Szukam sprzętowego NASa w RAIDzie, który będzie współpracować z MacOS (jako dysk zewnętrzny), TimeMachine i będzie dostępne dla XBMC zainstalowanego na ATV2.
Bardzo proszę o *konkretne* podpowiedzi w tej kwestii.
Jaki NAS ze wsparciem MacOS, TimeMachine i XBMC na ATV2
Rozpoczęty przez
vanmash-b1e0c51254
, 22 cze 2013 19:28
8 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 22 czerwca 2013 - 19:28
Napisano 22 czerwca 2013 - 19:36
Podpinam się pod pytanie.
Szukam tańszego niż Time Capsule sposobu na wygodny Time Machine przez LAN / WLAN. Jak na razie słabo mi to idzie.
Ostatecznie rozważałem: kupno nettopa (np. na intel atom) i postawienie tam Linuxa + konfiguracja jako serwer TIme Machine. Zadziała, ale jednak pobór prądu większy i niepotrzebny.
Napisano 22 czerwca 2013 - 22:08
synology, qnap...
Brać, wybierać, instalowac
Gość_Waters_*
Napisano 24 czerwca 2013 - 07:12
Ja używam NAS200 by Linksys, działa zarówno w systemie MacOS jak i R2 by M$
.. kupiłem używany na Allegro 3 lata temu, do tego 2 dyski na RAID 1. Działa bez zarzutu.
Napisano 25 czerwca 2013 - 14:06
Qnap... bez dwóch zdań... dodatkowo teraz jest jeszcze nowe WebGUI tzw. QT 4 :-).
Napisano 25 czerwca 2013 - 16:03
Lada chwila pojawi sie nowy DSM dla synology, wygląd i funkcjonalnosc cacy!
Napisano 25 czerwca 2013 - 17:19
Będzie hdmi?Lada chwila pojawi sie nowy DSM dla synology, wygląd i funkcjonalnosc cacy!
pozzdro, aa
Napisano 25 czerwca 2013 - 17:57
Nie będzie. Pokazali samo pudełko, puste w środku, a potem się wycofali z HDMI.
Napisano 26 czerwca 2013 - 08:24
Fakt WebGUI czy to w Qnap'ie czy Synology ma swoich zwoleników i przeciwników; to co za Qnap'mi jak dla mnie przemawia to ich niezawodność, i możliwość samodzielnej ich reanimacji do życia w przypadku błędu przy flashowaniu firmware'u (upgrade), co w Synology jest praktycznie niewykonalne; jeśli masz zamiar używać NAS-a dłużej niż 2 lata to mimo wszystko zastanowiłbym się na Qnap'em.
Co do HDMI to i proszę:
Domowe centrum rozrywki z serwerami QNAP z wyjściem HDMI
Choć dla mnie to jednak o jedno złącze za dużo w NAS-ie.
Oprócz tego są jeszcze NAS-y z Netgear'a oraz Thecus'a, którzy też dobry sprzęt robią i wart jest bliższego przyjrzenia się mu.
Co do HDMI to i proszę:
Domowe centrum rozrywki z serwerami QNAP z wyjściem HDMI
Choć dla mnie to jednak o jedno złącze za dużo w NAS-ie.
Oprócz tego są jeszcze NAS-y z Netgear'a oraz Thecus'a, którzy też dobry sprzęt robią i wart jest bliższego przyjrzenia się mu.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych