minus the stuff that was no longer available). It was about 2000 downloads.
I was also given a warning that this was a one time offer and that I should back my library up because they would not allow it again.
Posted 22 July 2013 - 07:29
No bo nie można pobrać muzyki drugi raz... Można przez krótki czas po zakupie chyba, potem trzeba polegać na tym, że skopiowałeś sobie pliki w inne miejsce....
I emailed support and told them I had a harddrive crash and lost everything. I had actually deleted (accidentaly) a bunch of albums when trying to make space on older harddrive.
Support let me redownload everything I had ever purchased from the iTunes music store. (minus the stuff that was no longer available). It was about 2000 downloads.
I was also given a warning that this was a one time offer and that I should back my library up because they would not allow it again.
Takie cuda to chyba w Polsce.
Posted 22 July 2013 - 08:44
Posted 22 July 2013 - 09:24
Posted 22 July 2013 - 09:32
Nie ma płyty w zakupionych?Witam,
http://support.apple...iewlocale=pl_PL
Na komputerze: uruchom iTunes > iTunes Store > Purchased > Music > ... Jeśli nie ma tam zakupionej przez Ciebie płyty skontaktuj się z wsparciem Apple.
I co ważne: czy nie kupiłeś płyty w innym regionie - i nie przeniosłeś się np. do polskiego iTunes Store??
U mnie wszystkie zakupione utwory & albumy są w historii zakupów i mogę je pobierać dowolną ilość razy.
Posted 22 July 2013 - 09:34
dm76 to ja pytam...i gdzie sens i logika kupowac AAC256kbps w cenie płyty CD, skoro nie jestem w pełni uzytkownikiem i właścicielem tych plików?
To jakaś porażka o czym piszesz. Skoro tak jest, to trzeba nie kochac własnych pieniedzy.
A czemu mi się pytasz?

Tu masz cytat z terms and conditions iTunes, którego pewnie nikt nie czyta, że potem się dziwi gdzie jego muzyka..

"Some iTunes Eligible Content that you previously purchased may not be available for subsequent download at any given time, and Apple shall have no liability to you in such event. As you may not be able to subsequently download certain previously-purchased iTunes Eligible Content, once you download an item of iTunes Eligible Content, it is your responsibility not to lose, destroy, or damage it, and you may want to back it up."
Posted 22 July 2013 - 09:55
A sprawdziłeś datę tego wpisu? W części krajów iCloud dla muzyki został wprowadzony dość późno. Zakupione albumy powinny być w zakładce "kupione".No bo nie można pobrać muzyki drugi raz... Można przez krótki czas po zakupie chyba, potem trzeba polegać na tym, że skopiowałeś sobie pliki w inne miejsce....
Tak... jednak Apple na stronie: http://support.apple...iewlocale=en_US wspomina tylko o filmach, a nie muzyce. Muzyka powinna pobierać się bez problemu poprzez właśnie odpowiednią zakładkę w iTunes Store. Jednak w PL itunes store - nie mamy w ogóle możliwości pobierania ponowanie filmów, ale to już inny temat: http://myapple.pl/ip...redownload.html.A czemu mi się pytasz?
Tu masz cytat z terms and conditions iTunes, którego pewnie nikt nie czyta, że potem się dziwi gdzie jego muzyka..
"Some iTunes Eligible Content that you previously purchased may not be available for subsequent download at any given time, and Apple shall have no liability to you in such event. As you may not be able to subsequently download certain previously-purchased iTunes Eligible Content, once you download an item of iTunes Eligible Content, it is your responsibility not to lose, destroy, or damage it, and you may want to back it up."
Posted 22 July 2013 - 09:59
Posted 22 July 2013 - 10:01
Po każdym zakupie muzyki dostajesz email z informacją (przeszukanie skrzynki po konkretnym haśle nie powinno być problemem): co kupiłeś i za ile, wraz z numerem transakcji, na nie, też możesz powołać się przy kontakcie z Apple.Konto od samego początku miałem polskie, nic nie przenosiłem. Ta płyta jest na chwilę obecną pierwszym (chyba) takim przypadkiem. Reszta zakupionych płyt widnieje w zakładce "kupione" i bez problemu mogę je pobierać. Dodam, że robiłem to wiele razy, zawsze bez problemu. O tej jednej płycie zapomniałem, nie była wcale pokazywana w "kupionych". Tylko wczoraj przeglądałem itunes i jakoś na nią natrafiłem.
Czytałem ostatnio o tym, że filmy zakupione przez itunes trzeba zapisywać i robić ich kopie bo pozniej nie jest możliwe ich ponowne ściągnięcie. Nie pomyślał bym, że coś takiego przytrafi mi się z albumami muzycznymi...
Znacie sposób w jakim mógłbym sprawdzić czy mam takich płyt wiecej? Nie pamietam ich, a one nie pokazują sie w "kupionych".
Przy zakupie muzyki (i innych treści znajdujących się w iTunes store), jesteśmy proszeni o wykonanie kopi zapasowej. Jednym z rozwiązań może być także wrzucenie zakupionych treści na portal, który oferuje darmową przestrzeń dyskową (dropbox, chomikuj, skydrive, google drive,... etc.) (w zahasłowanym folderze, aby nie udostępniać rzeczy). I w ten sposób można mieć ich kopię zapasową, bez ponoszenia kosztów na dodatkowy dysk & mieć do nich dostęp, z niemal każdego miejsca na świecie (z dostępem do internetu)Coraz częściej zastanawiam się nad kupnem jakiegoś dysku przenośnego. Zapisał bym tam wszystko i miał spokój. Bo ostatnio nawet stumień zdjęć na komputerze nie chce ściągać nowych zdjęć..

Posted 22 July 2013 - 10:52
Posted 22 July 2013 - 12:03
Za kilka giga musiał bym zapłacić na dropbox :-) nie chce mi sie ponownie zwiększać miejsca poprzez camera upload itd. Takie rozwiazanie nie ma wg mnie sensu istnienia, bo co jak dropbox wyłączy swoje serwery za kilka lat? Stracę dostęp do plików. A na dysku bedą sobie grzecznie w szafce leżeć :-)
A co jak Ci dysk padnie i stracisz dostęp do plików. Nieużywany dysk umie też paść. Dyski są chyba bardziej awaryjne niż chmury.
iTunes Match rozwiązuje wiele problemów...
Posted 22 July 2013 - 12:52
Ale jakby nie było, chmura to też dysk .Dyski są chyba bardziej awaryjne niż chmury.
Posted 22 July 2013 - 16:10
Ale jakby nie było, chmura to też dysk .
Zakłądając że przez dysk rozumiesz, część macierzy wielodyskowej RAID, która jest backupowana, to można tak uprościć.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users