Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Konfiguracja Onet Poczty na iPhonie - odbieranie i wysylanie [DZIAŁA!]

• Zamknięty Temat jest zamknięty
22 odpowiedzi w tym temacie

#1 wakoman

wakoman
  • 962 postów
  • SkądMiami, Gdynia

Napisano 11 października 2007 - 21:08

Witam,

jakis czas temu zamiescilem na forum topic z problemem poprawnej konfiguracji Onet Poczty w iPhonie. Niestety, nie tylko ja mialem z tym problem, a jesli juz sie komus udalo ustawic "jakosc" to mozliwe bylo wylącznie odbieranie poczty (wysylanie juz nie). W koncu dokonałem tego i juz wszystko dziala, dlatego tez zamiescilem etapy poprawnej konfiguracji Onet Poczty na iPhonie, co moze byc przydatne dla wielu posiadaczy "jablkowego telefonu"

UWAGA! Do metody konfiguracji zamieszczonej w tym poradniku niezbedne jest oprawnie skonfigurowane konto Onet Poczty w programie pocztowym!

1. Jesli ustawiales/as juz Onet Poczte na iPhonie - usun z iPhona to konto:
SETTINGS -> MAIL -> ACCOUNTS: -> DELETE ACCOUNT (na samym dole)
2. Podłącz iPhona do komputera
3. Uruchom iTunes (jesli nie otworzyl sie automatycznie)
4. Klikamy na ikonke naszego iPhona i przechodzimy do zakladki INFO
5. Przewijamy na dół i widzimy MAIL ACCOUNTS i tam zaznaczamy SYNC SELECTED MAIL ACCOUNT FROM i nasze konto pocztowe
6. Synchronizujemy iPhona z ustawieniami
7. Po synchronizacji przechodzimy na iPhonie do:
SETTINGS -> MAIL -> ACCOUNTS: -> ADVANCED i wylączamy opcje OUTGOING USES SLL (INCOMING USES SLL też powinno byc na OFF)
8. CIESZYMY SIE PELNĄ FUNKCJONALNOŚCIĄ POCZTY NA NASZYM IPHONIE :)

Poradnik wykonany przez: WakoMan

---- Dodano 11-10-2007 o godzinie 22:14 ----
Jeszcze jedno: wysylanie poczty trwa dosc dlugo wiec nie zrazcie sie tym: ok.30-40s ;]

Pozdrawiam!
  • OloMac lubi to

#2 Kamil

Kamil
  • 232 postów

Napisano 11 października 2007 - 22:22

a jest jakis sposob na wysylanie maili z programu "mail" ... ?

#3 wakoman

wakoman
  • 962 postów
  • SkądMiami, Gdynia

Napisano 12 października 2007 - 17:47

no podana metoda konfiguracji umozliwia takze wysylanie maili

#4 Kamil

Kamil
  • 232 postów

Napisano 12 października 2007 - 22:17

tak w iphone a ja pytam o program 'mail' na macintoshu

#5 Scypin

Scypin
  • 299 postów

Napisano 14 października 2007 - 12:15

tak w iphone a ja pytam o program 'mail' na macintoshu

hmm? ja mam ustawione i nie ma problemu wiec można i jest sposób. wszystko sie da jak sie bardzo chce
PS. chyba nie ten dział ...

#6 Kamil

Kamil
  • 232 postów

Napisano 14 października 2007 - 14:08

heh to jak to ustawiles? bo jak pisalem w prawidlowym dziale to wszyscy pisali ze im tez nei dziala

#7 wojo2000

wojo2000
  • 121 postów
  • SkądPoland/Lodz

Napisano 01 listopada 2007 - 16:50

moja, działająca konfiguracja onet poczty

#8 Ksatrya

Ksatrya
  • 33 postów

Napisano 02 listopada 2007 - 02:37

mail dziwne ale ja mam 3 konta i tylko jedno dzała poprawnie z homnet.pl natomiast o2.pl tylko odbieram i zrobilem tak jak pisaliscie i nic ,dlaczego??

#9 wakoman

wakoman
  • 962 postów
  • SkądMiami, Gdynia

Napisano 07 listopada 2007 - 16:45

mam pytanie; czy u kazdego z was wysylanie poczty trwa tak dlugo (te ok. 40s.)? - nie koniecznie na Onet Poczcie.

#10 Kamil

Kamil
  • 232 postów

Napisano 14 listopada 2007 - 18:19

dzialalo mi z ustawieniami wojo2000 a dzisiaj nagle przestalo , wyskoczyl jakis blad i znowu nie moge wysylac

#11 wakoman

wakoman
  • 962 postów
  • SkądMiami, Gdynia

Napisano 14 listopada 2007 - 18:55

skorzystaj z mojego tutoriala ;)

#12 Kamil

Kamil
  • 232 postów

Napisano 15 listopada 2007 - 14:37

ale to akurat chodzilo o maila na kompie ;) nagle znowu zaczelo dzialac, ciekawe od czego to zalezy bo w ustawieniach nic nie zmienialem xD

#13 wakoman

wakoman
  • 962 postów
  • SkądMiami, Gdynia

Napisano 15 listopada 2007 - 18:51

zauważ, że pisze w kategori iPhone..

