Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPad4 + Aero2, jest zasięg ale nie ma sieci.

• Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 opioom

opioom
  • 96 posts

Posted 14 July 2013 - 06:02

Witam, Pisze już na forum bo nigdzie w necie nie ma nic na temat takiego problemu. Mam iPad'a4 i kartę Aero2. Jeszcze wczoraj rano wszystko śmigało jak należy, ale już pod wieczór internet wysiadł. iPad pokazuje zasięg Aero2 3G, a netu brak. Co dotychczas robiłem: - restart iPad - bez rezultatu, netu dalej brak - ustawienia APN jako darmowy - wyłączenie i włączenia radia - wyłączania i włączanie opcji LTE (tak, wiem, nie obsługuje ale przynajmniej radio restartuje) - wyzerowanie ustawień sieciowych i restart Żadna z tych opcji nie pomogła, internetu jak nie było taki nie ma, pomimo tego że pokazuje pełny zasięg Aero2 3G. Czy ktoś z was miał kiedyś coś podobnego? Z góry dzięki za jakieś info.

#2 Usos

Usos
  • 336 posts

Posted 14 July 2013 - 08:25

Wyjmij i włóż kartę jeszcze raz, to niektórym pomaga. W moim przypadku iPad 2 to czasami działa jak chce, raz jest zasięg netu brak i o dziwo odwrotne sytuacje też mają miejsce. Dodatkowo zajrzyj na jakieś forum związane bezpośrednio z Aero2.

#3 bercow

bercow
  • 618 posts

Posted 14 July 2013 - 09:44

Mialem wczoraj to samo, w Gdansku Mornie, ale jak przyjechalem do Gdyni to juz wszystko bylo oki, miedzy godzinami 22-09 rano. Nie pomagalo nic, az wrocil sam.

#4 TheOktik

TheOktik
  • 405 posts
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Posted 14 July 2013 - 22:08

Ja w Warszawie też miałem to samo wczoraj. Dzisiaj wszystko wróciło samo do normy.

- - - Połączono posty - - -

Jedynce co mi wyłączyli to hotspot osobisty ale to sobie tak znika okresowo co kilka tygodni na pare dni.

#5 mlaptas

mlaptas
  • 16 posts

Posted 19 July 2013 - 11:30

Witam.

Włożyłem kartę aero2 do ipad4, przez chwilę na górze był napis aero2 ale po restarcie jest caly czas 'brak sieci'. O co moze chodzic? Jak widzial siec to były 2 kreski mocy.

- - - Połączono posty - - -

Kilka restartów i zadziałało...

#6 Maxavelli

Maxavelli
  • 1040 posts

Posted 19 July 2013 - 18:44

Jako czlowiek pracujacy w "branzy" tabletowej serdecznie Wam radze - pozbadzcie sie tego pseudodarmowego dziadostwa, na ktorym nie mozna polegac i z ktorym byly, sa i beda problemy. Starter Orange Free kosztuje 30 PLN i niecma sie nad czym zastanawiac...

#7 TheOktik

TheOktik
  • 405 posts
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Posted 25 July 2013 - 12:26

Ja serdecznie podziękuję za Orange. Ginący zasięg, bardzo marne transfery (Ursynów, Warszawa) na poziomie 0,1Mb. Aero2 bije na łeb ten cały Orange. Tfuuu ! Jak sobie wspomnę, że do niedawna miałem u nich abonament to mnie skręca

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users