Witam,
Pewnie ju偶 na widok nazwy tematu pomy艣leli艣cie "Ale przecie偶 to by艂o tyle razy..." jednak m贸j problem jest nietypowy i rozwi膮zania na niego nie znalaz艂em pomimo d艂ugich poszukiwa艅 i wielu pr贸b. Z g贸ry zaznaczam, 偶e w膮tek mo偶e by膰 dla was 艣mieszny i zdaj臋 sobie spraw臋, 偶e mo偶ecie nie udzieli膰 mi pomocy, ale ju偶 wszystkie nadzieje porzuci艂em opr贸cz was - tej ostatniej.
Okej, przejd藕my do sedna.
Mam MacBook'a, jakiego? Sam nie wiem, gdy偶 dosta艂em go w prezencie od ciotki. Nie dosta艂em do niego nawet p艂yty z systemem, ale to nie wa偶ne. Pewnego pi臋knego dnia spali艂 si臋 dysk(by艂o to 2lata temu). M贸j brat postanowi艂 zabra膰 laptopa i odda膰 go do serwisu, lecz jego b艂yskotliwy umys艂 pomy艣la艂 : Mac to *** Windows lepszy. Tak wiec zamontowa艂 z kumplem dysk i zainstalowali na nim windowsa 7. Jak jeszcze dotrwali艣cie to gratuluje. A teraz g艂贸wny problem: Nie mam d藕wi臋ku. Sterowniki same si臋 instaluj膮 jakie tam Winda zapragnie, d藕wi臋k, gdy w艂膮czam laptopa jest(ten na start taki ), ale pozniej zwyczajnie nie ma. Sterowniki raczej s膮 git bo na d藕wi臋ku wskazuje poziomy g艂o艣no艣ci, lecz nie wykrywa raczej g艂o艣nik贸w wbudowanych ani wej艣cia audio (kt贸re zreszt膮 przestawi艂o si臋 na cyfrowe, gdy winda zainstalowa艂a sterowniki). Takim sposobem mam laptopa firmy Apple bez systemu tej marki. No i brak na nim jakiegokolwiek d藕wi臋ku co strasznie utrudnia u偶ytkowanie.
Ciekawostki:
- Karta d藕wi臋kowa to SigmaTel Stac9220 A1
- P艂yta G艂贸wna to Mac-F4208CAA
- Sterowniki zainstalowane wskazuje: Urz膮dzenie zgodne ze standardem High Definition Audio
- Nie mog臋 zainstalowa膰 sterownik贸w SigmaTel, gdy偶 wyskakuje b艂膮d "ExitError:=nie wykryto urz膮dzenia-uruchom system ponownie i konfiguracje"
Z g贸ry dzi臋kuje i jestem gotowy na wszelkie mocne s艂owa w moj膮 stron臋. Nie zdziwi臋 si臋 nawet, gdy regulamin zabroni wam mi pomaga膰, lecz zaznacz臋, 偶e Windows jest oryginalny... (kumpel brata pracowa艂 w komputerowym i odpali艂 mu dla mnie sztuk臋).

Brak d藕wi臋ku
Rozpocz臋ty przez
SlaYerek
, 06 lip 2013 16:16
10 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 06 lipca 2013 - 16:16
Napisano 06 lipca 2013 - 16:22
Po numerze seryjnym mo偶esz sobie sprawdzi膰 jakiego masz MB.
Napisano 06 lipca 2013 - 16:27
Lecz, gdzie znale藕膰 ten numer seryjny? Skoro dosta艂em bez 偶adnych instrukcji, gwarancji etc. Ahh biada mi, biada.
Napisano 06 lipca 2013 - 17:04
Np. na naklejce pod bateri膮. Wyka偶 troch臋 inicjatywy.
Napisano 06 lipca 2013 - 18:54
Okej, dzi臋kuje za rad臋 i mam. Jest to: W8723M0ZYA2
Czy to pomo偶e w rozwi膮zaniu mojego problemu? Z g贸ry zn贸w dzi臋kuje.
Napisano 09 lipca 2013 - 15:09
Czyli masz:
MacBook (13-inch Mid 2007)
Model ID: - MacBook 2,1 MB061LL/A
Original OS: - 10.4.9 or 10.4.10 Tiger
Napisano 09 lipca 2013 - 15:18
A masz d藕wi臋k podczas uruchamiania komputera ? Ten gong po wci艣ni臋ciu przycisku power ?
Napisano 09 lipca 2013 - 15:19
Sprawd藕 ustawienia d藕wi臋ku, czy aby na pewno wszystko masz ustawione prawid艂owo.
Help:Link
Rozwi膮zywanie problem贸w z d藕wi臋kiem w systemie Windows na komputerze z narz臋dziem Boot Camp
Help:Link
Rozwi膮zywanie problem贸w z d藕wi臋kiem w systemie Windows na komputerze z narz臋dziem Boot Camp
Napisano 12 lipca 2013 - 13:52
Przepraszam, 偶e dopiero dzisiaj, ale w domu mnie nie by艂o. A wi臋c:
1. Mam d藕wi臋k ten na start. Ten gong, ale dalej ju偶 nie mam wi臋c to jest troch臋 irytuj膮ce.
2. Dzi臋ki za podanie danych, to sporo u艂atwia jak szukam informacji o laptopie
3. Sprawdz臋 to, edytuje ten post jak sko艅cz臋.
Edit:
Chyba nie zaznajomi艂e艣 si臋 z moim problemem. Windows nie zosta艂 zainstalowany przez BootCampa, a na czysty dysk wi臋c nie mam OS'u Apple. Co do ustawie艅 mam raczej wszystko w porz膮dku bo niby d藕wi臋k zostaje odtwarzany(widz臋 to na poziomach g艂o艣no艣ci), a go nie s艂ysz臋.

Napisano 12 lipca 2013 - 20:19
To, 偶e nie masz OSX niewiele robi. Drivery bootcampowe jednak we藕, je艣li nie masz - to fajna paczka i 'wszystko dzia艂a'.
Napisano 14 lipca 2013 - 19:08
Okej, tak wi臋c 艣ci膮gam Boot Campa. Zobaczymy co podzia艂am z nim.
EDIT: Okaza艂o si臋, 偶e 艣ci膮gn膮艂em wersj臋 na 64bitowy Windows 7 i nie odpal臋, a na 32 bitow膮 wersj臋 chyba nie ma. Przynajmniej tak pisz膮 "experci", no i sam nie znalaz艂em.
U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 1
0 u偶ytkownik贸w, 1 go艣ci, 0 anonimowych