#14 zbieraj

zbieraj
  • 1 016 postów

Napisano 21 listopada 2007 - 17:56

A mi nie działa odbieranie maili z WP na iPhonie :/. Czasem odbierze może maile, gdzie jest tylko tekst, ale tych z załącznikami, np. graficznymi, nie ma mowy... :(

#15 bohun

bohun
  • 41 postów
  • SkądKraków

Napisano 21 listopada 2007 - 19:54

A mi nie działa odbieranie maili z WP na iPhonie :/. Czasem odbierze może maile, gdzie jest tylko tekst, ale tych z załącznikami, np. graficznymi, nie ma mowy... :(

bawilem sie tym chwile i zadzialalo,a mialem przez chwile problemy...a wiec ustawienia mam takie:

sewer przych.
nazwa hosta wiadomo: pop3.wp.pl
uzytkownik: nazwa@wp.pl
haslo:..........

serwer wych. odpowiednio tak jak w pop3
smtp.wp.pl
nazwa@wp.pl
haslo

teraz ustawienia zaawansowane:

poczta przych.
ssl off
autoryzacja hasło
usun na serwerze >nigdy
Port 110

poczta wychodzaca:

ssl ON
autoryzacja Hasło
Port 587

o tyle...powodzenia
ps. sprawdzilem z załącznikiem .doc przyszlo bez problemu

#16 wakoman

wakoman
  • 962 postów
  • SkądMiami, Gdynia

Napisano 22 listopada 2007 - 21:43

spostrzeglem cos fajnego na sofcie 1.1.2; wysylanie meili trwa teraz w mgnieniu oka: 1-2s. i po sprawie, kiedy przy wczesniejszym mym sofcie trwalo to ponad 40s ;/

#17 a-l-e-x

a-l-e-x
  • 514 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 listopada 2007 - 13:55

bohun - ustawilem poczte wedlug twojego wzoru i podczas pobierania wiadomosci dostaje komunikat: "nie mozna pobrac poczty. program mail nie mogl sie polaczyc z serwerem pop3wp.pl przy uzyciu SSL na porcie 993. Sprawdz poprawnosc ustawien konta oraz czy ten serwer obsluguje SSL". Konto oczywiscie mam na wp. Ustwienia sprawdzalem pare razy czy sie nie pomylilem. jakakolwiek rada?

#18 wakoman

wakoman
  • 962 postów
  • SkądMiami, Gdynia

Napisano 25 listopada 2007 - 15:31

Port sprobuj ustawic na 25 bądź 587 (poczta wychodząca - SMTP) Przychodząca na 110 (chyba tak masz) U mnie (na Onecie) cos szalala poczta, wiec tak jak ja to robilem: pokombinuj z wpisywaniem po serwerze (pop3.wp.pl i smtp.wp.pl) dodatkowo wlasnie nr tych portow, czyli np. pop3.wp.pl:110, smtp.wp.pl:25 Powinno zadzialac.

#19 a-l-e-x

a-l-e-x
  • 514 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 listopada 2007 - 16:02

kombinuje, kombinuje i nic;) powpisywalem jak mowilem i znowu nic sie nie dzieje. jedynie komunikat zmienil mi sie na "polaczenie z serwer pop3.wp.pl nie powiodlo sie". BTW nie moge dodac ":100" do pop-a. tzn zawsze zostaje mi "pop3.wp.pl", nie chce sie zapisac nie wiem dlaczego. ?

#20 wakoman

wakoman
  • 962 postów
  • SkądMiami, Gdynia

Napisano 26 listopada 2007 - 16:01

raz mi zostalo to 110, raz nie.. Probowales zsynchronizowac Mail na iPhonie z Outlookiem bądz innym programem? Mi bez tego, nie chcialo zresztą tez dzialac. Sprobuj dobrze skonfigurowac OE (jesli jeszcze nie masz) i sync z iPhonem - powinno pomoc.

#21 kginvest

kginvest
  • 7 postów

Napisano 20 października 2008 - 19:15

Koledzy czy jest juz jakies rozwiazanie na poczte na WP ? odbieranie działa, ale wysyłać nie chce...

#22 siwaa9

siwaa9
  • 5 postów

Napisano 14 marca 2012 - 21:51

mi się nie udaje założyć konta wyskakuje mi " nie można połączyć się przy użyciu SSL czy chcesz skonfigurować konto bez SSL?" Co mam zrobić .?

#23 iUżytkownik

iUżytkownik
  • 754 postów
  • SkądPolska

Napisano 14 marca 2012 - 22:38

Fragment regulaminu:

Nie odświeżaj wątków starszych niż 6 miesięcy. Załóż nowy wątek i podaj link do starego tematu jako dowód, że zapoznałeś się z tym co na forum już napisano.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych