Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS 7 Beta - wrażenia, pytania i problemy

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2838 odpowiedzi w tym temacie

#201 Misi06

Misi06
  • 202 postów

Napisano 11 czerwca 2013 - 16:51

U mnie narazie wszystko wygląda w miarę ok. Bez większych lagów. Moim zdaniem wygląd i funkcjonalność na + :)

#202 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 11 czerwca 2013 - 16:54

Na Allegro już można kupić iPhone 4s z iOS7 :) haha
Więc jakby ktoś chciał mieć w iPhone iOS7, a nie ma konta dev, to może sobie kupić od razu z systemem :)

IPhone 4s bez simlocka system IOS7!!!!!! (3314331108) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Choć ze screenów wynika, że to iOS6 :)

#203 iPhone 4th

iPhone 4th
  • 540 postów

Napisano 11 czerwca 2013 - 16:57

Wersja na iPhone 4 na pewno zostanie odpowiednio zoptymalizowana. To nie byłby iPhone z lagami

#204 Bigkaban

Bigkaban
  • 400 postów
  • SkądSwiebodzin, PL

Napisano 11 czerwca 2013 - 16:58

baterie wciąga jak v8 benzynę

#205 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 11 czerwca 2013 - 16:58

Wersja na iPhone 4 na pewno zostanie odpowiednio zoptymalizowana. To nie byłby iPhone z lagami

Serio :roll: ?

#206 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 11 czerwca 2013 - 17:01

Tylko Ci się tak wydaje. Powiedz to tym co mieli iPhone 2G z softem 3.x i 3G z 4.x .

#207 lia

lia
  • 304 postów
  • SkądLublin, PL

Napisano 11 czerwca 2013 - 17:02

Pozwolicie że podzielę się moimi subiektywnymi spostrzeżeniami - "na świeżo". PLUSY: 1. update przeszedł bez problemu, programy zachowane, wszystko inne też; 2. genialna jest Galeria, bardzo podoba mi sie pogrupowanie zdjęć w zależności od daty; 3. świetna opcja blokowania kontaktów - nareszcie! 4. śmieszne jest zamykanie programów w multitaskingu MINUSY 1. pływająca tapeta (ustawiłam to gwiaździste niebo), w przyszłości mogłoby to być do ustawienia, czy chcemy, żeby się ruszało, czy nie; 2. wszelkie wodotryski - przechodzenie ikon, wchodzenie do menu - niech będzie ustawialne czy chcemy czy nie; 3. wszystko jest STRASZNIE BIAŁE i takie nieApplowe (rozumiem, że stawiają na minimalizm, ale proszę, nie róbcie Nokii Lumii z Windows Phone); 4. przyciski do wybierania numeru strasznie proste, białe, cienkie; 5. chmurki w iMessage są strasznie duże; 6. foldery na SB są szare (mają szare tło) i nie podoba mi się to, wolałam jak to było w iOS6. 7. delikatnie się przycina (4S), ale da się żyć; 8. nie włączać podglądu "lata" w Galerii, bo zarżniecie telefon; 9. bateria leci w oczach 10. nie podoba mi się odbieranie połączeń poprzez przesunięcie "odbierz" (kojarzy mi się z Samsungiem). 11. brak kropek przy wydarzeniach w dniach w kalendarzu Na razie tyle. Pewnie wrócę do spokojnej, bardziej applowej i eleganckiej wersji 6.1.3. Nowy soft jest taki "rozwydrzony", jaskrawy i oczojebny.

#208 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 11 czerwca 2013 - 17:02

3 na 4.2.1 bez Jb nie była aż tak bardzo zamulona.

#209 iPhone 4th

iPhone 4th
  • 540 postów

Napisano 11 czerwca 2013 - 17:05

Serio :roll: ?

Po obserwacji twoich wypowiedzi stwierdzam,że znasz się na rzeczy ale nie jesteś optymistycznie nastawiony.

#210 Misi06

Misi06
  • 202 postów

Napisano 11 czerwca 2013 - 17:09

Mam nadzieję, że brak kropek pod poszczególnymi dniami w kalendarzu to tylko bug, który zostanie usunięty...

#211 lia

lia
  • 304 postów
  • SkądLublin, PL

Napisano 11 czerwca 2013 - 17:11

Mam nadzieję, że brak kropek pod poszczególnymi dniami w kalendarzu to tylko bug, który zostanie usunięty...

Dobra nadzieja, bo mam też taką.

#212 GreaTskY

GreaTskY
  • 3 303 postów
  • Skądtowni?

Napisano 11 czerwca 2013 - 17:13

lia - zmniejsz rozmiar tekstu a chmurki automatycznie się zmniejszą - Ustawienia - Ogólne - Rozmiar tekstu Jak wiecie ikona zegara jest aktywna ale u mnie pokazuje czas o 2 godziny wcześniej, ktoś spotkał się z takim przypadkiem?

#213 dominikkk1

dominikkk1
  • 43 postów

Napisano 11 czerwca 2013 - 17:14

Cze, Wszyscy piszą o problemach z iOS 7 ale dla "zielonych" nikt nie mówi jak zainstalować ten system , mógłby mi ktoś w tym pomóc bądź wysłał jakis poradnik

#214 lia

lia
  • 304 postów
  • SkądLublin, PL

Napisano 11 czerwca 2013 - 17:15

lia - zmniejsz rozmiar tekstu a chmurki automatycznie się zmniejszą - Ustawienia - Ogólne - Rozmiar tekstu

O, już lepiej. Dzięki.

#215 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 11 czerwca 2013 - 17:18

Cze,

Wszyscy piszą o problemach z iOS 7 ale dla "zielonych" nikt nie mówi jak zainstalować ten system , mógłby mi ktoś w tym pomóc bądź wysłał jakis poradnik

Pobierasz ipsw z 7 z netu potem odpalasz iTunes i trzymając alt wciskasz aktualizacje otwiera ci się okno w którym wskazujesz ipsw z 7. Tyle. Trudne nie ?
Już nawet nie wspomnę że było xxx razy w tym temacie.

#216 SiWyTM

SiWyTM
  • 190 postów

Napisano 11 czerwca 2013 - 17:19

Tylko Ci się tak wydaje. Powiedz to tym co mieli iPhone 2G z softem 3.x i 3G z 4.x .

Według mnie 2g z 3.1.2 chodził bardzo fajnie ale 3g z ios4 to była tragedia.

Ogólnie 3gs z ios6 jakoś tragicznie nie chodzi ? Więc myślę że ogarną system i będzie dało się używać 4 :)

#217 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 11 czerwca 2013 - 17:23

i 2G i 3G z wyżej wymienionymi softami chodziły fatalnie :-P Na iP4 z iOS7 podobnie. Fajne jest opóźnienie przy blokowaniu telefonu. Obraz już ciemny a dźwięk czasem słychać po 2 sekundach :D EDIT: No może przesadziłem ale czasami się zdarzy, że chwilę to trwa.

#218 masi0

masi0
  • 332 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 czerwca 2013 - 17:29

Czy są jakieś problemy z baterią, zasięgiem ?

ciągnie jak odkurzacz

#219 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 11 czerwca 2013 - 17:33

bo jest to pierwsza zabugowana beta, nie nadaje się do użytkowania jeśli chcesz mieć odrobnę komfortu posiadania telefonu do rozmów, odbierania maili czy robienia zdjęć. żadna aplikacja nie obsługuje iOS7 więc ich odpalanie wygląda dość dziwnie. telefon 2x złapał zwiechy - powrót to czarnego ekranu z !!!! jabłkiem z 6.1.3 :D

1 beta i naprawdę bardzo dobra! Wszystkie programy chodzą nie mam ani jednego programu który by źle działał. Dlatego dziwi mnie Twoja wypowiedź.

baterie wciąga jak v8 benzynę

Tu też nie mogę się zgodzić bateria bardzo podobnie jak w iOS 6

lia - zmniejsz rozmiar tekstu a chmurki automatycznie się zmniejszą - Ustawienia - Ogólne - Rozmiar tekstu

Nie wpadłem na to :))

#220 extor

extor
  • 318 postów
  • SkądWrocław, PL

Napisano 11 czerwca 2013 - 17:33

Jak wiecie ikona zegara jest aktywna ale u mnie pokazuje czas o 2 godziny wcześniej, ktoś spotkał się z takim przypadkiem?

Mialem to samo ale ze dzis mocno wymeczylem telefon to po aktualizacji zostalo mi ok 15% baterii i jak sie rozladowala to po podpieciu ladowarki i odpaleniu telefonu ikona zegara wskazuje godzine ustawiona w telefonie. Wez wylacz i wlacz ponownie telefon i zobacz czy przestawi sie na ikonie. [ATTACH=CONFIG]15451[/ATTACH]

Dodam ze u mnie z zainstalowanych aplikacji nie dziala jedynie Angry Birds Friends tzn. odpala sie ale pokazuje ze zalogowana i zatrzymaje sie na samym koncu (kreci sie non stop w lewym gornym rogu i nic wiecej sie nie dzieje.

#221 lespru

lespru
  • 15 postów

Napisano 11 czerwca 2013 - 17:37

Witam, mam zainstalowane iOS7 i zauważyłem, że nie działa mi kilka aplikacji - (FilmWeb, Sygic Europa (ciekawe bo Sygic Polska działa), Allegro, HBO GO, ) - trochę to boli - napiszcie jakie aplikacje wam nie działają. Mam pytanie : czy istnieje możliwość zmiany konfiguracji centrum sterowania (dodać, usunąć czy zmienić miejsce poszczególnych elementów) jak wyłączać programy w multitaskingu ? Mam ip5 ogólnie mi się podoba, ale nie działa tak płynnie jak na 6.1.4 Pozdr

#222 iPhone 4th

iPhone 4th
  • 540 postów

Napisano 11 czerwca 2013 - 17:38

Czy wy już czytać nie umiecie? Cofnij się dwie strony do tyłu

#223 RBB

RBB
  • 1 371 postów

dominikkk1 jaja sobie robisz??

1.Witam, mam zainstalowane iOS7 2.czy istnieje możliwość zmiany konfiguracji centrum sterowania (dodać, usunąć czy zmienić miejsce poszczególnych elementów)

jak wyłączać programy w multitaskingu ?

Masz zainstalowane i nie widzisz tego ogromu ustawień w centrum sterowania? :D

home x 2, kładziesz baterię na program, który chcesz zamknąć i przesuwasz do góry.

#224 Misi06

Misi06
  • 202 postów

stronę lub 2 wcześniej masz napisane :)

#225 khazad

khazad
  • 3 postów

Napisano 11 czerwca 2013 - 17:39

Z centrum powiadomień zniknęła możliwość wysłania postu na FB i Twittera. Zdjęcia można wysyłać bezpośrednio na Flickra a filmy na Vimeo. Na 4s chodzi sprawnie jak na betę. Mam nadzieje, że brak kropek w zajętych dniach kalendarza poprawią. Co do wyglądu jest powiew świeżości.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych