Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS 7 Beta - wrażenia, pytania i problemy

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2838 odpowiedzi w tym temacie

#2226 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 09 września 2013 - 18:06

Paf przyjacielu, weź wolne od netu i trochę na wstrzymanie bo zaczynasz się już zachowywać jak władca tego wątku i dodatkowo forumowy mędrzec. Dziękujemy, że jesteś z nami, wiesz wszystko lepiej i dzielisz się swoją wiedzą ale daj już spokój z ubliżaniem ludziom, wciskaniu im głupoty i braku logicznego myślenia. Odpocznij, proszę.

Pomyśl sam przez chwilę co by się stało gdyby faktycznie iOS7 mulił 5c. Apple zwyczajnie nie może sobie na to pozwolić. Za duże straty finansowe i moralne. Być może faktycznie na 4 nie będzie tak jak z iOS6 ale 5c będzie musiał działać płynnie z 7, bo inaczej jaki jest sens jego premiery ? Równie dobrze mogliby go sobie darować i zostawić jak jest bo i na 4s też by nadal zarabiali. To jest moje zdanie, jeżeli Cię w jakiś sposób obraziłem to przepraszam, nie taki był mój cel.

#2227 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 09 września 2013 - 18:23

W porządku Paf. Rozumiem jak być powinno, to oczywiste. A może po prostu tak ma być? Z tą animacją ikon kiedy przechodzimy właśnie z LS lub zamykamy aplikację. Na wszystkich urządzeniach, na których do tej pory widziałem iOS7 beta i tę animację jest mułowato. Wszyscy twierdzą, że jest płynnie a wg. mnie nie jest :D , zwłaszcza porównując do iOS6. Wiadomo, że w oficjalnej wersji wiele może się zmienić ale podejrzewam, że to już tak zostanie (animacja ikon). Oby nie.

#2228 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 09 września 2013 - 18:57

Pomyśl sam przez chwilę co by się stało gdyby faktycznie iOS7 mulił 5c. Apple zwyczajnie nie może sobie na to pozwolić. Za duże straty finansowe i moralne. Być może faktycznie na 4 nie będzie tak jak z iOS6 ale 5c będzie musiał działać płynnie z 7, bo inaczej jaki jest sens jego premiery ? Równie dobrze mogliby go sobie darować i zostawić jak jest bo i na 4s też by nadal zarabiali. To jest moje zdanie, jeżeli Cię w jakiś sposób obraziłem to przepraszam, nie taki był mój cel.

Oj stary, weź to powiedz Samsungowi jak jest sens istnienia tej firmy skoro oni biorą pieniądze (i to niezłe) za wkomponowywanie efektownych lag'ów w TouchWiz.

#2229 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 09 września 2013 - 19:04

Oj stary, weź to powiedz Samsungowi jak jest sens istnienia tej firmy skoro oni biorą pieniądze (i to niezłe) za wkomponowywanie efektownych lag'ów w TouchWiz.

Co firma, to inna polityka. Akurat z Samsungiem nie mam zbyt dobrych doświadczeń. Każdy sprzęt tej firmy strasznie mnie irytował swoim działaniem oraz wykonaniem i zawodnością. Mam nadziej że Apple nie pójdzie tą drogą. Zresztą uważam że jak jedna firma robi i RTV i AGD i jeszcze parę inny rzeczy to raczej nie będą to udane produkty. Tak samo jest wg. mnie z Andkiem system pisany pod X urządzeń nigdy nie dorówna systemowi pisanemu pod jedno urządzenie. Tak wiem IOS jest robiony pod parę, ale to i tak zawsze mniej niż Andek. Dlatego właśnie stałem się fanem i iOS i OSX. Systemy te są wg. mnie lepiej dopracowane, szybsze i stabilniejsze niż Android i Windows (Do linuxa nie mogłem się przekonać więc nie wypowiem się nie jego temat). Mam nadzieję że GM 7 miło zaskoczy wszystkich. Ale to moje nadzieje i moje zdanie ;)
A wiadomo jak z tym jest , każdy ma swoje ;]

#2230 schreder

schreder
  • 201 postów
  • SkądOlsztyn

Napisano 09 września 2013 - 21:37

Zresztą uważam że jak jedna firma robi i RTV i AGD i jeszcze parę inny rzeczy to raczej nie będą to udane produkty.

Uważasz, że nad wszystkimi produktami pracuje jedna grupa? Od 8 do 11 robią Androida 4.3 dla Galaxy S4, potem godzinka przerwy i od 12 do 16 robią tryb wirowania w pralce? TouchWiz nie lagowałby (tak mocno) gdyby oni się przyłożyli, ale jak mają to zrobić skoro muszą robić aktualizacje na pięćdziesiąt low endów (i oczywiście TouchWiz musieliby optymalizować na różne rozdzielczości tych low endów), że o programowaniu swoich bajerów typu S-Voice nie wspomnę.

PS: Ciekawe czy ktoś z was wie, że Samsung jest producentem broni. M.in. stworzył automatyczne działka, które strzelają w przeciwnika (takie działka stoją na granicy z Koreą Północną). Dla ciekawych link: South Korea's Machine Gun Sentry Robot - YouTube

- - - Połączono posty - - -

Zresztą uważam że jak jedna firma robi i RTV i AGD i jeszcze parę inny rzeczy to raczej nie będą to udane produkty.

Uważasz, że nad wszystkimi produktami pracuje jedna grupa? Od 8 do 11 robią Androida 4.3 dla Galaxy S4, potem godzinka przerwy i od 12 do 16 robią tryb wirowania w pralce? TouchWiz nie lagowałby (tak mocno) gdyby oni się przyłożyli, ale jak mają to zrobić skoro muszą robić aktualizacje na pięćdziesiąt low endów (i oczywiście TouchWiz musieliby optymalizować na różne rozdzielczości tych low endów), że o programowaniu swoich bajerów typu S-Voice nie wspomnę.

PS: Ciekawe czy ktoś z was wie, że Samsung jest producentem broni. M.in. stworzył automatyczne działka, które strzelają w przeciwnika (takie działka stoją na granicy z Koreą Północną). Dla ciekawych link:

PS: Ciekawe czy ktoś z was wie, że Samsung jest producentem broni. M.in. stworzył automatyczne działka, które strzelają w przeciwnika (takie działka stoją na granicy z Koreą Północną). Dla ciekawych link:

#2231 6c1fb0760d

6c1fb0760d
  • 1 663 postów

Napisano 09 września 2013 - 22:59

Myślę że trzykrotne powtórzenie, to za mało. Jutro o tej porze będziemy już dobrze poinformowani odnośnie nowości ;) z przyjemnością poczytam o wrażeniach z wersji GM na iPhone 4 na który prędzej czy później (w przypadku przywracania systemu) iOS 7 trafi. Jak podstawowe funkcje nie będą mulić vide Wiadomości w iOS 6 na 3GS, to będzie dobrze. Co do tych animacji - wszędzie ludzie narzekają że są zbyt długie (bez względu na urządzenie), może je ostatecznie skrócą / uproszczą, żeby nie czekaćna wszystko bez sensu.

#2232 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 10 września 2013 - 07:26

PS: Ciekawe czy ktoś z was wie, że Samsung jest producentem broni. M.in. stworzył automatyczne działka, które strzelają w przeciwnika (takie działka stoją na granicy z Koreą Północną). Dla ciekawych link: South Korea's Machine Gun Sentry Robot - YouTube

Uważam że gdyby nie robili tak wielu rzeczy tylko jak Apple kilka, te produkty byłby dużo lepsze.

#2233 tom2600

tom2600
  • 120 postów
  • SkądBogatynia

Napisano 10 września 2013 - 08:43

Od wczoraj aplikacja MyApple.pl się wywala. Na iP5 iOS 7 beta jak i na iPad 4 iOS 6.1.3.

#2234 dm76

dm76
  • 2 445 postów

Napisano 10 września 2013 - 09:02

serwer myapple się wywala

#2235 kobus

kobus
  • 787 postów
  • SkądKoźmin Wlkp.

Napisano 10 września 2013 - 09:09

Potwierdzam, appka nie działa

#2236 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 10 września 2013 - 09:19

Nikt nie neguje, ze samsung jest plodna w produkty firma. Tyle, ze ja kupuje konkretny produkt a nie cala firme i oczekuje, ze to wlasnie on jest tym najlepszym na swiecie. W praktyce kazda wyspecjalizowana w danym segmencie firma, zostawia produkty samsunga w tyle. Jedyne co potrafia po mistrzowsku to poszczegolne podzespoly jak np. pamieci i pewnie jeszcze 3-4 o ktorych nie wiem.

#2237 sirqaz

sirqaz
  • 118 postów

Napisano 10 września 2013 - 09:52

Czekacie na dzisiejsza premiere ios7? To sie zawiedziecie bo dzisiaj jej nie bedzie. Bedzie 18 wrzesnia

#2238 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 10 września 2013 - 10:25

Czekacie na dzisiejsza premiere ios7? To sie zawiedziecie bo dzisiaj jej nie bedzie. Bedzie 18 wrzesnia

Było

#2239 sirqaz

sirqaz
  • 118 postów

Napisano 10 września 2013 - 10:28

Skoro bylo to dlaczego wiekszosc szczerzy zeby i zaciera rece ze dzisiaj bedzie?

#2240 dm76

dm76
  • 2 445 postów

Napisano 10 września 2013 - 10:30

No bo będzie - GM

#2241 sirqaz

sirqaz
  • 118 postów

Napisano 10 września 2013 - 10:37

Jak jeszcze nie ma to juz chyba nie bedzie

#2242 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 10 września 2013 - 10:41

Jak jeszcze nie ma to juz chyba nie bedzie

Chłopie daj im się wyspać. Będzie jak się podniosą z łóżek. Keynote jest o 19 polskiego czasu.

#2243 Vamos

Vamos
  • 12 postów

Napisano 10 września 2013 - 10:47

Na to pytanie odpowiedź zapewne już była, ale nie orientuję się dokładnie w tych terminach. W każdym razie, dzisiaj ma być premiera Ios'a i nowych telefonów. Czy to znaczy, że dzisiaj po tej konferencji będe mógł wgrać nowego softa np z itunes'a? czy to będzie tylko premiera, potem znowu miesiąc itd itd? MS

#2244 schreder

schreder
  • 201 postów
  • SkądOlsztyn

Napisano 10 września 2013 - 10:50

Na to pytanie odpowiedź zapewne już była, ale nie orientuję się dokładnie w tych terminach.

W każdym razie, dzisiaj ma być premiera Ios'a i nowych telefonów. Czy to znaczy, że dzisiaj po tej konferencji będe mógł wgrać nowego softa np z itunes'a? czy to będzie tylko premiera, potem znowu miesiąc itd itd?

MS

Dla wszystkich aktualizacja będzie prawdopodobnie w dniu gdy nowe iPhony wejdą do sprzedaży (pewnie gdzieś tak 20 września). Dziś na aktualizacje do GM mogą liczyć developerzy (ja obstawiam, że dziś/jutro GM będzie na 100%).

Wie ktoś może czy Apple będzie udostępniać live stream? Bo jak na razie nie mogę znaleźć takiej informacji.

#2245 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 10 września 2013 - 10:50

@Vamos Leniu a może zajrzysz na poprzednią stronę? Dzisiaj prawdopodobnie będzie Golden Master a oficjalna wersja do aktualizacji dla wszystkich wraz z rozpoczęciem sprzedaży iPhone 5S. Prawdopodobnie ! EDIT: Kolega schreder mnie ubiegł, proszę o usunięcie mojej wypowiedzi.

#2246 Vamos

Vamos
  • 12 postów

Napisano 10 września 2013 - 10:54

A po jakim czasie mniej więcej wpuszczają nowe produkty? tzn ile czasu od konferencji? 10 dni, tak jak mówi schreder?

#2247 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 10 września 2013 - 10:56

Tak jak pisze schreder. Wszystkiego dokładnie dowiesz się dzisiaj po 19 m.in. tutaj http://live.myapple....n-everyones-day

#2248 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 września 2013 - 11:41

łudziłem się, że iOS 7 zmieni się do dnia premiery, ale wygląda na to, że zostanie ten kicz... szkoda.

teraz bardziej czekam na jailbreak dla iOS 6.1.3 ;)

#2249 6c1fb0760d

6c1fb0760d
  • 1 663 postów

Napisano 10 września 2013 - 12:59

Ty to pewnie jesteś jednym z tych, co modyfikują OSX żeby miał wygląd z Mac OS 7, a na Windowsie uparcie ustawiałbyś wygląd klasyczny a'la 95... Ręce opadają na te łkania o inne ikonki itd

#2250 kobus

kobus
  • 787 postów
  • SkądKoźmin Wlkp.

Napisano 10 września 2013 - 13:35

moim zdaniem wszystkie plotki dziś ujrzą światło dzienne i żadnych specjalncych nowości, o których nie było słychać nie będzie. I tak dobrze ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 6

0 użytkowników, 6 gości, 0 anonimowych