Telefon w gotowości tyle samo co w użyciu
Napisano 11 czerwca 2013 - 09:53
Napisano 11 czerwca 2013 - 10:04
Napisano 11 czerwca 2013 - 14:27
Napisano 11 czerwca 2013 - 14:31
Napisano 11 czerwca 2013 - 14:49
Napisano 11 czerwca 2013 - 15:03
Napisano 11 czerwca 2013 - 22:27
Napisano 12 czerwca 2013 - 17:17
- usunięcie Skype
- wyłączenie iCloud
- wyłączenie danych sieci komórkowej - na to nastawiałem się najbardziej, bo ten problem zauważyłem mniej więcej w czasie, w którym kupiłem sobie pakiet internetowy i zacząłem korzystać z 3G w telefonie
- włączenie trybu samolotowego
- wyzerowanie ustawień sieciowych
- wyzerowanie wszystkich ustawień
- wyłączenie pobierania maili metodą 'push'
- wyłączenie GameCenter
Jak dotąd nic z powyższych nie pomogło, szukam dalej

- restore (nie próbowałem ze względu na geveya i jailbreak'a)
UPDATE
Mój problem się rozwiązał. Jak? Do końca nie jestem pewien, ponieważ zrobiłem kilka rzeczy na raz, jednak powinna to być któraś z tych rzeczy:
- nieprzeczytany mms, którego telefon próbuje pobrać w tle. Jestem w sieci Plus i zalogowałem się na foto.plus.pl i rzeczywiście, miałem tam jednego mmsa, którego nie odczytałem
- wyłączyłem u operatora gprs, wyłączyłem w telefonie dane mobilne
- pół godziny później włączyłem spowrotem gprs i dane mobilne
- skasowałem niepotrzebne mi z cydii rzeczy: OpenSSH oraz BatteryDoctorPro (OpenSSH miałem od miesięcy, a BatteryDoctorPro zainstalowałem dopiero po tym jak zaczęły się problemy z baterią więc żaden z nich prawdopodobnie winowajcą nie jest)
- po tym Cydia zrobiła respring więc straciłem czasy od ostatniego naładowania, ale wykonałem też sposób znaleziony tutaj:
- w międzyczasie powtórzyłem też hard reset1st. Turn off WiFi.
2nd. Turn on everything on cellular data (3G, Cellular Data, Data Roaming)
3rd. Wait until iPhone gets 3G signal, after it wait ~5mins
4th. Turn off 3G (DO NOT connect to any Wi-Fi networks before this is done), DO NOT turn off cellular data and data roaming.
5th. Turn on Wi-Fi. Connect to home Wi-Fi if available.
(please don't blame me if this does not work..(it does for me). I get this info from another people...)
Któryś z powyższych sposobów zadziałał (obstawiałbym ten z mmsem, ponieważ mój problem zaczął się mniej więcej wtedy kiedy został do mnie wysłany mms, którego nie odczytałem), ponieważ po naładowaniu telefonu znowu mam dwa różne czasy w użyciu i w gotowości

Napisano 12 czerwca 2013 - 22:48
Napisano 13 czerwca 2013 - 11:35
Nie wiem jak jest w T-Mobile.A wie ktoś może jak w sieci T-mobile sprawdzić takiego mmsa ?
Ale jest jeszcze jedna rzecz, którą możesz sprawdzić:
Wejdź w Ustawienia > Ogólne > To urządzenie... > Diagnostyka i użycie > Dane diagnostyki i użycia
Tam będą wyświetlone crash logi, sprawdź czy jakaś aplikacja nie wywala się zbyt często - kilka razy jest ok, ale kilkadziesiąt/kilkaset to zdecydowanie za dużo. Często problemy z baterią powodują crashe aplikacji dataaccessd i calaccessd, obie odpowiadają m.in. za kalendarz - warto wtedy np. na iCloud.com pousuwać zbędne wpisy w kalendarzu.
Po synchronizacji telefonu z komputerem te logi można też zobaczyć w:
C:\Users\Nazwa\AppData\Roaming\Apple Computer\Logs\CrashReporter\MobileDevice\iPhone (Nazwa)
Napisano 14 czerwca 2013 - 22:15
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych