Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Udalo się komuś ustawić Onet Pocztę na iPhonie?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
23 odpowiedzi w tym temacie

#1 wakoman

wakoman
  • 962 postów
  • SkądMiami, Gdynia

Napisano 09 października 2007 - 21:23

Witam, j.w :) Mi cos niestety nie wychodzi, a chcialbym wlasnie poczte onetu. Jesli tak, to prosze o wskazowki, rzecz jasna ;) Pozdrawiam!

#2 iSzym

iSzym
  • 1 244 postów
  • SkądRadom / New York

Napisano 09 października 2007 - 21:30

"Adresy serwerów potrzebnych do skonfigurowania kont zakładanych w poczcie bezpłatnej:

poczta wychodząca SMTP: smtp.poczta.onet.pl
poczta przychodząca POP3: pop3.poczta.onet.pl

Adresy serwerów w poczcie płatnej to:

poczta wychodząca SMTP: poczta.onet.pl
poczta przychodząca POP3: poczta.onet.pl

Pamiętaj, że nazwa konta to cały adres e-mail np. julka.nowak@vp.pl"

#3 wakoman

wakoman
  • 962 postów
  • SkądMiami, Gdynia

Napisano 09 października 2007 - 21:43

dane te wpisywalem (takie same lecz nic) a czy Ty miales/masz ustawiona poczte onetowska i nie ma problemow? a ja bede probowal dalej :)

#4 DaMan

DaMan
  • 123 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 października 2007 - 00:45

Mam pytanie z innej beczki. Zalozylem konto na yahoo i nie moge go aktywowac na iPhonie. Wywala mi informacje o blednej nazwie lub hasle do konta. Jakies pomysly?

#5 interpol_girl

interpol_girl
  • 589 postów
  • SkądWarszawa, PL // USA

Napisano 10 października 2007 - 03:07

Mam pytanie z innej beczki. Zalozylem konto na yahoo i nie moge go aktywowac na iPhonie. Wywala mi informacje o blednej nazwie lub hasle do konta. Jakies pomysly?

Tez mialam tez problem, w koncu zmienilam halso i dziala... Z jakiegos powodu iPhone mial problem z wielkimi literami albo znakami specjalnymi w hasle.

#6 wakoman

wakoman
  • 962 postów
  • SkądMiami, Gdynia

Napisano 10 października 2007 - 10:11

wiec zadnych sugesti? chyba bede musial sie przerzucic na gmaila czy gdzies choc na pewno to dla mnie niedogodne.

#7 lutecki

lutecki
  • 3 315 postów

Napisano 10 października 2007 - 10:22

Poproś Onet o napisanie tutoriala tak jak zrobił to Orange.

#8 Kamil

Kamil
  • 232 postów

Napisano 10 października 2007 - 12:52

z poczta onetu sa problemy nawet w systemie, program 'mail' nie dziala mimo poprawnych ustawien ... nie wiadomo czemu

---- Dodano 10-10-2007 o godzinie 11:53 ----
poprawka : wysylanie maili nie dziala, odbieranie dziala

#9 wakoman

wakoman
  • 962 postów
  • SkądMiami, Gdynia

Napisano 11 października 2007 - 14:43

mi nawet to nie dziala ;/ mimo ze na serwerze są wiadomosci do sciagnecia

---- Dodano 11-10-2007 o godzinie 21:52 ----
musze sie poprawic rowniez:

owszem, odbieranie wiadomosci e-mail Poczty Onet dziala TYLKO bo zsynchronizowaniu iphona z kontem outlock express, gdzie ustawiona jest poprawnie poczta

o dziwo, udalo mi sie wyslac meila, dlugo to dosyc trwa 30-40s. ale idzie - wczesniej, po zsynchronizowaniu konta mail z outlooka z iphone, wylączylem w ustawieniach konta: ADVANCED->OUTGOING USES SSL.

Mam nadzieje, ze moj post okaze sie pomocny dla osob zmagających sie z tym problemem

#10 elomike

elomike
  • 14 postów

Napisano 17 marca 2008 - 19:57

U mnie wszystko OK, wyłączyłem SSL w wychodzących i przychodzących, wcale nie musiałem nić synchronizować z Outlookiem. Po prostu dane jak wyżej, późnniej wyłączam SSL i gitara.

#11 Sgt Pepper

Sgt Pepper
  • 724 postów

Napisano 17 marca 2008 - 22:26

Witam,
j.w :)

Mi cos niestety nie wychodzi, a chcialbym wlasnie poczte onetu.
Jesli tak, to prosze o wskazowki, rzecz jasna ;)

Pozdrawiam!

Ja się nie bawiłem w żadną ręczną konfigurację. Po co ? Odpalasz iTunes i zaptaszkowujesz synchronizację konta Onet (oczywiście jeśli ją masz skonfigurowaną w komputerze). Po bólu. Działa od pierwszego strzału.
PZDR

#12 basior

basior
  • 378 postów
  • SkądNowy Sącz

Napisano 29 marca 2008 - 20:23

...sie podepnę - bo... nie wiem jak napisać nowy wątek :(

Otóż mam problem : jak mam skonfigurować iphona do odbioru i wysyłki poczty w onecie ???

p.s.
na kompie używam programu pocztowego The Bat
Nie będę pisał co zrobiłem, bo to chyba jednak nie zadziałało, ale mam gorącą prośbę do Was, napiszcie krok po kroku co należy zrobić, jestem totalny "zielony ludzik" w kwestii iPhona :(
Jeśli możecie, to nie podawajcie linków do opcji "szukaj", byłem, szukałem i dzięki temu mam jeszcze większy ból głowy...

Pozdrawiam - Andrzej

#13 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 marca 2008 - 21:04

Skoro zielony jesteś w kwestii iP dam Ci sposób bardziej związany z PC - skonfiguruj to konto w Outlooku i potem w iTunes, w zakładce Informacje zaznacz syncgronizacje kont pocztowych. :)

#14 Holmi

Holmi
  • 5 postów

Napisano 30 marca 2008 - 07:15

Tak udalo mi sie bez zadnych problemow. Mialem wersje firmware 1.1.1, 1.1.2, 1.1.3, a teraz 1.1.4 i dziala bez zarzutow

#15 przemekspider

przemekspider
  • 1 793 postów
  • SkądSosnowiec/Kraków

Napisano 30 marca 2008 - 07:39

A ja mam taki sam problem z pocztą na wp.pl. Wszystkiego już próbowałem i nie działa...

#16 apple_maniac

apple_maniac
  • 10 postów
  • SkądZamość

Napisano 10 maja 2008 - 01:56

Mi również nie działała Onet Poczta, więc nie czekając ani chwili dłużej założyłem konto na gmail.com i jestem bardzo, bardzo z niego zadowolony.

#17 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 maja 2008 - 09:26

Ja mam konto na Onet.pl i działa zarówno po ręcznej konfiguracji jak i po synchronizacji w iTunes z Outlookiem. ;)

#18 basior

basior
  • 378 postów
  • SkądNowy Sącz

Napisano 12 lipca 2008 - 18:23

Skoro zielony jesteś w kwestii iP dam Ci sposób bardziej związany z PC - skonfiguruj to konto w Outlooku i potem w iTunes, w zakładce Informacje zaznacz syncgronizacje kont pocztowych. :)

Podziałało ;)

#19 nitr0

nitr0
  • 850 postów
  • SkądGryfino, Poland

Napisano 12 lipca 2008 - 18:49

skoro kilka OT juz było w tym temacie to ja też dodam moje pytanko w półtemacie ;) a ja mam pytanie dotyczące ustawienia na iPhonie poczty na hotmailu. Mało że nie mogłem tego zrobić jak próbowałem na Thunderbird to nawet nie wiem jakie dane ustawić w ogóle (serwer pop, smtp itp). mógłby ktoś pomóc ? ;)

#20 neverneve

neverneve
  • 718 postów

Napisano 12 lipca 2008 - 21:34

nitr0 jesli sie nie myle potrzebujesz odpowiednei jwtyczki do thunderbirda... Sprobuj
http://webmail.mozde...stallation.html

a tutaj masz dokladniej to opisane...
http://www.scribd.co...rbirdhotmail-v2

#21 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 13 lipca 2008 - 09:47

skoro kilka OT juz było w tym temacie to ja też dodam moje pytanko w półtemacie ;) a ja mam pytanie dotyczące ustawienia na iPhonie poczty na hotmailu. Mało że nie mogłem tego zrobić jak próbowałem na Thunderbird to nawet nie wiem jakie dane ustawić w ogóle (serwer pop, smtp itp). mógłby ktoś pomóc ? ;)

zaloz konto gdzie indziej. Operator poczty ktory nie daje dostepu przez POP ani IMAP to dramat...

//T

#22 mar_tek

mar_tek
  • 6 postów
  • Skądsosnowiec

Napisano 11 grudnia 2008 - 09:42

Aby poprawnie skonfigurowac konto onet na iPhone dziala na 1.1.4 i 2.2 ale to raczej nie ma żadnego znaczenia):

1. Wchodzisz do Settings / Mail, Contacts...
2. Robisz Add Account... (jezeli wczsniej cos probowales to usun poprzednie wpisy, zrob od poczatku)
3.Wybierasz Other na samym dole listy
4. Wpisujesz:
Name - jakie chcesz (najlepiej Twoje) :)
Adres - powinienes wpisac adres@poczta.onet.pl ale jak masz wlasną domenę i uzywasz jej przez onet to w tym miejscu mozesz wpisac wlasnie ją Przyklad: imie@nazwisko.pl - ta bedzie prezentowana jako adres z ktorego wychodzi poczta w swiat
Password - takie haslo jak masz, ale uwaga, faktycznie jest cos z kodowaniem znakow specjalnych w telefonie, dlatego proponuje uzywac male i duze litery i cyfry, to wystarczy
Description sie uzupelni samo z pola Adress
Jak zrobisz Save musisz chwile poczekac i...
5 Teraz najwazniejsze otworzy sie pelna konfiguracja konta! Nalezy na samej gorze zminic IMAP na POP
6. W incoming Mail server i outgoing uzupelniasz już standardowo:
host name: pop3.poczta.onet.pl (dla poczty przychodzacej)
i smtp.poczta.onet.pl (dla poczty wychodzącej)
Host name i user name nalezy uzupelnic.
Musi dzialac, bo robilem to dla dwoch roznych kont na dwoch roznych telefonach.

#23 irbi

irbi
  • 6 postów

Napisano 23 października 2011 - 22:36

wyłączyłam SSL a w danych serwera poczty wychodzącej podałam ponownie nazwę użytkownika i hasło, chociaż są opcjonalne ;) port serwera 587 i poszło :)

#24 kris-on

kris-on
  • 1 postów

Napisano 03 maja 2014 - 11:17

u mnie na iphonie poczta z onet działą tylko wysyłąnie. Nie działą odbieranie wiadomości. IMAP i po zmianie na POP tez nie działa

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych