Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

FitBit zip..one..flex ciekawe urozmaicenie czy pieniądze wyrzucone w błoto..?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
29 odpowiedzi w tym temacie

#1 Maniek16

Maniek16
  • 41 postów

Napisano 25 czerwca 2013 - 22:52

Prosze o opinie posiadaczy tych urzadzen jak i dyskusje co do ich funkcjonalności PS: wątku o tematyce lifelogging-u jeszcze na tym forum nie spotkałem więc zakładam ;)

#2 wolfik41

wolfik41
  • 214 postów

Napisano 01 września 2013 - 20:53

Witaj Maniek, Jestem od dwóch miesięcy użytkownikiem Fitbit Flexa i jestem bardzo zadowolony :) Wal z pytaniami to będę odpowiadał :)

#3 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 01 września 2013 - 21:06

A nie myślałeś o jawbone up ?

#4 wolfik41

wolfik41
  • 214 postów

Napisano 01 września 2013 - 21:15

Myślałem, ale po pierwsze miał gorsze opinie, nie ma bluetootha i synchronizuje się przez port słuchawkowy i niestety tylko w iphonie, którego nie posiadam bo mam Galaxy S III :). Faktycznie jest ładniejszy od Fitbita, bo Flex jest trochę ziemniak, ale jest przyjemniejszy w dotyku i lepiej się nosi :)

#5 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 01 września 2013 - 21:37

Myślałem, ale po pierwsze miał gorsze opinie, nie ma bluetootha i synchronizuje się przez port słuchawkowy i niestety tylko w iphonie, którego nie posiadam bo mam Galaxy S III :). Faktycznie jest ładniejszy od Fitbita, bo Flex jest trochę ziemniak, ale jest przyjemniejszy w dotyku i lepiej się nosi :)

https://play.google....=com.jawbone.up

#6 wolfik41

wolfik41
  • 214 postów

Napisano 01 września 2013 - 21:42

O widzisz :))) ale jak w lipcu kupowałem flexa to jeszcze nie było appki dla Androida ;)

#7 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 01 września 2013 - 21:52

Co do ogromniej zalety up jest budzik :D

#8 wolfik41

wolfik41
  • 214 postów

Napisano 01 września 2013 - 22:11

Flex też ma budzik :) szczerze to oba są do Siebie bardzo podobne jeśli chodzi o funkcjonalność, ale Up jest jednak droższy o 100 zł w Polsce co jest sporą różnicą. A nawet więcej bo ja mojego Flexa ściągałem z Amazonu.uk za 400 zł a up w Applestore kosztuje ponad 500

#9 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 01 września 2013 - 22:42

Mój błąd.Chodziło mi o inteligentny budzik xD

#10 wolfik41

wolfik41
  • 214 postów

Napisano 03 września 2013 - 08:38

Ale nie wiem czy ten inteligenty budzik jest wart 150 zł dopłaty :) Szczerze, chyba nie.

Dla osób zainteresowanych takimi Activity Trackers polecam jeden z ostatnich odcinków Top Shelf na theverge :

Top Shelf 019: Quantified Shelf | The Verge

Ja ogólnie z Flexa jestem bardzo zadowolony bo zmotywował mnie do ruszenia dupy :) Pomimo, że nigdy nie byłem jakimś strasznym glonem, to na pewno jak zacząłem nosić Flexa zacząłem też więcej się ruszać, no i ustalając sobie dzienny target kroków zawsze staram się dobić do niego.

Generalnie poleciłbym to każdemu kto lubi technologię i brakuje mu troszkę motywacji :)

#11 jano79

jano79
  • 2 postów

Napisano 18 września 2013 - 16:33

Chlopaki co zrobic zeby flex działał na galaxy s3 jak chce sciagnac app z play google to pisZe ze nie jest dostępna w tym kraju

#12 Attiss

Attiss
  • 594 postów

Napisano 19 września 2013 - 22:10

Ja oolecam iHealth
WIRELESS ACTIVITY AND SLEEP TRACKER
HEALTH ACTIVITY METER WATCH
polska strona:
iHealth Activity Meter Watch - Monitor aktywności fizycznej i snu iOS/Android - Monitor aktywności fizycznej i snu - iHealth

#13 wolfik41

wolfik41
  • 214 postów

Napisano 19 września 2013 - 22:38

Chlopaki co zrobic zeby flex działał na galaxy s3 jak chce sciagnac app z play google to pisZe ze nie jest dostępna w tym kraju

Musisz skorzystać z jakiejś aplikacji typu TunnelBear, i ściągnąć plik apk z amerykańskiego playstore. Jest trochę zabawy, ale inaczej nie zadziała :)

#14 jano79

jano79
  • 2 postów

Napisano 22 września 2013 - 15:44

Sciagnałem tunnel bear i dalej to samo szlak mnie juz trafia. Mozesz mi cos wiecej podpowiedzieć jak sciagnac tą apke

#15 wolfik41

wolfik41
  • 214 postów

Napisano 23 września 2013 - 07:42

Ja zrobiłem tak zainstalowałem TunnelBear. Potem wchodzisz na opcje i menedżer aplikacji i szukasz Sklep Google Play, wchodzisz i dajesz najpierw wymuś zatrzymanie a następnie wyczyść dane i cache aplikacji. Następnie aktywujesz Miśka :D Musi sobie kopać to wtedy się włącza VPN Potem wchodzisz z przeglądarki telefonu na amerykański PlayStore i szukasz apki, powinna już być opcja i możliwość zainstalowania i jak klikniesz to powinno Cię przerzucić do sklepu Amerykańskiego w aplikacji Sklep Google Play. U mnie wszystko działa poprawnie na GS3

#16 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 02 grudnia 2013 - 15:54

Wiecie może gdzie można w Poznaniu zobaczyć tą opaskę ? Muszę zobaczyć jak się będę czuł z tą opaską na ręku.

#17 Stoonowsky

Stoonowsky
  • 7 postów
  • SkądSłubice, Poland, Poland

Napisano 09 grudnia 2013 - 16:14

Witam. Osobiście używam Jawbona Up. Wcześniej, przed zmianą telefonu nie było problemu z aplikacją na Galaxy SII. Co do opaski, ogólnie to świetna rzecz. inteligentny budzik, wibracje co określony czas, by trochę ruszyć dupę z fotela, krokomierz, API. Co do synchronizacji to bardzo łatwo można się przyzwyczaić. Codziennie rano i wieczorem podpinasz Up'a i po problemie ;)

#18 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 09 grudnia 2013 - 19:45

Witam. Osobiście używam Jawbona Up. Wcześniej, przed zmianą telefonu nie było problemu z aplikacją na Galaxy SII. Co do opaski, ogólnie to świetna rzecz. inteligentny budzik, wibracje co określony czas, by trochę ruszyć dupę z fotela, krokomierz, API. Co do synchronizacji to bardzo łatwo można się przyzwyczaić. Codziennie rano i wieczorem podpinasz Up'a i po problemie ;)

Cieszymy się Twoim szczęściem ale co to ma wspólnego z fotbit'em?
Tu masz temat do up.
http://myapple.pl/of...-up-opinie.html

#19 blazejchwiecko

blazejchwiecko
  • 45 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 11 grudnia 2013 - 15:50

może jakis posiadacz flexa chciałby sie wymienic na opaski, oferuję dużą limonkową, w zamian za jakąkolwiek mała ?

#20 szymonvader

szymonvader
  • 557 postów
  • SkądBędzin

Napisano 14 grudnia 2013 - 22:05

A co myślicie o nowej wersji Force? Sam sie zastanawiam

#21 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 14 grudnia 2013 - 22:06

A co myślicie o nowej wersji Force? Sam sie zastanawiam

Tak się zastanawiałem,że zamówiłem jawbone :P

#22 szymonvader

szymonvader
  • 557 postów
  • SkądBędzin

Napisano 14 grudnia 2013 - 22:48

Mi nie bardzo pasuje system noszenia, w sensie wydaje mi się, że mógłbym ją zgubić w pracy. No i nie robi za zegarek;)

#23 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 14 grudnia 2013 - 23:11

Mi nie bardzo pasuje system noszenia, w sensie wydaje mi się, że mógłbym ją zgubić w pracy. No i nie robi za zegarek;)

Ciężko będzie zgubić :D

#24 prototypeartworks

prototypeartworks
  • 146 postów
  • SkądBirmingham, United Kingdom

Napisano 14 grudnia 2013 - 23:19

Jakiś miesiąc temu rozglądałem się za tymi urządzeniami i przekonał mnie właśnie fitbit flex, widziałem w necie force ale jeszcze nie było informacji kiedy będzie w sprzedaży w UK, za fitbit przeważało dla mnie to że ma budzik ale właśnie nie inteligentny, potrzebuję żeby budził mnie o odpowiedniej godzinie (do pracy) a nie wtedy kiedy sam uważa za stosowne, do tego synchronizacja jest przez bluetooth, więc nie muszę pamiętać o podłączaniu go (a bez tego był by bezużyteczny). Dużo ludzi mówi że fitbit jest brzydki, ale to już kwestia gustu, może nie wygląda intrygująco i strasznie ciekawie jak jawbone, ale dobrze leży na nadgarstku (nigdy wcześniej nie nosiłem zagarków itp). To co fitbit ma jeszcze moim zdaniem na plus to łatwość zmiany wyglądu, można dokupić same opaski które są w różnych kolorach, więc jak komuś się znudzi lub zniszczy to zmienia opaskę na nową i po sprawie. ps. jak wyjdzie force to pewnie zmienię, bo będzie większa możliwość sprawdzenia postępów prosto z urządzenia bez uruchamiania app'ki.

#25 wolfik41

wolfik41
  • 214 postów

Napisano 15 grudnia 2013 - 00:46

Dla potencjalnych użytkowników Flexa, ja swojego używam już 7 miesięcy i pierwsza opaska chyba niedługo pójdzie do wymiany ( a wcale jakoś mocno jej nie męczyłem). Problem największy jest przy wyciąganiu nadajnika do ładowania. Róbcie to bardzo delikatnie nie naciągając bardzo tej cześci przy przezroczystej części (tam gdzie pokazują się ledy), ponieważ u mnie ta guma po prostu zaczęła odrywać się od tego plastiku.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych