Włożyłem dzisiaj sobie płytkę do napędu, wyjmuję i zonk ... stacja pracuję pracuję skwierczy i ... i nic i płyta zostaje w środku czytałem o tym próbowałem przy włączaniu komputera , próbowałem przez terminal i ciągle to samo .. czy muszę ją wyjąć ręcznie ? Można jeszcze coś spróbować ?
Mac nie wysuwa płyty
Napisano 16 czerwca 2013 - 15:26
Włożyłem dzisiaj sobie płytkę do napędu, wyjmuję i zonk ... stacja pracuję pracuję skwierczy i ... i nic i płyta zostaje w środku czytałem o tym próbowałem przy włączaniu komputera , próbowałem przez terminal i ciągle to samo .. czy muszę ją wyjąć ręcznie ? Można jeszcze coś spróbować ?
Napisano 16 czerwca 2013 - 16:43
Napisano 17 czerwca 2013 - 01:32
Napisano 17 czerwca 2013 - 08:36
Napisano 17 czerwca 2013 - 09:58
Napisano 29 września 2013 - 14:31
Mam Maca OS X 10.5.8 i dwa razy komputer nie wysunął czystej płyty.
Za pierwszym razem wyłączyłam kompa i system sam wyrzucił płytkę.
Za drugim razem zrobiłam tak:
1.Kliknęłam w FINDERA
2.Programy
3.Narzędzia
4.Narzędzia dyskowe.
5.Zaznaczyłam (podświetliłam ) Pionner DVD-RW a następnie kliknęłam w niebieskie kółeczko "wysuń"
6.Płyta się wysunęła.
Napisano 17 grudnia 2014 - 10:14
Ten chyba więcej wniesie: LINK
Potwierdzam. Pd tym linkiem jest wiele pomocnych informacji. Po włożeniu płyty do iMaca, mój iMac jej nie widział, więc nie działały żadne dostępne funkcje jej wyciągania. Zwykła funkcja Eject w Toast Titanium zadziałała bez problemu.
Napisano 17 grudnia 2014 - 11:43
Takie uroki tych napedow. One sa jak Renault Laguna - krolowa lawet nie bez powodu.
Wywal go wstaw 2gi dysk i dokup naped zewnetrzny moze byc jakis z Asusa za 100zl bo dziala poprawnie nawet z kilkuletnimi macami.
Napisano 17 grudnia 2014 - 12:08
Potwierdzam. Pd tym linkiem jest wiele pomocnych informacji. Po włożeniu płyty do iMaca, mój iMac jej nie widział, więc nie działały żadne dostępne funkcje jej wyciągania. Zwykła funkcja Eject w Toast Titanium zadziałała bez problemu.
To wszystko jest w Pomocy Systemowej. ![]()
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych