Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Zawieszony iphone 3GS 8GB

• Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 shevc

shevc
  • 9 posts

Posted 14 July 2013 - 22:06

Witam. Jestem tu nowy i posiadam iphona 3GS 8GB soft 5.0.1 BB 06.15.00 po jailbreaku (nie wiem czy tethered czy untethered) bez simlocka (obecnie mam kartę play). Moim problemem było dość częste w ostatnich dniach zawieszanie i czarny ekran z jabłkiem. Po resetach power+home telefon wstawał ale za jednym razem działał dobrze przez jakiś czas i znów się wieszał a za innym razem niby działał ale nie dało się dzwonić ani wysyłać smsów mimo pełnego zasięgu sieci a po kilku minutach znów jabłko. Poczytałem różne tematy i stwierdziłem że nie wiem jaki mam jailbreak i podkusiło mnie zainstalować corone 5.0.1 - untethered z cydii (a nóż przestanie się zawieszać). Zainstalowałem ale tel wieszał się nadal więc postanowiłem odinstalować. No i mam teraz wielki problem. Corona się odinstalowała ale jak wyłączyłem tel. to teraz już w ogóle nie mogę go włączyć. Najpierw jest jabłko a następnie przechodzi w słoneczko ale te kreseczki w ogóle się nie ruszają. Nie mogę go wprowadzić w DFU bo jak podpinam pod kompa to zaraz pojawia się jabłko i nie da się telefonu wyłączyć (po home+power też). Co mogę teraz zrobić? Jedyne co posiadam to ściągnięte w trakcie dnia z iphone'a pliki shsh 4.1, 4.3.5 oraz 5.0.1 Proszę o pomoc

#2 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 15 July 2013 - 07:06

Just boot now w redsnow... Poczytaj co to jest i jak działa jb na uwięzi. Było o tym juz setki razy na forum...

#3 shevc

shevc
  • 9 posts

Posted 15 July 2013 - 10:11

Próbowałem ale za Chiny nie chciał wejść w DFU. Ale to już chyba po ptokach bo potem skleiłem soft 5.0.1 z moimi shsh sn0wbreezem i jak próbuję wgrać to wywala mi błąd 1604 i Iphone wchodzi w tryb Itunes + kabel. Co mogę teraz zrobić?

#4 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 15 July 2013 - 10:21

No nie wiem , wgrać wszystko jeszcze razy wcześniej wprowadzając telefon w pwng dfu irebem. Kliknąć exit recovery w tinny umbrelli. Poszukać na forum odp. zamiast spamować o problemie który już był xxx razy. Ja zaczął bym od wygooglowania co znaczy ten błąd i jak go naprawić... ale to ja ... ty nie musisz używać głowy ;) )

#5 shevc

shevc
  • 9 posts

Posted 15 July 2013 - 10:26

Szukam cały czas. Problemem jest ten błąd w itunes. Próbowałem i na kompie stacjonarnym i na laptopie, wyłączałem firewalle, antywirusy, zmieniałem porty usb i dupa. Skleiłem teraz soft 4.1 i spróbuję go wgrać. edit: 4.1 weszło ale 5.0.1 nadal nie chce. Ale chyba znalazłem powód. Podczas wskazywania pliku shsh 5.0.1 w sn0wbreezie dostaje komunikat sn0wbreez had difficulty communicating with iAcqua in attempt to validate the provided apticket. Wygląda na to że shsh zgrał się niekompletny. Czy jest jakaś szansa na wgranie wyższego softu niż 4.1?

#6 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 15 July 2013 - 11:20

Tak 6.1.3 przez iTunes używając opcji Uaktualnij.

#7 shevc

shevc
  • 9 posts

Posted 15 July 2013 - 11:31

Podłączyłem go teraz pod tiny umbrelle i wynalazł jeszcze shsh 6.1.3. To lepiej uaktualnić przez itunes czy skleić sn0wem i posłać itunsem? edit: dobra na shsh 6.1.3 też wyskakuje ten błąd z apticket. Uaktualnię przez itunes jak wrócę z roboty. Prosiłbym tylko o napisanie co należy zrobić później żeby w pełni aktywować iphona a jak to zrobić to już doczytam

#8 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 15 July 2013 - 13:39

Wyszukiwarka jest u góry tam znajdziesz odp. O tym jak aktywowac tel. mozna poczytać w instrukcji obsługi.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users