Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Stale włączona usługa lokalizacji.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
14 odpowiedzi w tym temacie

#1 wsamosedno

wsamosedno
  • 7 postów

Napisano 18 czerwca 2013 - 13:27

Mam problem z modułem lokalizacji, mianowicie jest on non stop włączony, w górnym rogu non stop jest ikonka strzałki, oznajmująca że lokalizacja jest włączona. Problem w tym, że żadna aplikacja nie używa lokalizacji, a pomimo to lokalizowanie jest włączone. Na liście aplikacji które korzystają z lokalizacji nie ma takiej która non stop z niej korzysta. Teoretycznie można wyłączać tę usługę, nie mniej jednak irytujące jest każdorazowe jej włączanie kiedy jest potrzebna. Wiecie może w czym problem?

#2 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 18 czerwca 2013 - 21:00

Ech... masz pewnie ustawione powiadomienie zależne od lokalizacji. Usuń to lokalizacja się wyłączy.

#3 wsamosedno

wsamosedno
  • 7 postów

Napisano 20 czerwca 2013 - 10:54

A gdzie to się zmienia? W ustawieniach lokalizacji nie ma takiej opcji...

#4 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 20 czerwca 2013 - 11:31

Wejdz w aplikację Przypomnienia/Zadania i tam, a w ogóle może czas przeczytać instrukcję?

#5 wsamosedno

wsamosedno
  • 7 postów

Napisano 20 czerwca 2013 - 11:55

To nie to w takim razie, nic to nie zmienia. Dziękuję za mentorski ton, nie mniej instrukcja nie zawiera pomocnych mi informacji przy tym problemie.

#6 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 20 czerwca 2013 - 12:17

Tylko albo chodząca w tle aplikacja, albo przypomnienie może powodować świecenie się cały czas lokalizacji. Chyba, że korzystasz z Find Myu Friends i ktoś Cię cały czas namierza. Innych opcji nie ma.

#7 wsamosedno

wsamosedno
  • 7 postów

Napisano 20 czerwca 2013 - 12:23

Żadna aplikacja nie działa w tle, regularnie je wyłączam, żadnych przypomnień nie stosuje (w zasadzie nie używam tej aplikacji), nie korzystam z Find My Friends. Jeśli innej opcji nie ma, to w takim razie moduł GPS uległ jakiejś awarii przez którą jest cały czas włączony. Miałem podobnie z modułem WiFi który odwrotnie, nie chciał się w ogóle włączyć, wtedy iPhone poszedł na gwarancję, teraz będzie najpewniej podobnie.

#8 okmujm

okmujm
  • 154 postów

Napisano 20 czerwca 2013 - 13:04

A może masz aplikację google search na telefonie?

#9 wsamosedno

wsamosedno
  • 7 postów

Napisano 20 czerwca 2013 - 13:13

Nie mam takowej.

#10 Mirko791

Mirko791
  • 4 558 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 20 czerwca 2013 - 13:19

A z usług systemowych również powyłączałeś ?

#11 wsamosedno

wsamosedno
  • 7 postów

Napisano 20 czerwca 2013 - 13:29

Z usług systemowych? W sensie samą lokalizację w telefonie?

#12 dawidnor

dawidnor
  • 984 postów
  • SkądOslo (Asker)

Napisano 20 czerwca 2013 - 13:36

A masz moze Find My iPhone albo Google Maps? Moze jakas aplikacja sprawdzajaca zuzycie danych (3G/EDGE). Ktoras z appek musi korzystac non toper z GPS. Sprobuj OFF po kolei na kazda aplikacje.

#13 Sim1

Sim1
  • 329 postów

Napisano 20 czerwca 2013 - 13:40

Applet pogody w centrum powiadomień może?

#14 wsamosedno

wsamosedno
  • 7 postów

Napisano 20 czerwca 2013 - 13:43

Applet pogody w centrum powiadomień może?

Działa, ale nie pobiera lokalizacji non stop, wyłączam aplikacje działające w tle.

A masz moze Find My iPhone albo Google Maps? Moze jakas aplikacja sprawdzajaca zuzycie danych (3G/EDGE). Ktoras z appek musi korzystac non toper z GPS. Sprobuj OFF po kolei na kazda aplikacje.

Find My iPhone i Google Maps używam, ale one raczej wyłączone nie używają lokalizacji, na dobrą sprawę np. teraz wszystko mam wyłączone w tle.

#15 Mirko791

Mirko791
  • 4 558 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 20 czerwca 2013 - 13:55

Z usług systemowych? W sensie samą lokalizację w telefonie?

Oprócz aplikacji z lokalizacji korzystają również usługi systemowe, jak np. diagnostyka i użycie czy szukanie sieci komórkowych. wejdź w lokalizacje, przejedź do samego dołu tam masz lokalizacje dla usług systemowych, wejdź w to i wyłącz czego nie potrzebujesz.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych