Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iOS 7 Beta - wrażenia, pytania i problemy

• This topic is locked This topic is locked
2838 replies to this topic

#2376 extor

extor
  • 318 posts
  • SkądWrocław, PL

Posted 11 September 2013 - 07:09

Ja wlasnie odlaczylem od ladowarki zobacze jak u mnie bedzie z bateria. Po odtworzeniu z iCloud bateria zchodzila w oczach ale mozna to tlumaczyc pobieraniem zakupionych wczesniej aplikacji oraz muzyki z iTunes Match. Puki co 2x wywalilo mi Ustawienia no i jak wspominalem wczesniej po zamknieciu kilku aplikacji ostatnia lubi pozostawic sama ikone. Teraz sa dwie opcje, Apple wypusci GM2 albo poczeka i za 2-3 tygodnie po GA wyda iOS 7.0.1

#2377 zubel

zubel
  • 1194 posts
  • SkądWodzisław Śląski / Opole / Katowice

Posted 11 September 2013 - 07:19

EDIT 2:
Jest lepiej niż na becie ale, co oczywiste, o działaniu jak na iOS 6 można zapomnieć.

GM jeszcze nie instalowałem, poczekam na oficjalną wersję, jak już będzie w OTA, ale akurat iOS7 beta u mnie działa naprawdę dobrze, w porównaniu z iOS6, którego nie darzyłem specjalna sympatią.

#2378 buldoggg

buldoggg
  • 544 posts
  • SkądKatowice

Posted 11 September 2013 - 07:55

Prosze opinie w zwiazku jak dziala ios 7 gm na iphonie 4 czy jest spader wydajnosci czy wrecz przeciwnie chodzi plynniej ?

#2379 rudy211

rudy211
  • 360 posts
  • SkądKraków, Poland

Posted 11 September 2013 - 08:02

Prosze opinie w zwiazku jak dziala ios 7 gm na iphonie 4 czy jest spader wydajnosci czy wrecz przeciwnie chodzi plynniej ?

Chodzi najlepiej ze wszystkich bet iOS 7, nie jest tak płynnie jak na iOS 6, ale można komfortowo korzystać.

#2380 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 11 September 2013 - 08:02

Drogie dziecko, pisali parę postów wcześniej ale rozumiem że na przerwie w szkole nie masz czasu czytać wszystkiego więc pomogę ci :
Z tego co pisali użytkownicy działa lepiej.
Nie ma za co.
Mam nadzieję że dziś na polskim przerobicie w końcu znaki interpunkcyjne.

#2381 meeron

meeron
  • 504 posts

Posted 11 September 2013 - 08:04

Czy w GM, są wizualne zmiany (efekty przeźroczystości itp) w iPhone5 vs iPhone4S?

#2382 pawelnrg

pawelnrg
  • 525 posts
  • SkądSiedlce

Posted 11 September 2013 - 08:09

ios 7GM na iphonie 4 działa naprawdę zadawalająco,myślałem że będzie gorzej.Jest poprawa według wcześniejszej bety.Myśle nawet że niema dużych różnic według ios6 a ios7.Ustawienia i inne aplikację wczytują się praktycznie tak samo jak na ios6,czyli chwilkę myśli około 1,5s do wejścia np.do ustawień.Fajnie by było gdyby ktoś wrzucił film z ip4,i działania miedzy ios6 a ios7 miedzy sobą.Może ma ktoś 2 ip4?i mógł by to zrobić. edit: przegladąrka safari działa podobnie,albumy muzyki chodzą gorzej w trybie poziomym,brak płynności,skacze.

#2383 Dares

Dares
  • 407 posts
  • SkądKatowice

Posted 11 September 2013 - 08:17

Zobaczcie lepiej jak wam hula na IP4 safari oraz zakładki w niej, czy przeglądanie albumów muzyki w poziomie to wtedy będziecie mogli porównać prędkość działania.

#2384 modlin

modlin
  • 538 posts
  • SkądLynchburg, TN

Posted 11 September 2013 - 12:24

To co wnosi GM to: nowe tapety, dzwonki, echo dźwięku blokady + zwiększoną płynność (np. lista kontaktów w programie FaceTime się nie tnie). Wkurza mnie niemiłosiernie fakt że muszę czekać na zakończenie animacji aby wykonać jakiś ruch. Szczególnie w przypadku odblokowywania telefonu i menu multitaskingu. Nie podoba mi się również ta szara belka na dole która nijak nie pasuje do czarnej 5tki. Miałem białą 5tke i zamieniłem się na dzień przed wydaniem ios7 na czarną 5tke bo iOS 6 wyglądał na czarnym lepiej. System wygląda lepiej na białym. Nie mogę sobie wybaczyć.

#2385 cHaBeOn

cHaBeOn
  • 167 posts
  • SkądGdańsk

Posted 11 September 2013 - 12:26

Jak dla mnie GM na 4S chodzi tragicznie. - powolne animacje - wysuwanie Centrum powiadomień na zablokowanym ekranie lub w otwartym folderze za każdym razem jest niepłynne - Ustawienia/Sieć komórkowa - tam przewijanie listy to jakaś porażka (10 fps) - włączenie wyszukiwania (spotlight) - przycięcie - kobieta mówiąca po polsku dalej nie potrafi wymówić c/ć - rotacja w galerii zdjęć niepłynna - pozostałe inne animacje też zdarzają się przyciąć Za takie coś pozbyłem się kiedyś iPhone'a 4, bo ten na iOS 6 nawet nie był płynny

#2386 RBB

RBB
  • 1371 posts

Posted 11 September 2013 - 12:44

Chabeon, bo to całe GM powinno się nazywać beta 7 i może przy 10 becie z kolei coś by z tego było. Testowane na iPhone 4 (wiadomo, staroć) i iPad 4. iPhone 5 nie posiadam ale jeśli chodzi to podobnie jak na iPad 4 to delikatnie mówiąc szału nie ma. Safari zdążyło już zawisnąć, animacja ikon przy zamykaniu aplikacji i wyjściu z ustawień gestem szarpie, płynność w wielu miejscach pozostawia wiele do życzenia. Używałem safari, iPad był uśpiony w smart case, otwieram okładkę a tu na ułamek sekundy wskakuje tapeta i po chwili dopiero to co było otwarte czyli safari. W ogóle jakieś to wszystko takie, ciężko to określić, rozlazłe, sprawia wrażenie jakby się miało za chwilę rozpaść :D . Zmiana orientacji ekranu, o nie, to nie wygląda jak w sprzęcie apple. Masa niedoróbek, ja rozumiem, że może być słabo na iPhone 4 ale, na jakby nie było ostatnio wydanym tablecie, jest nie do przyjęcia. Edit: wejście w ustawieniach w iTunes Store i app store to bez przesady jakieś 4 sekundy. Kpina. Czasem coś się wydarzy i wskoczy w 2-3 sek. A ustawienie tapety to chyba każdorazowo czeka na potwierdzenie z cupertino, czy można ją zmienić. Trwa to tyle, że można śmiało pójść zrobić kawę :D

#2387 maciek1027

maciek1027
  • 100 posts

Posted 11 September 2013 - 12:48

Na wieczornej konferencji Apple potwierdziło dostępność kolejnej generacji iOS-a. Siódma wersja systemu zadebiutuje na iUrządzeniach już 18 września, choć ta data dotyczy tylko iPhone’a 4S oraz iPhone’a 5. Smartfon z “4″ w nazwie swoją wersję dostanie trochę później – na razie nie znamy szczegółowej daty.

iOS 7 już od 18 września, flagowe aplikacje dostępne za darmo | gsmManiaK.pl

Może ios pod Czwóreczkę podratują. Takie 6.1.3 pod 3GS (jak dobrze pamiętam)

#2388 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 11 September 2013 - 12:50

Na wieczornej konferencji Apple potwierdziło dostępność kolejnej generacji iOS-a. Siódma wersja systemu zadebiutuje na iUrządzeniach już 18 września, choć ta data dotyczy tylko iPhone’a 4S oraz iPhone’a 5. Smartfon z “4″ w nazwie swoją wersję dostanie trochę później – na razie nie znamy szczegółowej daty.

iOS 7 już od 18 września, flagowe aplikacje dostępne za darmo | gsmManiaK.pl

W końcu jakiś sensowny post w tym temacie.

#2389 Vamos

Vamos
  • 12 posts

Posted 11 September 2013 - 12:55

czy wszystkim wam nie działają te linki do GM'a 7, mam na myśli te dla tych 'gorszych' developerów...?

#2390 Dares

Dares
  • 407 posts
  • SkądKatowice

Posted 11 September 2013 - 12:56

W końcu jakiś sensowny post w tym temacie.

No twój na pewno jest sensowny. Vamos wstrzymaj się z instalacją lepiej do oficjalnej wersji. Ja ostatnio używałem beta 6 i jak czytam komentarze dotyczącej wersji GM to chyba na razie sobie daruję IOS 7 .

#2391 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 11 September 2013 - 12:56

czy wszystkim wam nie działają te linki do GM'a 7, mam na myśli te dla tych 'gorszych' developerów...?

Mi działają.

#2392 RBB

RBB
  • 1371 posts

Posted 11 September 2013 - 12:57

Oczywiście, że nie działają, GM przysłali nam na pendrivach z cupertino :D

#2393 Piecu

Piecu
  • 5 posts
  • SkądGdynia

Posted 11 September 2013 - 12:59

Takie pytanie, pobrałem plik z iOs7 z dysk z tego co widziałem w poradnikach aby zainstalować trzeba w iTunes kliknąc "Sprawdź aktualizację" i wtedy wybrać ten pobrany plik. U mnie jest tak że jak wybieram sprawdź aktualizacje to się pokazuję że wersja oprogramowania jest biężąca i nie mogę wybrać żadnego pliku z dysku, jak sobie z tym poradzić? Pozdrawiam iPhone 4s 6.1.3

#2394 maciek1027

maciek1027
  • 100 posts

Posted 11 September 2013 - 12:59

Jeżeli znajdziesz dobry link, a pobieranie się zatrzymuje (mega.co.nz), spróbuj ściągnąć przez jakiś program - ja teraz próbuję jdownladaerem i jak na razie leci.

#2395 Vamos

Vamos
  • 12 posts

Posted 11 September 2013 - 13:00

chyba nawet zacząłem się śmiać...ale tylko przez chwilę. Ludzie piszą na forach, że te serwery padają, więc może linki aktywne ale coś tam się knoci. Ściągam drugi raz, dochodzi do 600 Mb i staje. To nie wina zerwanego połaczenia ani miejsca na dysku

#2396 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 11 September 2013 - 13:00

Takie pytanie, pobrałem plik z iOs7 z dysk z tego co widziałem w poradnikach aby zainstalować trzeba w iTunes kliknąc "Sprawdź aktualizację" i wtedy wybrać ten pobrany plik. U mnie jest tak że jak wybieram sprawdź aktualizacje to się pokazuję że wersja oprogramowania jest biężąca i nie mogę wybrać żadnego pliku z dysku, jak sobie z tym poradzić? Pozdrawiam

iPhone 4s 6.1.3

A może byś shift przytrzymał …. Może wtedy magia zadziała.

#2397 maciek1027

maciek1027
  • 100 posts

Posted 11 September 2013 - 13:01

kliknij shift i "otwórz" (czy coś takiego) w itunes.

#2398 RBB

RBB
  • 1371 posts

Posted 11 September 2013 - 13:02

kliknij shift i "otwórz" (czy coś takiego) w itunes.

Nie musi klikać odtwórz, może też wybrać uaktualnienie. W GM działa i jedno i drugie dla "lewych" developerów :D

#2399 iBor

iBor
  • 226 posts

Posted 11 September 2013 - 13:06

Hej, czy jako nie-deweloper po instalacji GM ("przez iTunes z przytrzymanym sziftem") nie będzie pózniej problemów z aktualizacja do oficjalnej wersji (18 września)? Po prostu nie mogę doczekać sie iOS 7, bety nie instalowalem. Chciałbym sie skusić na GM ale nie wiem czy to czasem nie wiąże sie z jakimiś dalszymi problemami w przypadku przyszłych aktualizacji. Dzięki i pozdrawiam

#2400 RBB

RBB
  • 1371 posts

Posted 11 September 2013 - 13:08

Ale to już raczej jest oficjalna wersja.

6 user(s) are reading this topic

0 members, 6 guests, 0 anonymous users