JBL OnBeat Rumble --> JBL OnBeat Rumble :: JBL
KOSZT: 1400ZŁ
Bowers & Wilkins Z2 --> Stacja dokująca Z2 i głośnik AirPlay firmy Bowers & Wilkins - Apple Store (Polska)
KOSZT: 1800ZŁ
PORÓWNANIE OBU PRODUKTÓW --> Porównanie Bowers & Wilkins Z2 vs. JBL OnBeat Rumble - Dziewięć powodów dla Bowers & Wilkins Z2 - VERSUS IO
W moich rozrachunkach wygląda to tak:
JBL
+ tańszy od B&W
+ posiada subwoofer
+ większa moc
- brak pilota ( co dziwne w polsce mówią że nie ma pilota - pytałem na oficjalnej stronie JLB - natomiast na amerykańskiej stronie w opisie zestawu jest wymieniony pilot JBL OnBeat Rumble | Powerful, Bluetooth-enabled loudspeaker dock featuring a built-in 4-1/2" (114mm) subwoofer and Lightning connector dock for iPhone 5 and iPad mini | JBL US )
B&W Z2
+ wygląd
+ posiada pilot
- cena
- brak subwoofera
Oba zestawy są bezprzewodowe także pilot nie zawsze jest potrzebny jednak gdy iPhone jest podłączony w docku to pilot staje się niezbędny. W obydwu przypadkach brakuje możliwości zasilania bezprzewodowego jak np. w przypadku Beatbox portable --> Beatsbydre.com - Offizielle deutsche Seite f - ten jednak nie posiada złącza lightning.
Co wy sądzicie? Który wybrać? A może zaczekać aż wyjdą jakieś inne jak np model beatbox ze złączem lightning ?
Stacja dokująca z głośnikiem dla iPhone'a 5
Rozpoczęty przez
Martwy14
, 27 cze 2013 14:30
2 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 27 czerwca 2013 - 14:30
Napisano 18 sierpnia 2013 - 21:30
temat co prawda stary, ale może komuś to się przyda. Ja jestem posiadaczem sprzętu JBL i jestem naprawdę z niego bardzo zadowolony. Jakoś dźwięku jest niesamowita, zarówno wtedy gdy iphone jest podłączony do stacji jak i gdy działa przez bluetooth. JBL ma bardzo fajny design, dlatego też m.in. się na niego zdecydowałem. Jak na stosunkowo niewielki sprzęt moc jest ogromna
Pewnym minusem jest oczywiście brak pilota, ale bardzo często korzystam jednak z wersji bluetooth więc wtedy pilot jest zupełnie zbędny, zresztą w App Store jest wygodna aplikacja JBl, która ułatwia korzystanie ze sprzętu.
Napisano 27 września 2013 - 16:34
Który głośnik lepiej wybrać?
JBL OnBeat Venue LT czy BOSE SoundDock Series III LT
Ma ktoś pojęcie, który gra lepiej?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych