Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Mac, nie czyta mi płyty, autorun.inf

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 AR-DZEJ

AR-DZEJ
  • 65 postów

Napisano 11 lipca 2013 - 12:20

Witam Jak otworzyć płytę z rozszerzeniem autorun.inf na macu? Jest to płyta cd z 2011 roku (instruktażowa do programu Maya), w książce wyraźnie jest napisane, że działa i na windowsie i na macach - "z systemem Apple OS X 10.5.2 lub nowszym" ja mam 10.7.5. Zanim ktoś mnie wyśle do wujka google, napiszę, że byłem tam i wszędzie to samo - tylko via Windows. Nie mogę tego zrozumieć w kontekście tego co pisze na mojej płycie (do otwarcia na Macu!), dodatkowo nie pamiętam, żeby ten mac otworzył jakąkolwiek płytę z programem (mam go od 8 miesięcy) Pozdrawiam PS. Jeśli rzeczywiście tylko via windows, to czy musze instalować winde, czy przez któryś z tych programów fusion/parallels/bootcamp otworzę to 'udając' windowsa bez potrzeby jego instalowania?

#2 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 350 postów

Napisano 11 lipca 2013 - 12:39

autorun.inf to plik windziarski. Jak sobie ręcznie 'wejdziesz' w tę płytę, to masz tam cokolwiek około-makowego?

#3 AR-DZEJ

AR-DZEJ
  • 65 postów

Napisano 11 lipca 2013 - 12:59

niestety nic, jest jeszcze plik .exe Przez to że płyta działa na macu, mieli chyba na myśli, że możesz zajrzeć do paru folderów, projects, itp.

#4 kokos

kokos

Mr. Nice

• 7 426 postów

Napisano 11 lipca 2013 - 13:06

Prawdopodobnie autorun kieruje do exe odpalającego jakiś interaktywny menu. Myślę, że otwiernie tego jest zbędną fatygą.

#5 piotrszysz

piotrszysz
  • 237 postów
  • SkądMazowsze

Napisano 11 lipca 2013 - 13:07

W takim razie to płyta na windowsa. Możesz sobie przejrzeć dane, otworzyć pliki typu PDF ale jeżeli aplikacja nie jest napisana pod OSX to pozostaje ci BOOTCAMP, wirtualny system (np. VM Ware Fusion) itp.
Płytki OSX nie mają czegoś takiego jak autorun (przynajmniej do tej pory nie spotkałem :D ). Jedynie muzyka, filmy mogą być odpalane za pomocą domyślnych aplikacji takich jak iTunes, DVDPlayer.
Po zamontowaniu obrazu/ płytki musisz zazwyczaj odpalić plik z rozszerzeniem .APP. Jest to odpowiednik .EXE

#6 AR-DZEJ

AR-DZEJ
  • 65 postów

Napisano 11 lipca 2013 - 14:21

dzięki za odpowiedzi

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych