Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Serwis nie radzi sobie z zablokowanym iphonem

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 potram

potram
  • 8 postów

Napisano 28 czerwca 2013 - 10:57

Witam, mam problem z moim iP. Zgubilem go już jakiś czas temu lecz telefon powrócił do mnie zablokowany. Poszedłem z tym do serwisu, i po dość długim czekaniu okazało się, że nie umieją sobie z tym poradzić. Powiedział, że nie idzie zrobić restore, nie wie, dlaczego, bo telefon jest sprawny. Dostałem od znajomych kilku namiary na człowieka, który zajmuje się dość długo iphonami. I tak też zrobiłem, on przyjął mój telefon. Też sporo się naczekałem, ale w ostateczności nie poradził sobie z nim. Powiedział, że wszystko mu się instaluje jak należy ale hasla wciąż nie usuwa. W czym może być problem? Dodam, że jest to iphone norweski odkupiony w Norwegii. Menu też miałem norweskie. Za niedługo znow wyjeżdzam do Norwegii i mógłbym go zabrać tam do serwisu, ale za bardzo krepuje się, bo jezyka nie znam perfekt i tam też inne ceny. Za taki serwis dość kupy kasy mnie to wykosztuje. Co radzicie zrobić? Spotkaliście się z takim czymś? Pomóżcie bo telefon to na razie stoi i sie kurzy.

#2 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 28 czerwca 2013 - 10:59

Chodzi ci o usunięcia kodu blokady telefonu ?

#3 diesel2117

diesel2117
  • 1 743 postów
  • SkądKatowice PL

Napisano 28 czerwca 2013 - 11:35

Blokada antykradzieżowa, nawet po restore ekran jest zablokowany i wymaga kodu, kod ten nie jest kodem blokady a kod oblokowaniem telefonu by logował się do sieci. Jeśli był brany u operatora, on się zajmie jego odblokowaniem

#4 potram

potram
  • 8 postów

Napisano 28 czerwca 2013 - 12:16

Telefon jest zablokowany przez blokade telefonu, chyba za dużo prób było. A ta blokada antykradzieżowa to wygląda jak blokada telefonu, tez jest czterocyfrowa? Można ją w Polsce gdzieś zrobić u jakiegoś operatora? Czy muszę jechać do Norwegii by odblokować ten telefon? Telefon był brany u operatora TeliaSonera Netcom Norway?

#5 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 28 czerwca 2013 - 13:05

Blokada antykradzieżowa, nawet po restore ekran jest zablokowany i wymaga kodu, kod ten nie jest kodem blokady a kod oblokowaniem telefonu by logował się do sieci. Jeśli był brany u operatora, on się zajmie jego odblokowaniem

Skąd Ty taką bajkę wziąłeś? Piłeś coś czy jak? :) Jaka blokada antykradzieżowa?!

#6 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 28 czerwca 2013 - 13:22

Telefon jest zablokowany przez blokade telefonu, chyba za dużo prób było. A ta blokada antykradzieżowa to wygląda jak blokada telefonu, tez jest czterocyfrowa? Można ją w Polsce gdzieś zrobić u jakiegoś operatora? Czy muszę jechać do Norwegii by odblokować ten telefon? Telefon był brany u operatora TeliaSonera Netcom Norway?

Jak to zwykły kod blokady, to wystarczy Restore w dfu bez odtwarzania kopi zapasowej.

#7 dawidnor

dawidnor
  • 984 postów
  • SkądOslo (Asker)

Napisano 28 czerwca 2013 - 13:24

Albo kolega znalazl iP i chce poznac sposob zdjecia blokady;)

#8 potram

potram
  • 8 postów

Napisano 28 czerwca 2013 - 14:38

No nie wchodzi w grę te wprowadzenie go w DFU i zrobienie restore bo to nic nie daje. Jak ja sam to próbuje zrobić to mi błedy wyskakują a w tych serwisach mi też podobnie powiedzieli. W pierwszym powiedział mu, że też błędu mu ywyskakują i nie umie ich ominąć. Myślał, że to płyta glówna bo błąd był bodajże 23. Ale sprawdził ją i jest dobra. Drugi serwis, tzn znajomy który ma właśnie serwis wziął go i powiedział że udało mu się za ktoryś tam razem wgrać ale też tego hasła nie usunęło. I telefon stoi w miejscu. Generalnie dwa serwisy se z tym nie poradziły to ja nie wiem co z tym może być nie tak? Telefon wydaje się byc sprawny na wszystko reaguje, wprowadzenie go w tryb DFU i recovery mode działa. Zdjęcia i kamerowanie działa. Głośność słychać, nic więcej nie umiem sprawdzić bo jest zablokowany. Pytam na forum bo nie wiem co dalej z tym robić doradźcie mi ;) Jeszcze nie zupełnie rozumie o co chodzi z tym zrobienie restore bez odtwarzania kopii zapasowej ? Jak to można zrobić ? pozdro;)

#9 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 28 czerwca 2013 - 14:44

Parę razy musiałem usuwać blokadę kodu ze swojego telefonu, a to kolega dla żartu mi założył a to ja po %. I o dziwo za każdym razem usuwałem ją w opisany prze zemnie sposób. Tak więc nie wiem jak to może nie działać. O serwisach nawet nie będę się wypowiadał, bo zalatuje mi to jakimiś chłopaczkami z budki, skoro nie potrafią nawet wgrać softu. Po restore wybierasz opcje czy chcesz przywrócić kopie danych czy nie. Przywrócenie kopi zazwyczaj równa się przywróceniu hasła.

#10 potram

potram
  • 8 postów

Napisano 28 czerwca 2013 - 14:56

Ten 1 serwis to normalnie ma wizytówke z logiem apple i mowia, że zajmują się telefonami. Na rynku są od ponad 10 lat. Ten drugi to kolega znajomych na początku nie byłem do niego przekonany więc zaniosłem do pierwszego serwisu z doświadczeniem. Ale jak im sie nie udało to popytałem się ludzi gdzie robia iP i każdy mi wskazał na tego chłopaka. Więc zaniosłem on gadał, że nie ma problemu że mi to zrobi tylko ile mu to zajmie. No i był trochę zaskoczony jak mi to oddawał gadał, że nie zdarzyło mu się nie zrobić telefonu. Dziwna ta cala sytuacja co z tym może byc nie tak. Sam też nawet postanowilem się w to pobawic i robiłem. Czytałem bardzo dużo i robiłem z samym itunesie, itunes + redsnow i samym redsnowem ale nic nie dzialalo. Wszedzie bledy tupu, 23, 1601, 1600, 3194. Już chyba się podaję, za niedługo też wyjeżdzam więc nie mam czasu na te naprawy wszystkie. Kupie nowego iP a tego w dalszym ciągu bd miał może jako cześci zamienne lub kiedys to uda zrobić. Aaaaa co to tego pana tam wyżej to telefon nie jest kradziony, sprawdzany jest i jest na czystej liście ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych