Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

MacBook Air 13'' 2013 - opinie/testy użytkowników

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
475 odpowiedzi w tym temacie

#376 asurpanipal2

asurpanipal2
  • 78 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 czerwca 2014 - 15:42

Wstrzymam się z kupnem i poczekam. Podobno mają być nowe Airy w trzecim kwartale tego roku.

#377 elita

elita

• 3 034 postów
  • SkądKalisz, PL

Napisano 10 czerwca 2014 - 16:15

Hahah, ja czekałem na aira z retiną 1.5 roku - wylądowałem z pro.

#378 asurpanipal2

asurpanipal2
  • 78 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 czerwca 2014 - 16:17

Ja nowy komputer muszę mieć w grudniu więc mogę poczekać i zobaczyć . Teraz gdybym miał wybierać wziął bym Pro ze względu na ekran.

#379 l.gajewski

l.gajewski
  • 801 postów

Napisano 11 czerwca 2014 - 04:54

Nawet nie musisz pisać podobno bo nie może ich nie być :) tez polecam pro. Jestem ze swojego zadowolony w ogólnym rozrachunku a wyświetlacz rekompensuje niedostatki.

#380 artme

artme
  • 84 postów
  • SkądWarsaw

Napisano 11 czerwca 2014 - 08:38

Ja na dniach mialem kupic MBA 13" i7 8GB 256 SSD, ale wydaje mi sie, ze chyba warto poczekac, bo faktycznie niedlugo powinien wyjsc nowy model. Jednak jak Koledzy pisza o kupnie zamiast Air MBPro, to nie rozumiem tego podejscia. To sa dwa zupelnie inne komputery i z innym przeznaczeniem i jedno nie zastapi drugiego. Zawsze kupowalem Pro, bo lepszy LCD, bo naped byl, bo mocniejszy procesor etc. Jednak jak zaobserwowalem, ze laptop sluzy mi wylacznie do netu, filmow, zdjec i muzyki, to mobilnosc Air jest niesamowita (waga, wielkosc, wytrzymalosc baterii) a i tak jak mam cos zrobic w Photoshopie czy Illustratorze, to wole na stacjonarnym.

#381 l.gajewski

l.gajewski
  • 801 postów

Napisano 11 czerwca 2014 - 10:00

A to jeszcze jedna rzecz jest warta doprecyzowania.... Air jest nazastąpionym komputerem dla kogoś kto planuje go używać jako drugi komputer. MacBook pro jest dla osób, które chcą mieć raczej tylko laptopa. Ja jakbym miał iMAC'a albo Maca pro to jasne, że bym brał Aira i to pewnie 11-tkę.

#382 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 11 czerwca 2014 - 12:23

Air nie może być jedynym komputerem? Pro ma tylko ekran lepszy więc nie widzę w tym sensu dla większości użytkowników. Wszystko co robię na Pro zrobię na Air.

#383 artme

artme
  • 84 postów
  • SkądWarsaw

Napisano 11 czerwca 2014 - 12:49

Wszystko zalezy do czego wykorzystujesz tego laptopa. Jesli ktos chce podpinac do wiekszego monitora i robic cos np. w Adobe CC, to raczej nie polecalbym Air'a.

#384 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 11 czerwca 2014 - 13:07

Dla człowieka który pracuje w PS Air nie jest wyborem i to jest oczywiste. ;) Air to ultrabook który nie ma kosmicznej wydajności, do prostych zadań jest znakomity ale nie oczekujmy od niego stacji roboczej.

#385 MaciejNowak

MaciejNowak
  • 2 148 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 czerwca 2014 - 13:44

ja postawiłem na niego jako na jedyny komputer do pracy. Ale nie jestem grafikiem ani projektantem czegokolwiek.... do zadań czysto handlowo biurowych nadaje się idealnie moim zdaniem.

#386 sebastian22

sebastian22
  • 192 postów
  • SkądKatowice, PL

Napisano 11 czerwca 2014 - 15:39

Od wczoraj stałem się posiadaczem (póki co szczęśliwym) MBA 13" 2014. Jest to mój pierwszy MacBook i pierwszy komputer z dyskiem SSD. Póki co wrażenia są niesamowite, netbook o mocy ponadprzeciętnego notebooka, bateria bardzo długo trzyma. Mavericks startuje w ok. 12 sekund i od razu nadaje się do pracy a na moim iMacu 2011 muszę troche odczekać zanim sie wszystko "przemieli". Może to nie jest laptop high-end ale na pewno w zupełności nadaje się do codzinnego użytku nie wisząc wiekoszości czasu na kablu z ładowarki :)

#387 artme

artme
  • 84 postów
  • SkądWarsaw

Napisano 11 czerwca 2014 - 18:39

A co dokladnie kupiles (jaka konfiguracja), jesli mozna wiedziec? :)

#388 komono

komono
  • 198 postów
  • SkądW-ce

Napisano 11 czerwca 2014 - 23:45

Też mam ten model co kolega wyżej (MD760PL/B) i też jestem zachwycony! Lekki, w miarę szybki :). Idealny do przeglądania internetu, forów, przygotowywania prezentacji, nauki itp. Jako drugi komputer w domu jest naprawdę ekstra :). Mogę z czystym sumieniem polecić

#389 Mardok

Mardok
  • 252 postów

Napisano 12 czerwca 2014 - 11:44

Witam, od wtorku jestem posiadaczem tytułowego sprzętu i w związku z tym mam małe pytanie (choć nie wiem czy to akurat dobry dział) ale mimo wszystko jakie Panowie/Panie etui polecają?

#390 sebastian22

sebastian22
  • 192 postów
  • SkądKatowice, PL

Napisano 12 czerwca 2014 - 14:48

Witam, od wtorku jestem posiadaczem tytułowego sprzętu i w związku z tym mam małe pytanie (choć nie wiem czy to akurat dobry dział) ale mimo wszystko jakie Panowie/Panie etui polecają?

Ja kupiłem zwykłe neoprenowe Tucano oczywiście dedykowane dla MBA 13

- - - Połączono posty - - -

A co dokladnie kupiles (jaka konfiguracja), jesli mozna wiedziec? :)

Jest to model MD760/B czyli standardowy 4 GB RAM / 128 GB SSD

#391 l.gajewski

l.gajewski
  • 801 postów

Napisano 12 czerwca 2014 - 16:59

Molimo: W pro masz inne procesory wiec to pozycjonuje znacznie te komputery. Mój kolega niedawno miał tylko netbooka i tez starczal mu jako główny kompuer

#392 scalak

scalak
  • 6 postów

Napisano 13 czerwca 2014 - 06:26

Używam od paru tygodni i nie zamienił bym maca na inną maszynę. Muszę przyznać inżynierom z Cupertino Apple, że touchpad to mistrzostwo świata.

#393 Mardok

Mardok
  • 252 postów

Napisano 13 czerwca 2014 - 11:42

Ja kupiłem zwykłe neoprenowe Tucano oczywiście dedykowane dla MBA 13

...

Takie coś ?

TUCANO Elements - Etui MacBook Air 13 (czerwony) | MacBook Air 13'' | TUCANO

#394 sebastian22

sebastian22
  • 192 postów
  • SkądKatowice, PL

Napisano 13 czerwca 2014 - 14:25

Takie coś ?

TUCANO Elements - Etui MacBook Air 13 (czerwony) | MacBook Air 13'' | TUCANO

Dokladnie, tyle ze czarny.

#395 imn

imn
  • 333 postów

Napisano 13 czerwca 2014 - 14:44

Też mam ten model co kolega wyżej (MD760PL/B) i też jestem zachwycony! Lekki, w miarę szybki :). Idealny do przeglądania internetu, forów, przygotowywania prezentacji, nauki itp. Jako drugi komputer w domu jest naprawdę ekstra :). Mogę z czystym sumieniem polecić

A próbowałeś go do czegoś ambitniejszego? Bo te 4GB RAMu są lekko martwiące. :P

Zastanawia mnie czy taki Air i5, 8GB, ssd nadawałby się jednak do pracy z Adobe (odpalony illustrator, indesign, ps i po kilka większych projektów w nich pootwieranych). Wiem, że Pro z i7 i 16GB RAM byłby o niebo lepszy, ale ciekawi mnie jakość i komfort pracy na Airu jako domowym kompie podpiętym do monitora (chodzi o zapas mocy).

#396 Mardok

Mardok
  • 252 postów

Napisano 13 czerwca 2014 - 18:34

Dokladnie, tyle ze czarny.

Dzięki za informacje, chyba też sobie zakupię tylko tak jak pokazałem wcześniej czerwony aby mi pasowało do "opakowań" dla reszty iGadgetów :)

#397 komono

komono
  • 198 postów
  • SkądW-ce

Napisano 13 czerwca 2014 - 19:11

@imn, niestety. Do takich rzeczy mam mocną stacjonarkę. MBA jest tylko do lekkich rzeczy :)

#398 luck1985

luck1985
  • 924 postów
  • SkądPoznań

Napisano 13 czerwca 2014 - 21:18

A próbowałeś go do czegoś ambitniejszego? Bo te 4GB RAMu są lekko martwiące. :P

Zastanawia mnie czy taki Air i5, 8GB, ssd nadawałby się jednak do pracy z Adobe (odpalony illustrator, indesign, ps i po kilka większych projektów w nich pootwieranych). Wiem, że Pro z i7 i 16GB RAM byłby o niebo lepszy, ale ciekawi mnie jakość i komfort pracy na Airu jako domowym kompie podpiętym do monitora (chodzi o zapas mocy).

To jest komputer to safari, itunes i mail.

Co programów graficznych kup mocniejszego kompa.

#399 imn

imn
  • 333 postów

Napisano 13 czerwca 2014 - 22:11

Do tego to służyły netbooki z atomem za 1000zł. A od i5 ULV i 8GB RAM można chyba wymagać odrobinę więcej? Mimo wszystko chciałbym poznać opinię kogoś kto próbował pracować nawet pół-amatorsko w pakiecie Adobe na Air. Nie mówię tu montażu 4k albo renderingu nie wiadomo jakich scen. Chodzi mi o płynność w manewrowaniu między illustratorem czy indesignem i powiedzmy przeglądarka z kilkunastoma kartami w pamięci.

#400 scalak

scalak
  • 6 postów

Napisano 13 czerwca 2014 - 22:27

Cześć, testowałem na swoim MBA otwarte mnóstwo kart w safari i inne aplikacje aktywnie korzystające z procka i pamięci zaskoczyłem się pozytywnie :) Nie wiem jak by to było w przypadku Adobe ale jak miał bym ten program to z chęcią przetestuje go dla ciebie.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 5

0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych