Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Biały ekran

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 Kulker

Kulker
  • 86 postów

Napisano 13 lipca 2013 - 19:11

Posiadam iphone 3gs. Miałem system 4.1 i postanowiłem zaktualizować do 5.1.1 i wykonać JB. Wszystko się pięknie zrobiło. wszedłem w cydie i nagle telefon się wyłączył. Próby załączenia nic nie dały. Gdy chce zrobić restore wyświetla się błąd 28 i czytałem na forum: http://myapple.pl/ip...-blad-28-a.html Tylko jak rozebrać ten telefon... Co może być przyczyną białego ekranu...

#2 diesel2117

diesel2117
  • 1 743 postów
  • SkądKatowice PL

Napisano 13 lipca 2013 - 19:34

iPhone 3GS Disassembly Video, How to video. - YouTube
iPhone 3GS Teardown - iFixit

- - - Połączono posty - - -

Możliwe, że coś Ci się w środku po prostu odpięło. Rozkręć, wyczyść, złóż i próbuj

#3 Kulker

Kulker
  • 86 postów

Napisano 13 lipca 2013 - 19:46

tylko, że jak dam just boot w redsn0w to iphone się zaczyna włączać z białym ekranem i nic się dalej nie dzieje... Czytałem już, że może być to problem z baterią, że trzeba ją rozłączać...Myślisz, żeby go troche rozebrać i poczyścić? tylko ja kto zreobie to co dalej... Restore?

#4 diesel2117

diesel2117
  • 1 743 postów
  • SkądKatowice PL

Napisano 14 lipca 2013 - 00:35

Tak. Wyjmując płytę główną rozłączasz baterię, nie zawsze wystarczy hardreset. Wszystko winą JB, takie życie i trzeba się z tym pogodzić. Moja propozycja to rozkręcić, wyczyścić przy okazji bateria będzie dołączona, złożyć po czym na pierwsze uruchomienie przejść od razu do recovery (na wyłączonym telefonie trzymasz cały czas home + nie puszczając go podłączasz pod usb do komputera aż nie wjedzie do recovery) po czym restore.

#5 Kulker

Kulker
  • 86 postów

Napisano 14 lipca 2013 - 08:53

A jak mam ten stary bootrom to moge wgrać 6.1.3 i po prostu zrobić JB czy próbować wgrywać jakiś wcześniejszy czysty system przez itunes i potem robić JB jak już go poskręcam..

Tak. Wyjmując płytę główną rozłączasz baterię, nie zawsze wystarczy hardreset. Wszystko winą JB, takie życie i trzeba się z tym pogodzić.
Moja propozycja to rozkręcić, wyczyścić przy okazji bateria będzie dołączona, złożyć po czym na pierwsze uruchomienie przejść od razu do recovery (na wyłączonym telefonie trzymasz cały czas home + nie puszczając go podłączasz pod usb do komputera aż nie wjedzie do recovery) po czym restore.

#6 Kulker

Kulker
  • 86 postów

Napisano 14 lipca 2013 - 13:50

Jeszcze jedno pytanie... Telefon leżał porozkładany 2 godziny... Tyle wystarczy czy musi leżeć te 3? TELEFON RUSZYŁ!!! WIELKIE DZIĘKI!!!!!!!!!! A czy dam rady zrobić JB systemu 6.1.3 iphone 3gs? i jaki to bedzie JB... uwieziony czy nie?

#7 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 14 lipca 2013 - 15:29

Da, na uwięzi. Naucz sie obsługiwać wyszukiwarkę na przyszłość.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych