Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5 16GB vs. iPhone 4s 64GB

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 fotograf1995

fotograf1995
  • 6 postów

Napisano 14 lipca 2013 - 17:08

Który z tych telefonów wybrać ?

#2 Wodnik Szuwarek

Wodnik Szuwarek

Szef Wszystkich Szefów

• 743 postów

Napisano 14 lipca 2013 - 19:15

Ja bym brał iPhone 5 ze względu na większy ekran co przydaje się przy przeglądaniu internetu. Ewentualnie poczekał na 5S i wtedy zdecydował czy brać 5 czy 5S.

#3 cwirke

cwirke
  • 117 postów
  • SkądPoznań

Napisano 14 lipca 2013 - 19:54

To zależy, czy potrzebujesz miejsce na gry, aplikacje, muzyke, czy 16GB wystarczy Ci w zupełności. Ja wybrałbym phona 5, bez względu na pamięć, ponieważ podoba mi się większy ekran, lepsza kamera, airdrop, szybkość działania telefonu która jest nieporównywalna z innymi smartfonami. iPhone 5 polecam.

#4 Madrox24

Madrox24
  • 202 postów

Napisano 14 lipca 2013 - 22:14

Zgadzam się z przedmówcami, iPhone 5 będzie o wiele lepszym wyborem ;)

#5 buldoggg

buldoggg
  • 544 postów
  • SkądKatowice

Napisano 16 lipca 2013 - 20:07

Nie pchaj sie w ipka 4s,zdecydowanie iphone 5

#6 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 16 lipca 2013 - 20:16

5'tka w stosunku do 4S ma jedynie AirDrop'a i efekty w kamerze więcej na iOS 7. Warto się cisnąć na 16GB podczas gdy można mieć pojemny i w zupełności wystarczająco wydajny telefon?

#7 mati_as

mati_as
  • 475 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 lipca 2013 - 18:04

Tak, warto.

#8 buldoggg

buldoggg
  • 544 postów
  • SkądKatowice

Napisano 19 lipca 2013 - 18:08

Oczywiscie zewarto.......to inne pokolenie telefonu......szybszy lepszy wygodniejszy i wiekszy ekran

#9 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 19 lipca 2013 - 18:13

Same twarde argumenty widzę (nie wiem po co, ale dodam troche kropek)..................................................

#10 radzion

radzion

master of disaster

• 1 193 postów

Napisano 19 lipca 2013 - 18:32

No pewnie ze iPhone 5. Sama pojemnosc to nie wszystko. Wiekszy ekran, zdecydowanie wieksza predkosc i wydajnosc to wg Ciebie Homer slabe argumenty? Tylko nie staraj sie przekonac mnie ze tak.

#11 wiktor96

wiktor96
  • 420 postów

Napisano 19 lipca 2013 - 18:52

Czy ten większy ekran to plus? wydłużyli go lekko i przez to telefon wygląda jedynie jak pilot, no i podobnie jak 4 jest awaryjny, a to jakieś odpryski, a to power się zapada, ja bym postawił na sprawdzonego 4sa.

#12 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 19 lipca 2013 - 19:41

Gdzie i kiedy jest ta zdecydowanie wieksza wydajność. Bo poza milisekundami tu i tam to nawet na iOS 7 4S działa porównywalnie do 5. Ani aparat, ani ten ekran ani SoC nie jest na tyle lepszy by rezygnować z większej ilości programów, muzyki czy filmów i zdjęć. Nie musi to być aż 64GB, ale te 32 to moim zdaniem minimum by móc nieskrępowanie pakować na telefon pliki o coraz większych rozmiarach. Jeśli ktoś uważa, że 5 16GB to lepszy wybór od 4S 64GB to ma syndrom wielu Polaków: kupić BMW 550 czy 730d? Kij, że w najtańszej 7 będę siedział na drewnianym stołku, ważne że mam 7 a nie 5 i ludzie widzą.

#13 radzion

radzion

master of disaster

• 1 193 postów

Napisano 08 sierpnia 2013 - 21:52

Sorry, ze odgrzewam kotleta ale dopiero teraz dobrnalem do tego watku ;) Porownanie ktore tu przytoczyles nie ma wogole zadnego uzasadnienia. Mowimy tu o iPhonie czy o BMW? Jakos nie wydaje mi sie zebym mial syndrom Polaka. Nie mowimy tutaj o wydajnosci czy predkosci liczonej w milisekundach tylko o moim subiektywnym odczuciu przy uzytkowaniu tych urzadzen. Mialem okazje rownolegle uzywac dwoch i roznica jest zasadnicza. Na korzysc iPhona 5 oczywiscie. Skoro juz przyczepiles sie kilku detali dlaczego pod włos nie wziales przytoczonej przeze mnie kwestii wyswietlacza? To taki maly detal o ktorym nie warto wspomniec? Co to znaczy ze "ekran nie jest na tyle lepszy"? Przeciez jest o 0,5 cala wiekszy co zdecydowanie wplywa na kilka znaczacych cech uzytkowych nieprawdaz? Albo waga urzadzenia. Zreszta o co ten caly szum? Nie wzielismy pod uwage zasadniczej kwestii - moze dla autora watku jednak pojemnosc jest pierwszorzedna cecha brana pod uwage? Nie znajac osobistych preferencji moich czy autora watku nie bedziesz w stanie wcisnac mi kitu ze 64GB 4S jest lepsze.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych