Witam, mam dylemat który dysk wybrać z kilku powodów, może ktoś podpowie jak dokładnie działają, może ktoś miał z nimi styczność i poleca lub odradza. Potrzebuję go do robienia kopii przez Time machine oraz do trzymania na nim filmów, zdjęć itp.
- Czy będę mógł robić backup danych i równocześnie trzymać inne pliki na obu dyskach bez robienia bałaganu w plikach?
- Czy w przypadku potrzeby odtworzenia kopii będę mógł to zrobić przez sieć czy tylko przez kabel z dysku (WD nie ma chyba opcji podłączenia kablem bezpośrednio do komputera)
- posiadam dysk Seagate FreeAgent 1TB, czy Seagate GoFlex nie działał by również z tym kablem który mam do pierwszego dysku?
- Trochę czytałem na stronach Seagate i WD o tych dyskach ale nadal mam wątpliwości czy wszystko tak ładnie tam działa jak właśnie backup lub odtwarzanie plików na iphone czy ipad.
- Czy nie lepszą alternatywą było by Time Capsule ?
- Czy transfery w robieniu backup były by takie same ?
jest jeszcze kwestia finansowa, TC kosztuje 180£, WD 120£ a Seagate 99£, więc skłaniał bym się do najtańszego tym bardziej że posiadam już jeden dysk zew. tej firmy i GoFlex Network ma opcję podłączenia przez USB mojego pierwszego dysku.
ps. oba dyski są o pojemności 2TB

który dysk sieciowy, SEAGATE FreeAgent GoFlex Network czy WD My Book Live?
Rozpoczęty przez
prototypeartworks
, 03 lip 2013 21:52
Brak odpowiedzi do tego tematu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych