Witam
Na co dzień korzystam z nawigacji firmy Mireo - Don't Panic.
Komunikaty głosowe "wydobywają się" bezpośrednio z telefonu.
Pewnego razu nie mogłem znaleźć w tej nawigacji konkretnego adresu i postanowiłem skorzystać z pomocy aplikacji Google Maps.
Jakież było moje zdziwienie, gdy okazało się, że komunikaty głosowe nawigacji usłyszałem w głośnikach samochodowych (działa z zestawem głośnomówiącym podłączonym za pomocą BT).
Od czego to zależy, że jedna aplikacja działa z zestawem a inna nie ? Są gdzieś jakieś ustawienia ?

Nawigacja a zestaw głośnomówiący
Rozpoczęty przez
fotosobczak
, 03 lip 2013 20:15
7 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 03 lipca 2013 - 20:15
Napisano 04 lipca 2013 - 11:46
Nie powinno tak być. Coś miałeś nie tak z połączeniem bluetooth. Po podłączeniu iPhone'a do głośników za pośrednictwem bluetootha wszystkie dźwięki z telefonu mają być odtwarzane przez głośniki samochodowe. Ja tak mam zarówno w przypadku bluetootha, jak i po podłączeniu telefonu do wejścia iPod (Kia Soul). Mogę sobie grę włączyć, czy też jakąkolwiek inną aplikację i całe audio jest przekazywane na głośniki samochodowe, a jeśli ktoś dzwoni to działa jak zestaw głośnomówiący.
Napisano 04 lipca 2013 - 17:34
Hmm. Będę jeszcze testował, gdyż po podłączeniu przez BT do zestawu (sam telefon działa przez głośniki) ale komunikaty z navi już nie.
Tyle, że dotyczy to aplikacji Don't Panic.
Napisano 05 lipca 2013 - 13:18
A wypróbuj jakąś inną darmową, będziesz miał porównanie. Np Waze.
Napisano 06 lipca 2013 - 06:34
Nie powinno tak być.
Jak nie?...
Też się kiedyś zdziwiłem. Korzystam z iphona w samochodzie i jest on połączony z systemem audio przez cały czas na dwa sposoby; BT i dock.
W związku z tym jak słucham czegoś z biblioteki to komunikaty nawigacyjne mam podawane z głośników, a muzyka w tym czasie jest wyciszona. Dźwięk idzie kablem.
Natomiast jeśli źródłem w audio nie jest iphone, tylko np radio, to komunikatów nie mam... Ale nie do końca, bo są takie nawigacje (a testowałem kilka) które wówczas łączą się z audio via BT cos jakby byo połączenie przychodzące. Po komunikacie nawigacyjnym wraca radio.
Rozwiązanie zależy od developera.
Napisano 06 lipca 2013 - 07:47
Używam Mireo i działa bez problemu z systemem BT. Komunikaty troszkę głośniejsze mogłyby być ale jest ok.
Napisano 06 lipca 2013 - 12:47
A musiałeś coś ekstra ustawiać w tel lub samochodzie ?
Napisano 06 lipca 2013 - 13:58
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych