Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

który dysk sieciowy, SEAGATE FreeAgent GoFlex Network czy WD My Book Live?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
Brak odpowiedzi do tego tematu

#1 prototypeartworks

prototypeartworks
  • 146 postów
  • SkądBirmingham, United Kingdom

Napisano 03 lipca 2013 - 21:52

Witam, mam dylemat który dysk wybrać z kilku powodów, może ktoś podpowie jak dokładnie działają, może ktoś miał z nimi styczność i poleca lub odradza. Potrzebuję go do robienia kopii przez Time machine oraz do trzymania na nim filmów, zdjęć itp. - Czy będę mógł robić backup danych i równocześnie trzymać inne pliki na obu dyskach bez robienia bałaganu w plikach? - Czy w przypadku potrzeby odtworzenia kopii będę mógł to zrobić przez sieć czy tylko przez kabel z dysku (WD nie ma chyba opcji podłączenia kablem bezpośrednio do komputera) - posiadam dysk Seagate FreeAgent 1TB, czy Seagate GoFlex nie działał by również z tym kablem który mam do pierwszego dysku? - Trochę czytałem na stronach Seagate i WD o tych dyskach ale nadal mam wątpliwości czy wszystko tak ładnie tam działa jak właśnie backup lub odtwarzanie plików na iphone czy ipad. - Czy nie lepszą alternatywą było by Time Capsule ? - Czy transfery w robieniu backup były by takie same ? jest jeszcze kwestia finansowa, TC kosztuje 180£, WD 120£ a Seagate 99£, więc skłaniał bym się do najtańszego tym bardziej że posiadam już jeden dysk zew. tej firmy i GoFlex Network ma opcję podłączenia przez USB mojego pierwszego dysku. ps. oba dyski są o pojemności 2TB

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych