Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Oprogramowanie dla iPhone'a zostało uszkodzone podczas pobierania

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 jacek.kupracz

jacek.kupracz
  • 18 postów
  • SkądMontréal, QC

Napisano 17 lipca 2013 - 17:10

Wyciągnąłem starszego iPhone'a 3GS z szafy i podłączyłem do iTunes, żeby zaktualizować. Poprzednio chodził 5.0.1. iTunes bez problemu wykrył sprzęt i zaproponował aktualizację 6.1.3. Potwierdziłem. Całość pobierała się jakieś 15 min aż tu przy samym końcu pojawił się taki błąd:

Dołączona grafika

Spróbowałem jeszcze raz i to samo. W końcu pobrałem plik IPSW iPhone 3GS (iPhone2,1) wersja 6.1.3 (Build 10B329). Proces odtwarzania dochodzi do jakiś 90% (pasek postępu w iTunes) i jakieś 20% (ekran iPhone) i zatrzymuje się.

Pobrałem również starsze wersje oprogramowania 5.0.1 (9A405) czy 5.1.1 (9B206). Wyrzuca błąd 'na tym urządzeniu nie można używać wskazanej kompilacji'.

Czy ktoś ma jakiś pomysł na tą aktualizację?

#2 Jacek Zięba

Jacek Zięba

• 625 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 17 lipca 2013 - 18:32

Spróbuj resetu iPhone'a, potem podłącz jeszcze raz i spróbuj go odtworzyć, aż w końcu aktualizować.

- - - Połączono posty - - -

Przycisk power i home razem przytrzymane przez około 10 sekund.

#3 jacek.kupracz

jacek.kupracz
  • 18 postów
  • SkądMontréal, QC

Napisano 17 lipca 2013 - 19:21

Dzięki za odpowiedź. Już próbowałem tego w momencie odtwarzania z IPSW, żeby odłączyć iPhone od iTunes. No nic, będę próbował dalej. Dziwne bo telefon nie był nigdy Jailbreakowany.

#4 pawelnrg

pawelnrg
  • 525 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 17 lipca 2013 - 19:40

Spróbuj na innym pc,czasami po prostu coś pc nie daje możliwości aktualizacji.

#5 jacek.kupracz

jacek.kupracz
  • 18 postów
  • SkądMontréal, QC

Napisano 17 lipca 2013 - 20:04

Problem w tym, że wszystko robię na Lionie 10.7.5 :) Przelogowałem się do innego iTunes na Macu. Jedyny plik IPSW, który po rozpakowaniu nie jest odrzucany to 6.1.3 (Build 10B329) ale po dojściu do tego poziomu, zawiesza się i dalej nie idzie. [ATTACH=CONFIG]16065[/ATTACH]

#6 jacek.kupracz

jacek.kupracz
  • 18 postów
  • SkądMontréal, QC

Napisano 18 lipca 2013 - 06:59

Sprawa nie dawała mi spokoju. Podłączyłem dzisiaj iPhone do PC i zadziałało. iTunes sam pobrał 6.1.3 odtwarzając iPhone. :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych