Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Kalendarze Iphone - Icloud-Macbook - problem

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 wittek

wittek
  • 17 postów

Napisano 11 lipca 2013 - 12:49

Witam! Mam problem z synchronizacja kalendarza w iphonie z tym w chmurze i w macbooku , wpisów które mam w telefonie - w zasadzie codziennie jedno wydarzenie nie mam wcale ani w chmurze a co za tym idzie w macbooku - oczywiście mam ustawione synchronizację z iCloud w iphonie - próbowałem wszelkich restartów wylogowań i innych wskazówek które znalazłem na tym i na innych forach i nie działa - może ktoś miał taki problem i mi pomoże. konatkty mi się synchronizują bez problemów.

#2 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 11 lipca 2013 - 16:25

Witam!
Mam problem z synchronizacja kalendarza w iphonie z tym w chmurze i w macbooku , wpisów które mam w telefonie - w zasadzie codziennie jedno wydarzenie nie mam wcale ani w chmurze a co za tym idzie w macbooku - oczywiście mam ustawione synchronizację z iCloud w iphonie - próbowałem wszelkich restartów wylogowań i innych wskazówek które znalazłem na tym i na innych forach i nie działa - może ktoś miał taki problem i mi pomoże. konatkty mi się synchronizują bez problemów.

Jaki system na maku?

#3 wittek

wittek
  • 17 postów

Napisano 11 lipca 2013 - 17:29

Jaki system na maku?

10.8.4 ale problem jest taki że nie mam wpisów kalendarza nawet jak wchodzę do ICloud przez przeglądarkę. Tak jakby w ogóle z Iphona do chmury się nie przenosiły

#4 tommy45

tommy45
  • 110 postów

Napisano 11 lipca 2013 - 20:50

To może nie dodajesz ich do kalendarza icloud, tylko np do kalanderza z konta google?

#5 wittek

wittek
  • 17 postów

Napisano 12 lipca 2013 - 10:46

Problem rozwiązany, w ustawieniach w iPhone w rubryce kalendarz domyślny zamiast Calendar ustawiłem opcję Kalendarz i działa - nie wiem czy to przypadek czy w tym tkwił problem, póki co po zalogowaniu się do iCloud przez przeglądarkę mam wpisy w kalendarzu - zobaczymy jak będzie na macu ale mam nadzieję, że bez problemu.

#6 Garom

Garom
  • 212 postów
  • SkądWrocław, Polska

Napisano 19 września 2013 - 10:22

Witam. Mam podobny problem lecz podane rozwiazanie nie funkcjonuje. W dniu wczorajszym an moich urzadzeniach iP5 i Ipad zainstalowalem IOS 7 i od tego momentu nie mam synchronizacji z kalendarzami ani na Ip ani w MCPro ani w Ipad. UStawienia sprawdzalem rozne nawet wlaczylem pokaz wszystkie kalendarze aby uniknac sytuacji w ktorej dane zdarzenie przypislaem do innego kalendarza a inny wyswietla mi sie. Systemy ktorymi operuje to IOS7 i w MBPro oSX 10.8.5.

#7 piotrmac

piotrmac
  • 134 postów
  • SkądMirosławiec

Napisano 18 grudnia 2014 - 07:26

witam, mam również problem z kalendarzem, ale dość dziwaczny. Działa wpisywanie na iPhonie - pojawia się na macu, ale w drugą stronę już nie...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych