Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS 7 Beta - wrażenia, pytania i problemy

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2838 odpowiedzi w tym temacie

#2276 schreder

schreder
  • 201 postów
  • SkądOlsztyn

Napisano 10 września 2013 - 19:45

Czytam takie posty i jestem załamany. iOS 7 (tak wersja GM) jest TYLKO dla DEVELOPERÓW, którzy są przyzwyczajeni są do błędów w systemie, podczas pisana swoich aplikacji. Nie jest to wersja dostępna dla zwykłego użytkownika. Jeśli jesteś zwykłym użytkownikiem - Ty dostaniesz iOS w dniu 18 września....

Ci "developerzy" z MyApple....

Jak masz problemy ze zrozumieniem o co mi chodziło to lepiej nie pisz. Może jednak oszczędzę Ci trudu i wyjaśnię. Może w hameryce nikt nie czyta jak działają bety i wisi im to, ale myślę, że spora część ludzi z innych krajów to czyta posty na forum. Dla twojej informacji wersja GM będzie zainstalowana na iPhone 5c i 5s. No chyba, że liczysz na to, że każdy egzemplarz, który wyszedł z fabryki będą w sklepie podłączać i aktualizować do wersji z 18 września.

Ehhh... ci developerzy z myapple...

#2277 sirqaz

sirqaz
  • 118 postów

Napisano 10 września 2013 - 19:46

O ktorej polskiego czasu bedzie?

#2278 dm76

dm76
  • 2 445 postów

Napisano 10 września 2013 - 19:46

o 21:45

#2279 pontonix

pontonix
  • 196 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 września 2013 - 19:50

Ha! I tutaj się mylisz. Kogo mają zniechęcić developerów? Bo przecież wersje beta są tylko dla nich. Osobom, które nie są developerami, powinni blokować telefony jak kiedyś i byłby święty spokój. GM jest "teoretycznie" wersją finalną. Wystarczy że DEVELOPERZY znajdą jakiś poważny błąd, niedoróbkę i GM traci ważność. Więc widać, że czytanie ze zrozumieniem nie jest Twoją mocną stroną, polecam więc udanie się do szkoły.

#2280 Vamos

Vamos
  • 12 postów

Napisano 10 września 2013 - 19:53

A czy jest możliwość wgrania tej wersji GM nie będąc developerem? Piszecie, że tylko dla developerów, a ktoś wcześniej napisał, że ta wersja może być wgrana przez każdego...

#2281 ukiss

ukiss
  • 80 postów
  • SkądRadom

Napisano 10 września 2013 - 19:55

przeczytaj sobie poprzednie strony, a nie każdy będzie pisał sto razy to samo :/

#2282 schreder

schreder
  • 201 postów
  • SkądOlsztyn

Napisano 10 września 2013 - 19:55

GM jest "teoretycznie" wersją finalną. Wystarczy że DEVELOPERZY znajdą jakiś poważny błąd, niedoróbkę i GM traci ważność. Więc widać, że czytanie ze zrozumieniem nie jest Twoją mocną stroną, polecam więc udanie się do szkoły.

Powiedz mi kolego, skoro iPhone 5c jest produkowany już jakiś czas to jaki system jest do niego wgrany? Np. 2 tygodnie temu już wgrywali wyczarowaną wersje finalną, a dziś dadzą devom dopiero GM? Skoro 20 września będzie 5s/5c do kupienia w USA, a finalna wersja wyjdzie 18 września to tysiące telefonów będzie zaktualizowane w 2 dni?^.-

#2283 show111

show111
  • 35 postów

Napisano 10 września 2013 - 19:58

niedługo padnie pytanie jak wrócić do iOS6......

#2284 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 10 września 2013 - 20:04

Powiedz mi kolego, skoro iPhone 5c jest produkowany już jakiś czas to jaki system jest do niego wgrany? Np. 2 tygodnie temu już wgrywali wyczarowaną wersje finalną, a dziś dadzą devom dopiero GM? Skoro 20 września będzie 5s/5c do kupienia w USA, a finalna wersja wyjdzie 18 września to tysiące telefonów będzie zaktualizowane w 2 dni?^.-

Wgrywają bezprzewodowo przez zamknięte pudełka:))))

#2285 pontonix

pontonix
  • 196 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 września 2013 - 20:08

Polecam korepetycje z czytania ze zrozumieniem Taki iOS bedzie wgrany na telefonach które wyprodukowali będzie dostępny tylko dla 5C i 5S. W dniu 18 września wyjdzie dla iPhonów ktore są dostępne aktualnie na rynku i być może dla ipadów. iOS 7 dla iPhone'a 5C bedzie się pewnie różnił pierdołami, natomiast dla iPhona 5S będzie to iOS 7 wspierający nowe elementy aparatu jak i iTouch. (tak jak to było z 4 i 4S - Siri) I dla twojej wiadomości DEVELOPERZE iOS dla 5C oraz dla 5S będzie dostępny publicznie od 20 września jak już telefony będą miały swoją premierę. Dla telefonów 4, 4S, 5 i innych urządzeń bedzie 18 sierpnia. Rozumiesz juz?

#2286 sirqaz

sirqaz
  • 118 postów

Napisano 10 września 2013 - 20:11

Uwazam ze bedzie dzialac znakomicie na ip4

#2287 poweredjj

poweredjj
  • 29 postów

Napisano 10 września 2013 - 20:14

IOS 7 na IP4 dziala troche wolniej niz IOS 6, ale nie ma tragedii.

#2288 schreder

schreder
  • 201 postów
  • SkądOlsztyn

Napisano 10 września 2013 - 20:17

Polecam korepetycje z czytania ze zrozumieniem

Taki iOS bedzie wgrany na telefonach które wyprodukowali będzie dostępny tylko dla 5C i 5S. W dniu 18 września wyjdzie dla iPhonów ktore są dostępne aktualnie na rynku i być może dla ipadów.

iOS 7 dla iPhone'a 5C bedzie się pewnie różnił pierdołami, natomiast dla iPhona 5S będzie to iOS 7 wspierający nowe elementy aparatu jak i iTouch. (tak jak to było z 4 i 4S - Siri) I dla twojej wiadomości DEVELOPERZE iOS dla 5C oraz dla 5S będzie dostępny publicznie od 20 września jak już telefony będą miały swoją premierę. Dla telefonów 4, 4S, 5 i innych urządzeń bedzie 18 sierpnia. Rozumiesz juz?

Drugie zdanie super ułożone, nic dziwnego, że nie można ze zrozumieniem przeczytać.

Usiłujesz mi powiedzieć, że mam rację tym drugim zdaniem, że w iPhone 5s i 5c będzie wgrana wersja GM (nie ta która wyjdzie 18 września, co jest oczywiste), czyli tak jak mówiłem. Poza tym, po co mi takie oczywiste rzeczy piszesz z tymi różnicami między softem dla 5s i 5c skoro to jest jasne?

Nie wiem jak wy, ale ja pontona nie mogę zrozumieć za bardzo.

#2289 wojtekoz

wojtekoz
  • 30 postów
  • SkądKomorów

Napisano 10 września 2013 - 20:19

GM już jest.

#2290 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 10 września 2013 - 20:23

A czy jest możliwość wgrania tej wersji GM nie będąc developerem? Piszecie, że tylko dla developerów, a ktoś wcześniej napisał, że ta wersja może być wgrana przez każdego...

Oczywiście, na pierwszej stronie masz info jak to zrobić i linki do iOS 7 GM, szukaj czerwonego tekstu.

#2291 poweredjj

poweredjj
  • 29 postów

Napisano 10 września 2013 - 20:23

GM już jest.

"iOS 7.0 Oprogramowanie jest aktualne".

Chyba ze jest na jakiejs zewnetrznej stronie do recznego pobrania.

Edit: Faktycznie. Trzeba recznie wgrac w iTunes.

#2292 wojtekoz

wojtekoz
  • 30 postów
  • SkądKomorów

Napisano 10 września 2013 - 20:26

"iOS 7.0 Oprogramowanie jest aktualne".

Chyba ze jest na jakiejs zewnetrznej stronie do recznego pobrania.

To nie jest aktualizacja OTA. Potrzeby będzie cały system.

#2293 schreder

schreder
  • 201 postów
  • SkądOlsztyn

Napisano 10 września 2013 - 20:27

Na macrumors.com też pisze masa osób, że jest już GM.

PS: GM jest i będzie dostępne tylko przez stronkę developer.apple.com (a już na pewno nie będzie OTA).

#2294 Michal.Rz

Michal.Rz

• 1 741 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 10 września 2013 - 20:29

iOS7GM trzeba wrzucić ręcznie przez iTunes

Dołączona grafika

#2295 dm76

dm76
  • 2 445 postów

Napisano 10 września 2013 - 20:30

Apple Releases iOS 7 GM To Developers Ahead Of Public Launch Next Week | Cult of Mac

Już jest - zaraz bedzie amok i wysyp prób o linki...

#2296 pontonix

pontonix
  • 196 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 września 2013 - 20:35

Usiłuję Ci wytłumaczyć metodą "chałupniczą" jakie to PIERDOŁY wypisujesz publicznie. "Pewnie nie będzie GM, bo niedopracowane jest i nie chcą zniechęcić przed wymianą na nowy model :P" Tak to jest Twoj post zanim go edytowałeś. Może mój drugi akapit był troche chaotyczny za to tobie udało się podobny efekt uzyskać w jednym zdaniu. Co ma wspólnego niedopracowane GM z wymianą na nowy model? Nie rozumiesz dalej kwestii, że apple grupuje użytkowników (ogólnie mówiąc ofc.) na: 1. Normalni użytkownicy używający iOS 6.1.4 lub niżej 2. Developerzy dla których wypuszcza GM aby mogli "dopieścić" swoje aplikacje i pozbyć się ostatecznych niedoróbek. Ale na świecie jak i w Polsce powstała teraz grupa "samozwańczych developerów" (do której zakładam, że należysz* jak i kilkadziesiąt osób z tego wątku) Ta grupa działa na zasadzie: "Ooo iOS 7 można instalować bez konta dev, zainstaluje i będe szpanował przed znajomymi że mam taki fajny system, mimo że nie znam sie na programowaniu, pisaniu aplikacji itp, co mi tam że apple moze zablokować mój telefon" a 2 tygodnie poźniej: "Pomocy, płaczę, nie wiem co mam robić, moje życie się kończy, to nie ma sensu ostatnią deską ratunku jesteście Wy, moje pytanie brzmi: Jak wrócić do iOS 6?) Ps. Dla Ciebie Pan Ponton. *(Jeśli nie, zwracam honor)

#2297 modlin

modlin
  • 538 postów
  • SkądLynchburg, TN

Napisano 10 września 2013 - 20:39

Pragnę zauważyć, że każdy może sobie zainstalować bete bez konta dev. Ja to zrobiłem. Bo mogę. Trzeba ganiać tych co nie wnoszą nic, myślę że jednak moje uwagi, pomimo tego iż nie jestem dev mogą być celne i wartościowe. Nie podawajcie mi linka do GM na PRV proszę.

#2298 poweredjj

poweredjj
  • 29 postów

Napisano 10 września 2013 - 20:42

Jutro rano i tak pewnie GM bedzie na torrencie, albo nawet na jakiejs stronie. Skoro beta byla...

#2299 schreder

schreder
  • 201 postów
  • SkądOlsztyn

Napisano 10 września 2013 - 20:44

@PANIE gimbONTONIE Nadal nie rozumiesz o co mi chodzi, ale nie chce mi się już tłumaczyć Ci tego po raz trzeci, więc napiszę krótko - w telefonie iPhone 5c/5s, który wyciągną z pudełka ludzie 20 września, będzie zainstalowana wersja GM, skoro telefony te były produkowane wcześniej niż 10 września, bo nowszej/lepszej wersji nie ma. Druga sprawa, całkiem ważna, udzielam się na tym forum, ale nigdy na żywo nie widziałem iOS7, bo nie jestem developerem i nie chce mieć niedokończonego softu. Wypowiadam się tylko na podstawie tego co przeczytałem o iOS7 w tym wątku, przekazuje informacje z zagranicznych for oraz udzielam porad na podstawie własnej intuicji. PS: Edytowałem mój post, żeby dodać info, że GM pojawi się o 1PM, nic w zdaniu na górze nie było zmieniane.

#2300 Michal.Rz

Michal.Rz

• 1 741 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 10 września 2013 - 20:44

Pojawiły się nowe dzwonki i nowe tapety.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych