Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Problem Apple Id - Nie mogę się zalogować jako new użytkownik

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 trufelka

trufelka
  • 12 postów

Napisano 15 czerwca 2013 - 19:43

Witam, zakupiłam używanego Iphone 5 - miał on założone konto Apple id ... Ale ja nie znam swojego. Założyłam Nowe konto przez stronę apple - otrzymałam meila, że adres meilowy został powiązany. Ale nie mogę się w ogóle połączyć ,,, przyznam że robię to pierwszy raz i jestem zielona. I nawet google mi nie pomagają. Może wy mi pomożecie

#2 wahol

wahol
  • 63 postów
  • SkądUK

Napisano 15 czerwca 2013 - 19:58

Co masz na myśli pisząc "nie moge sie połączyć" Jaki masz komunikat ? i gdzie probujesz sie zalogować, itunes czy iphone ?

#3 iPhone 4th

iPhone 4th
  • 540 postów

Napisano 15 czerwca 2013 - 19:58

Apple ID to twój e-mail podany podczas rejestracji.

#4 trufelka

trufelka
  • 12 postów

Napisano 15 czerwca 2013 - 20:07

Podczas rejstracjii podałam swojego meila jako ID Apple Próbuję się zalogować do iTunes wpisuje swój login i hasło - nie idzie - wyskakuje Nie można się połączyć z iTunes Store Już tak nakręciłam że zgubiłam się całkowicie :( Przyszła mi aktualizacja mapy - pojawiła się jedynka - więc dałam Updates ,,, i pojawiło się Hasło Apple ID poprzedniego właściciela telefonu. Jak mam to zmienić ? Panowie proszę o cierpliwość i o pomoc zielonej babcie

#5 wahol

wahol
  • 63 postów
  • SkądUK

Napisano 15 czerwca 2013 - 20:12

Ustawienia / itunes & applestore / Apple id i wyloguj Nie pamietam czy w emailu jest link aktywacyjny, sprawdz to A i pamiętaj o minimum jednej dużej literze w haśle.

#6 iPhone 4th

iPhone 4th
  • 540 postów

Napisano 15 czerwca 2013 - 20:14

Podczas rejstracjii podałam swojego meila jako ID Apple
Próbuję się zalogować do iTunes wpisuje swój login i hasło - nie idzie - wyskakuje Nie można się połączyć z iTunes Store
Już tak nakręciłam że zgubiłam się całkowicie :(

Przyszła mi aktualizacja mapy - pojawiła się jedynka - więc dałam Updates ,,, i pojawiło się Hasło Apple ID poprzedniego właściciela telefonu. Jak mam to zmienić ? Panowie proszę o cierpliwość i o pomoc zielonej babcie

Musisz usunąć tą aplikację. Jeśli w iTunes Ci nie działa, spróbuj w App Store ściągnąć jakąś grę lub aplikację np. Znajdź mój iPhone

#7 trufelka

trufelka
  • 12 postów

Napisano 15 czerwca 2013 - 20:15

Ustawienia / itunes & applestore / Apple id i wyloguj
Nie pamietam czy w emailu jest link aktywacyjny, sprawdz to

Właśnie problem, że ja nie mam żadnej ikony wyloguj - mam tylko puste pole Apple Id ,,, Hasłó ,,, Zaloguj się ,,, nie pamiętasz id lub hasła,,, i na samym dole utwórz nowy apple id Nic więcej nie mam

#8 wahol

wahol
  • 63 postów
  • SkądUK

Napisano 15 czerwca 2013 - 20:18

Kliknij w email na którym jest zalogowany ip, na samej górze.

#9 trufelka

trufelka
  • 12 postów

Napisano 15 czerwca 2013 - 20:23

Musisz usunąć tą aplikację. Jeśli w iTunes Ci nie działa, spróbuj w App Store ściągnąć jakąś grę lub aplikację np. Znajdź mój iPhone

Próbowałam - dałam pobierz- instaluj i pojawiła się tablica - zaloguj się - użyj istniejące id - utwórz nowy - anuluj - dałam użyj istniejący wpisuje moje id i hasło - pojawia się komunikat This Apple id has not yet been used in the iTunes Store. Tap Review to sign in, then review your account information

#10 wahol

wahol
  • 63 postów
  • SkądUK

Napisano 15 czerwca 2013 - 20:29

Spróbuj inna aplikacje ta nie jest dostępna w twoim kraju,
A jestes zalogowany w ustawieniach telefonu ? Jak bedziesz zalogowana, to przy próbie pobrania aplikacji bedziesz proszona tylko o podanie hasla

- - - Połączono posty - - -

Sprawdz twojego emaila którego dostałeś, może trzeba aktywowac konta

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych