Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

brak treści w e-mail

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
13 odpowiedzi w tym temacie

#1 Hevel

Hevel
  • 1 postów

Napisano 30 czerwca 2013 - 15:48

Witam, posiadam iPhone 4, oprogramowanie iOS 6.1.3 Od paru dni mam problem z wiadomościami (poczta elektroniczna). Polega on na tym, że odbieram wiadomości ale nie mogę odczytać ich treści - nie ma treści. Jest tylko nadawca, temat i data a zamiast treści pusta strona. Czy ktoś spotkał się już z podobnym problemem, będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam Hevel

#2 panjarekp

panjarekp
  • 89 postów
  • SkądPL Jelcz-Laskowice

Napisano 17 grudnia 2013 - 20:25

Mam też taki problem. Czekam na rozwiązanie problemu.

#3 panjarekp

panjarekp
  • 89 postów
  • SkądPL Jelcz-Laskowice

Napisano 22 grudnia 2013 - 18:31

Puste maile. [ATTACH=CONFIG]19243[/ATTACH] Tak wyglądają te puste maile. Pocztę odbieram z trzech kont, najprawdopodobniej jest problem z pocztą z gmaila. Im więcej dostaję maili tym więcej jest tych pustych. Mam system IOS nr 5.1.1 nie chcę go uaktualniać, ponieważ mam zrobionego jajbreaka. Co mi radzicie w tym problemie.

#4 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 22 grudnia 2013 - 18:35

[ATTACH=CONFIG]19243[/ATTACH]
Tak wyglądają te puste maile.
Pocztę odbieram z trzech kont, najprawdopodobniej jest problem z pocztą z gmaila.
Im więcej dostaję maili tym więcej jest tych pustych.
Mam system IOS nr 5.1.1 nie chcę go uaktualniać, ponieważ mam zrobionego jajbreaka.
Co mi radzicie w tym problemie.

Jest już JB na iOS 7.x.
Co do samego problemu raczej bez restore się nie obejdzie. Zawsze możesz wgrać znów 5.1.1 jak masz SHSH do niego.
Instrukcje znajdziesz w dziale poradniki.

#5 panjarekp

panjarekp
  • 89 postów
  • SkądPL Jelcz-Laskowice

Napisano 22 grudnia 2013 - 18:44

Czy ten JB na najnowszy IOS jest trudny w przeprowadzeniu? Nie ukrywam, że przy ostatnim JB trochę się natrudziłem.....

#6 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 22 grudnia 2013 - 18:48

Jest wręcz banalny.

#7 panjarekp

panjarekp
  • 89 postów
  • SkądPL Jelcz-Laskowice

Napisano 22 grudnia 2013 - 18:56

Jak teraz mam IOS 5.1.1 to do jakiego softa mogę zaktualizować? iTunes proponuje, zawsze najnowszy.

#8 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 22 grudnia 2013 - 19:01

To zależy do jakich iOS masz SHSH... Jak nie masz żadnych to tylko do najnowszego. Oczywiście jeżeli piszemy o iPhone 4. Jeżeli masz 4s to tylko do najnowszego.

#9 panjarekp

panjarekp
  • 89 postów
  • SkądPL Jelcz-Laskowice

Napisano 22 grudnia 2013 - 19:14

Mam iPhone 4S, czyli muszę uaktualnić do najnowszego IOS'a.
Pozostanie mi tylko postępować zgodnie z podpowiedzią: evasi0n iOS 7.x Jailbreak - official website of the evad3rs
Mam nadzieję, że wszystko pójdzie bez problemu...

#10 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 22 grudnia 2013 - 19:16

Licz się z tym że większość dodatków z Cydi jest jeszcze niekompatybilna z 7.

#11 panjarekp

panjarekp
  • 89 postów
  • SkądPL Jelcz-Laskowice

Napisano 23 grudnia 2013 - 23:31

Niestety już na początku mam problem. Mój iPhone 4S po jailbreaku z IOSem 5.1.1 nie daje się zaktualizować do IOSa 7.0.4. Wciąż wyskakuje błąd 3194. Poprawiłem wpis w hoscie zgodnie z podpowiedziami. Zaktualizowałem wszystkie programy windowsa. Loguję się jako administrator. Podłączyłem kabel bezpośrednio do komputera omijając router. Wciąż mam błąd 3194... Co mam jeszcze zmienić, aby udało się wgrać nowy soft. Na razie mam piękne okienko z kabelkiem i logiem iTunes....

#12 panjarekp

panjarekp
  • 89 postów
  • SkądPL Jelcz-Laskowice

Napisano 27 grudnia 2013 - 23:46

Ciekawa sprawa wywaliłem host i zaktualizowałem iPhone do najnowszego IOSa 7.0.4. Zrobiłem JB. I co się okazało puste maile znów do mnie przychodzą! Co radzicie?

#13 mxk2012

mxk2012
  • 3 postów

Napisano 07 stycznia 2014 - 19:24

Mam to samo na iPhonie i iPadzie na iOS 7.0.4. Nie znalazłem nigdzie rozwiązania tylko same zgłoszenia problemu przez użytkowników. Czy JB czy bez nie ma różnicy. Pierdzieli sie tylko konto gmaila na stockowym kliencie a na "Gmail dla iOS" jest ok ale ta apka jest beznadziejna.

- - - Połączono posty - - -

OK zrobiłem wg instrukcji poniżej i działa ;)
Powodzenia :)

- In the mail app's settings I added a new account.
- I didn't use any of the predefined accounts. Instead I used "others".
- I used my email address with Googlemail, not with Gmail. This seems to be important because if you use Gmail Mail seems to automatically create a Gmail account. But that was not what I wanted to it. I wanted to create IMAP account.
- After filling in the other data Mail told me that it couldn't create the account because of a server named Google mail does not exist. That was okay to me, because I wanted to fool Mail.
- Because of this error all I was able to change the server addresses from Googlemail to Gmail.
- After doing so Mail excepted all my input and the account was created correctly.

#14 panjarekp

panjarekp
  • 89 postów
  • SkądPL Jelcz-Laskowice

Napisano 07 stycznia 2014 - 21:15

Zrobiłem jak radzi kolega mxk2012. Na razie nie mam pustych maili....

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych