Witam,
Problem mam. Sprawiłem sobie kiedyś dawno temu programik live wallpaper i potem go wyrzuciłem.
Problem polega na tym, że ciągle wrzuca mi się jakaś defaultowa tapeta. Przypuścmy ustawiam sobie w systemie inną, wsio działa ale po ponownym uruchomienia wskakuje znów defaultowa tapeta czysta (bez tych bajerów już) z live wallpaper.
Problem nie występuje na Biurko 2, Biurko 3 etc tylko na pierwszym.
Jak to ustrojstwo całkowicie usunąć?
Z góry dzięki za odzew!

Live Wallpaper - jak to odinstalować?
Rozpoczęty przez
cst1
, 24 cze 2013 21:36
2 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 24 czerwca 2013 - 21:36
Napisano 25 czerwca 2013 - 05:51
Pobierz może AppCleaner czy jakiś inny soft i wyszukaj nazwy aplikacji. Wejdź też w ukryty katlaog ~/Library (finder, alt+go) lub finder cmd+shift+g i wpisz ~/Library, przejdź do katalogu Preferences, odszukaj plik z live wallpaper i go usuń jeśli tam jest lub przejdź do ~/Library/Containers i tam poszukaj i usuń katalog aplikacj jeśli tam jest. To pierwsze miejsca, które należy sprawdzić.
Napisano 25 czerwca 2013 - 16:36
Dzięki za odpowiedź.
Program był usuwany tego typu softem. W ~/Library/Containers był jakiś folder Live Wallpaper - usunąłem i jest lipka.
Wrzuca 1 tapetę z "Obrazków biurka" czyt. Galaxy, na pozostałych "biurkach" wszystko lata jak powinno.
Program był usuwany tego typu softem. W ~/Library/Containers był jakiś folder Live Wallpaper - usunąłem i jest lipka.
Wrzuca 1 tapetę z "Obrazków biurka" czyt. Galaxy, na pozostałych "biurkach" wszystko lata jak powinno.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych