Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Stacja dokująca z głośnikiem dla iPhone'a 5

• Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 Martwy14

Martwy14
  • 32 posts

Posted 27 June 2013 - 14:30

JBL OnBeat Rumble --> JBL OnBeat Rumble :: JBL
KOSZT: 1400ZŁ

Bowers & Wilkins Z2 --> Stacja dokująca Z2 i głośnik AirPlay firmy Bowers & Wilkins - Apple Store (Polska)
KOSZT: 1800ZŁ

PORÓWNANIE OBU PRODUKTÓW --> Porównanie Bowers & Wilkins Z2 vs. JBL OnBeat Rumble - Dziewięć powodów dla Bowers & Wilkins Z2 - VERSUS IO

W moich rozrachunkach wygląda to tak:

JBL
+ tańszy od B&W
+ posiada subwoofer
+ większa moc
- brak pilota ( co dziwne w polsce mówią że nie ma pilota - pytałem na oficjalnej stronie JLB - natomiast na amerykańskiej stronie w opisie zestawu jest wymieniony pilot JBL OnBeat Rumble | Powerful, Bluetooth-enabled loudspeaker dock featuring a built-in 4-1/2" (114mm) subwoofer and Lightning connector dock for iPhone 5 and iPad mini | JBL US )

B&W Z2
+ wygląd
+ posiada pilot
- cena
- brak subwoofera

Oba zestawy są bezprzewodowe także pilot nie zawsze jest potrzebny jednak gdy iPhone jest podłączony w docku to pilot staje się niezbędny. W obydwu przypadkach brakuje możliwości zasilania bezprzewodowego jak np. w przypadku Beatbox portable --> Beatsbydre.com - Offizielle deutsche Seite f - ten jednak nie posiada złącza lightning.

Co wy sądzicie? Który wybrać? A może zaczekać aż wyjdą jakieś inne jak np model beatbox ze złączem lightning ?

#2 jabuka

jabuka
  • 155 posts
  • SkądWarszawa

Posted 18 August 2013 - 21:30

temat co prawda stary, ale może komuś to się przyda. Ja jestem posiadaczem sprzętu JBL i jestem naprawdę z niego bardzo zadowolony. Jakoś dźwięku jest niesamowita, zarówno wtedy gdy iphone jest podłączony do stacji jak i gdy działa przez bluetooth. JBL ma bardzo fajny design, dlatego też m.in. się na niego zdecydowałem. Jak na stosunkowo niewielki sprzęt moc jest ogromna ;) Pewnym minusem jest oczywiście brak pilota, ale bardzo często korzystam jednak z wersji bluetooth więc wtedy pilot jest zupełnie zbędny, zresztą w App Store jest wygodna aplikacja JBl, która ułatwia korzystanie ze sprzętu.

#3 strefagti

strefagti
  • 124 posts
  • SkądMannschaft Krosno

Posted 27 September 2013 - 16:34

Który głośnik lepiej wybrać? JBL OnBeat Venue LT czy BOSE SoundDock Series III LT Ma ktoś pojęcie, który gra lepiej?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users