IPHONE 5 4 Niemozliwosc wykonania polaczenia blad polaczenia rozmowa zakonczona Play
Posted 17 July 2013 - 13:57
Posted 17 July 2013 - 14:20
Posted 17 July 2013 - 14:46
Posted 17 July 2013 - 17:23
Posted 17 July 2013 - 18:49
Posted 17 July 2013 - 22:28
- - - Połączono posty - - -
Jest dużo prawdy z tym Play ale inny mój telefon jest w T mobile i występują podobne problemy. Może nie tak aby nie moc wykonać połączenia ale... Z doświadczenia powiem co czuje... Po pierwsze kiedy do Polski wszedł centertel z analogową siecią to jakość połączenia była lepsza niż w tej chwili z super cyfrowej sieci. Nasuwają mi sie dwa wątki. Albo jakość świadczonych usług spadła. Albo iphone i legendarny problem z zasięgiem ma coś wspólnego z jakością połączenia. A może to i to plus sieć Play wpływa, że mój telefon w strefie pozamiejskiej działa gorzej niż krótkofalówka! W każdym razie prowadzę firmę staram się świadczyć usługi na jak najwyższym poziomie a tu przez telefon co drugie słowo jest w domyśle! Jak ja mam coś sprzedać jak nawet podświadomie klient odbierze rozmowę jako "problematyczną" skoro trzeba się domyślać o co chodzi??? To jest skandal! To co mi wcisnęli za kupę kasy włącznie z tymi ipadami i macbookami które zwalniają każdego dnia i super komputery wieszające sie na filmach plus time capsule które jest totalnie do bani i ma gorszy zasięg niż air port extreme... No już nie będę się na ten temat rozwodzić ale kiedyś naprawiałem i sprzedawałem telefony! Miałem tego wszystkiego dużo i wiem co mówię! Nokia 3310 za gorsze miała jakość połącznia jak to teraz wszyscy mówią HD! Mało tego! 6310 trzymała baterię tydzień! A ja zmuszany jestem za kilka tysięcy złotych, za jedną zabawkę, do ciągłego dokowania przy kablu! Jak na noc nie podłącze telefonu to następnego dnia muszę sterczeć przy ładowarce!
Nawet Ipad jak ma uruchomioną nawigację i ma podłączoną ładowarkę to jest w stanie się rozładować! To jest chore! Zwykly telefon za 100 zl trzyma baterie tydzień a ja z super komputerem iphone męczę się codziennie, bo ma kalendarz synchronizowany z innymi jabłkami plus iphoto z strumieniem zdjęć aby slużby w USA mialy co ogladac! No ludzie! Co wpływa na ten telefon tak że nawet gdy go nie używam bateria znika!
Do tego jeszcze nie da się przez to rozmawiać! A na koniec wszystkiego serwis tej zacnej firmy twierdzi ze zalałem telefon i mam się wypchać!
Mam nie zalany telefon i jest to samo! Dzisiaj wieczorem mu przeszło i mogę rozmawiać! Szkoda, że przedstawiciel Play przyjechał z wymianą karty przed tym jak zachciało mu się nagle dzwonić, bo teraz to już nawet nie wiemy czy to wina karty przyciętej czy nano czy sieci czy mojego psa czy pogody czy służb specjalnych... Tragedia!
Posted 18 July 2013 - 08:02
Poczekaj zmienię tylko zasięg z 3g na 2g bo Cię nie rozumiem, ew. nie da się dodzwonić lub przerywa zanim wypowie to co na początku napisałem.
Ja z ip4s w Play nigdy żadnych problemów nie miałem, nikt nigdy nie powiedział, że mnie nie rozumie lub co innego - osobną kwestią był static noise (ale to już "ficzer" super sprzętu sygnowanego jabłkiem)
Edit:
Zwykly telefon za 100 zl trzyma baterie tydzień a ja z super komputerem iphone męczę się codziennie, bo ma kalendarz synchronizowany z innymi jabłkami plus iphoto z strumieniem zdjęć aby slużby w USA mialy co ogladac! No ludzie! Co wpływa na ten telefon tak że nawet gdy go nie używam bateria znika!
Nie wiem dlaczego wylewasz żale akurat w tej kwestii. Masz włączoną synchronizację i dziwisz się, że bateria ucieka? Inna kwestią jednak pozostaje wielkość baterii montowanej w iP - która praktycznie zostaje bez zmian, a już dawno powinna być ona zwiększona.
Posted 18 July 2013 - 08:13
Posted 18 July 2013 - 08:51
Posted 18 July 2013 - 09:43
Posted 18 July 2013 - 09:55
Posted 18 July 2013 - 13:54
Wiem, że niektórzy będą chcieli mnie za to zjeść, ale ja ostatnio miałem taki sam problem z wyborem telefonu dla starszego członka rodziny o podobnym do Pańskiego zdaniu na temat smartfonów. Potrzebował on takiego urządzenia, które będzie przede wszystkim długo "trzymało na baterii" i takowe mu znalazłem - Pentagram Monster. "Skromna" bateria 4100 mAh zapewnia (wg. producenta) do 1000 godzin czuwania lub 100 godzin rozmów! A do tego jest to dual sim. Wszystko to zamknięto w schludnej i dobrze wykonanej plastikowej obudowie, zaś urządzenie to kosztuje około 700 zł. Nie chciałbym robić tu reklamy tej firmie, lecz tylko pokazuję na przykładzie z życia wziętym, jaki telefon ja bym Panu doradził.
Ja osobiście wolę jednak swojego iPhone'a i uważam, że na chwilę obecną jest to (dla mnie) najlepszy smartfon na rynku.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users