Witam
Mam pytanie - nie znalazłem tego na forum a bardzo mnie nurtuje, gdyż nie wiem czy nie strzeliłem gafy.
Mam w domu Apple TV 1g - dawniej było na nim XBMC - kiedy Apple TV było nie używane, XBMC po kilku dniach stagnacji zawieszał mi Apple TV i tylko odpięcie wtyczki pomagało - w związku z tym postanowiłem używać orginalnego softu - z którym jak narazie problemu nie mam - poza jedną rzeczą - 160gb na Apple TV to zdecydowanie za mało - jeżeli korzystają z niego 4 osoby.
Ale do rzeczy:
Zakupiłem serwer NAS - Zyxel NSA - głownie dla iTunes Server
Wiem że iTunes Server będą widziały Mac'i bez problemu w zakładce udostępniane.
Moje pytanie brzmi: Czy ten NAS będzie streamować filmy do Apple TV bez włączonego komputera ? w sumie na tej opcji zależy mi najbardziej - gdyż obecnie całą swoją bibliotekę trzymam na Time Capsule i tak naprawdę jeżeli będę musiał używać XBMC aby mieć do niej dostęp - to kupno dysku i Zyxela - mineło się z celem.

Zyxel NSA 310 > Apple TV1
Rozpoczęty przez
horyzont
, 12 cze 2013 14:52
1 odpowiedź w tym temacie
Napisano 12 czerwca 2013 - 14:52
Napisano 14 czerwca 2013 - 12:27
Rozmawiałam właśnie z producentem powiedział, że wszystko opiera się o DLNA - jeśli Apple TV nie jest klientem DLNA, to filmów bez komputera nie da się odtwarzać.
Usługi wspierane przez NSA310 dla Apple'a to ITunes serwer, TimeMachine i Polcast (do chmury).
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych