Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Magic Mouse wyłącza się co chwila

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 Śfieży

Śfieży
  • 920 postów

Napisano 10 lipca 2013 - 08:58

Co kilka (lub kilkanaście) minut rozłącza mi się Magic Mouse. W pobliżu kompa (iMac) nie ma innych urządzeń BT, bateria naładowana na 100%. Jedyna zmiana w ostatnich tygodniach to update do 10.8.4. Albo coś się dzieje z obsługą BT albo z zarządzaniem energią (choć cały czas pracuję). Ma ktoś z Was sposób jak zablokować automatyczne rozłączanie myszy? Na razie podłączyłem mysz radiową Logitech z mechanicznym scrollem, ale to nie to co Magic Mouse.

#2 JEDI_V-03965dee98

JEDI_V-03965dee98
  • 2 630 postów

Napisano 11 lipca 2013 - 19:14

Probowales odinstalowac mysz i powtornie zainstalowac w systemie preferencji?

#3 ogień

ogień
  • 23 postów
  • SkądPoznań

Napisano 11 lipca 2013 - 21:39

Hello, mam podobny problem, magic mouse używam z macbookiem pro 13 retina i zauważyłem, że raz na jakiś czas gubi też łączność. Jest to mój pierwszy mac, więc nie wiem jak było wcześniej na poprzedniej wersji, bo system mam najnowszy.

#4 Śfieży

Śfieży
  • 920 postów

Napisano 11 lipca 2013 - 22:31

@JEDI_V Oczywiście że to sprawdziłem! Także zerowanie SMC i PRAM. Sprawdziłem zarówno na akumulatorach 3 różnych firm i bateriach. Do czasu update do 10.8 (z 10.6) nie spotkałem się tym problemem. Po update do 10.8 pojawiało się to sporadycznie a w 10.8.4 stało się to wyjątkowo częste. Znalazłem przypadkowo sposób na podtrzymanie aktywności. Jeśli do portu USB mam podpięty reciver do myszy Logitech M510 to nawet jeśli nie używam tej myszy, Mac nie gubi mi połączenia z MagicMouse. Jestem przekonany, że to jakieś ustawienie systemowe związane z oszczędzaniem energii.

#5 madizal

madizal
  • 248 postów
  • SkądKatowice

Napisano 11 lipca 2013 - 23:10

Szukajmy dalej - u mnie MM i MD101 ma dokładnie ten sam problem. Akumulatorki 100% lub baterie alkaliczne. Na pewno nie jest to brak zasilania w myszy - zielona dioda miga od spodu podczas rozłączenia

#6 Śfieży

Śfieży
  • 920 postów

Napisano 11 lipca 2013 - 23:55

Czy jest możliwe, że w update do 10.8.4 Apple zmienili coś w obsłudze BT lub zarządzania energią w związku z Magic Mouse? Zmarnowałem dziś kilka godzin i zaktualizowałem system na MacBooku Pro do 10.8.4. Problem wystąpił także z dwoma różnymi myszkami Magic Mouse. Nie ma za to problemu w przypadku MIghty Mouse Wireless.

#7 Marcin76r

Marcin76r
  • 96 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 lipca 2013 - 13:21

Ja mam rMBP 15,4, MM, OS X 10.8.4 i mam ten sam problem niestety, zaczyna to być niezwykle irytujące.

#8 pawelflo

pawelflo
  • 27 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 lutego 2014 - 20:12

Ja mam problem z Bluetooth i Magic Mouse w moim Macu (Mac Book Pro Retina 15'). Sprzęt ma zaledwie 2 tygodnie, a już raz na tydzień mam problem z bluetooth. Mianowicie używam tylko jednego urządzenia bluetooth: Apple Magic Mouse. Nagle przestaje działać (Baterie są na poziomie 70%-90%). Nie mogę wtedy nic zrobić...nic. Wchodzę w preferencje bluetooth i niestety nie mogę wyłączyć bluetooth. Mysz nadal nie działa. Jedyne co pomaga to wyłączenie i włączenie z powrotem Maca. Co robić? Sprzęt jest nowiutki i nie wyobrażam sobie takich problemów...! Czy to może być problem Modułu Bluetooth (wątpię, bo sprzęt jest nowiutki) czy raczej w myszce coś jest nie tak? Od czego zacząć? Czytam dużo na forach z USA i podobno to jeden z Bugów Mavericks.... Co poradzicie?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych