Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Wymiana szybki iphone 5

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 bleydys

bleydys
  • 7 postów

Napisano 20 czerwca 2013 - 09:31

Dzień dobry panom i paniom jeśli takie tez tutaj się znajdują, mam taki problem i szukalam odpowiedzi wszędzie, ale nie znalazłam. Pan Ipohne 5 upadł i nie zrobiła się co prawda pajęczyna, ale na górnej części jest pękniecie i kilka rys poszło w dół. Wyjeżdżam na wakacje i nie mam możliwości naprawy tego telefonu, bo jedyna jaką znalazłam to na allegro minimum 900 zł. ( Może ktoś zna inny? w Ispocie tylko wymiana na nowy tel 1900 :) ). Czy z takim uszczerbkiem może on poczekać na pomoc miesiąc dwa? Nic się nie będzie działo? 18 latka dziękuje za każdą odpowiedź :)

#2 degray

degray
  • 27 postów

Napisano 20 czerwca 2013 - 09:46

Cześć, nie musisz się niczego obawiać,jeśli telefon i wyświetlacz działa to używaj go normalnie.Ewentualnie kup folie ochronną i naklej na ekran żeby uszkodzenie się nie powiekszyło.Tania folia z poliwęglanu będzie b.dobra. Pozdrawiam

#3 bleydys

bleydys
  • 7 postów

Napisano 20 czerwca 2013 - 09:48

W ispocie powiedziano mi, że naklejenie folii ( bo chcialam to zrobić ) jest złym pomysłem bo podejdzie powietrze i będzie się odklejać, ale może mimo wszystko spróbuję. A co do wymiany szybki, tylko allegro? Dziękuje, pozdrawiam :)

#4 MC_

MC_
  • 6 937 postów

Napisano 20 czerwca 2013 - 09:54

Ciekawe czemu tak odpowiedzieli w iSpocie? Domyślasz się? ;) Wymiana ekranu w iP5 jest horrendalnie droga niestety. Mnie boli niecałe 300 zł, które wydam za coś podobnego w iP4. Niestety, nie mogę znieść widoku pęknięcia na ekranie.

#5 bleydys

bleydys
  • 7 postów

Napisano 20 czerwca 2013 - 10:06

Chłopak który tam pracuje zaproponował mi wymianę szybki/ekranu za 450 zł w 'swoim serwisie', ale niestety ma tylko czarne, a ja potrzebuje białych. Z wymianą chyba musze poczekać do września wtedy może trochę stanieją. W mac medzie w Katowicach 1500 za wymianę szybki :) Te ceny bolą:) Dziękuje za pomoć :)

#6 iKerner

iKerner
  • 27 postów

Napisano 20 czerwca 2013 - 14:58

W jakim mieście Pan oferuje naprawę czarnego iP 5 za 450 zł?

#7 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 20 czerwca 2013 - 15:42

Jeśli z ekranu szkło się nie kruszy to spokojnie powinien wytrzymać w takim stanie wakacje. U nas wymieniamy cały kompletny ekran i kosztuje to w tej chwili 1050 złotych. Nie wiem jak ktoś chce to zrobić za 450 złotych skoro sama część kosztuje przeszło dwa razy tyle.

#8 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 20 czerwca 2013 - 17:43

Nie słuchaj się "baranów" z iSpotów bo przeważnie nie mają bladego pojęcia co mówią. Chłopak za "swój serwis" powinien wylecieć z roboty. Już jednej osobie na forum kiedyś taki serwisant popsuł GPS w iPhone 3GS ściągając simlocka po swojemu ;-)

Naklej ładną folie i powinno być dobrze ;-)

Może taka zakamufluje zniszczenia jak są na górze? Wstaw zdjęcie telefonu.

http://www.gelaskins...on/Most_Popular

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych