Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iOS 7 Beta - wrażenia, pytania i problemy

• This topic is locked This topic is locked
2838 replies to this topic

#1976 extor

extor
  • 318 posts
  • SkądWrocław, PL

Posted 20 August 2013 - 11:01

Do 10 wrzesnia jeszcze 3 tygodnie. Jezeli uznaja ze potrzebna bedzie jeszcze jedna beta to ja wydadza. Ja napewno zainstaluje GM ale na czysto jak kazda wczesniejsza wersje czyli backup na iCloud, DFU mode i plik restore ipsw z iOS a nastepnie przywrocenie kopii iCloud. Wiem ze moze nie dzialac kilka aplikacji ale po oficjalnej premierze bedzie ich wysyp. Ciekawi mnie jedynie jak beda wygladac aplikacje Apple z AppStore (m.in. paczka iLife, iWork, Find My Friends)

#1977 BartT-GSM

BartT-GSM
  • 272 posts
  • SkądOpole/Lubliniec

Posted 20 August 2013 - 11:10

Nie wiem czy zauwazyliscie, ale mozna sciagac i updatowac przez siec komorkowa aplikacje i gry ktore maja powyzej 50mb. Wyskakuje komunikat ale wystarczy kloknac "get" i pobiera :) moim zdaniem dobry ruch ze strony appla :)

#1978 iron.gery

iron.gery
  • 4651 posts
  • SkądPolska | USA

Posted 20 August 2013 - 11:35

Obecna beta działa bardzo sprawnie na iPhone 5. Nie mam zastrzeżeń, tafiają się przycięcia jak (pisanie na klawiaturze ekranowej, ustawianie minutnika, rotacja położenia).

#1979 Filip Rychlik

Filip Rychlik

aka felippe

• 2928 posts
  • SkądWarszawa

Posted 20 August 2013 - 13:23

Ale wózek

Ty może nie widzisz, bo nie czytasz changelog do bety. Deweloperzy patrzą na to nieco inaczej. Nie wszystkie poprawki muszą być wizualne.

#1980 leeby

leeby
  • 40 posts
  • SkądSiedlce

Posted 20 August 2013 - 22:05

Aktualizacja aplikacji youtube przyniosła nam ikonkę "przystosowana" do ios7 PS: okropna

#1981 owz

owz
  • 3360 posts
  • SkądPoznań

Posted 20 August 2013 - 22:11

Cała aplikacja jest przystosowana już do 7 jeśli idzie o kolorystykę

#1982 dm76

dm76
  • 2445 posts

Posted 20 August 2013 - 22:15

nowe iBooks też mam minimalnie inną

#1983 sebastian22

sebastian22
  • 192 posts
  • SkądKatowice, PL

Posted 20 August 2013 - 22:24

Aktualizacja aplikacji youtube przyniosła nam ikonkę "przystosowana" do ios7
PS: okropna

No wlasnie mialem to pisac, w sumie to caly interfejs YT i Google Maps jest juz "nowy"

#1984 leeby

leeby
  • 40 posts
  • SkądSiedlce

Posted 21 August 2013 - 07:46

Taki główne błędy które zostały do popdawienia na iphone 4 to: -zjeżdżający ekran w dół -bardzo wolno wlaczajacy sie aparat z zablokowanego ekranu(strasznie sie zacina) -animacje strasznie sie przycinaja Reszta chyba jest ok

#1985 pawelnrg

pawelnrg
  • 525 posts
  • SkądSiedlce

Posted 21 August 2013 - 08:11

Zjeżdzający ekran menu w dół,faktycznie zdarza mu sie kilka razy dziennie.Co do aparatu u Mnie ten problem nie występuje,aparat jest gotowy w mniej niz 2s.Gdzie te animacje tak strasznie przycinają?u Mnie zdarza się to raz na jakis czas,najczesciej przy wychodzeniu z jakiejs wymagajacej gierki.

#1986 PatrykDot

PatrykDot
  • 219 posts
  • SkądWarszawa

Posted 21 August 2013 - 09:25

Może sama ikona nie powala ale za to interfejs za to jak najbardziej na PLUS.

#1987 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 21 August 2013 - 11:20

Niby w jaki sposob interfejs tej aplikacji mialby byc dostosowany do iOS 7 skoro ta aplikacja identycznie wyglada na Android. Zarowno Mapy jak i YT.

#1988 BartT-GSM

BartT-GSM
  • 272 posts
  • SkądOpole/Lubliniec

Posted 21 August 2013 - 11:32

U was tez w ikonka meila pokazuje iles tam nieprzeczytanych wiadomosci e-mail pomimo tego ze sa odczytane ? I na ipadzie i na iphone mam ten sam blad.

#1989 Driftereks

Driftereks
  • 32 posts

Posted 21 August 2013 - 11:53

Bart-GSM tez mam ten błąd

#1990 mermi

mermi
  • 56 posts

Posted 21 August 2013 - 12:12

Przed chwilą zaobserwowałem dziwne zachowanie skrzynki pocztowej na tlenie, która raptem zaczęła uznawać wszystkie maile za nieprzeczytane. Z racji, że moje pozostałe skrzynki działają poprawnie, wnioskuję że jest to jakaś anomalia serwera o2.pl. Bart-GSM - jak widzę używasz do iMessage tlenowego konta, czyli pisząc o tym błędzie ikonki maila najpewniej masz na myśli konto tlenowe :) Znalazłem jeden trochę upierdliwy błąd w becie 5 - przy edycji kontaktów, które posiadają wpisany adres zamieszkania, aplikacja Kontakty crashuje i wywala do springboard'a.

#1991 Dares

Dares
  • 407 posts
  • SkądKatowice

Posted 21 August 2013 - 12:15

U was tez w ikonka meila pokazuje iles tam nieprzeczytanych wiadomosci e-mail pomimo tego ze sa odczytane ? I na ipadzie i na iphone mam ten sam blad.

Też mam ten błąd.

#1992 BartT-GSM

BartT-GSM
  • 272 posts
  • SkądOpole/Lubliniec

Posted 21 August 2013 - 13:12

Dokladnie , wszystkie skrzynki sa tlenowe :)

#1993 mrc120

mrc120
  • 186 posts
  • SkądPłock, Poland, Poland

Posted 21 August 2013 - 13:25

Jeżeli dobrze pamiętam to problem z zjazdem ikonek na dół można naprawić poprzez włączenie jakiejkolwiek aplikacji która jest w folderze. Wiem, że naprawiłem to bez potrzeby wyłączania telefonu.

#1994 SsneakersS

SsneakersS
  • 39 posts
  • SkądŻory, Poland

Posted 21 August 2013 - 14:31

Zainstalowalem sobie dzisiaj bete 5 zeby sie z nią poznać bliżej i zauważyłem jedną rzecz... Gdy wygaszony telefon otrzyma połączenie to po rozmowie na ios 6 telefon ponownie sie wygasza i blokuje natychmiast.Na ios 7 już tak nie ma... Po połączeniu na ios 7 pokazuje sie ekran blokowania.Nie wiem czy tak chciał autor czy jest to jakiś bug.

#1995 Michał A Dec

Michał A Dec
  • 18 posts
  • SkądWallington, New Jersey, United States

Posted 21 August 2013 - 15:28

Witam!! Czy ktos wie czy na kazdej becie jest problem z aktualizacja aplikacji na iphone 5, czy ten przypadek dotyczy tylko mnie?? Bo nie wiem czy jest sens instalowac od nowa ios 7 beta 6. Zaznaczam ze wczesniejsze wersje instalowalem poprzez aktualizacje w telefonie, a nie przez itunesa.

#1996 Quimeen

Quimeen
  • 1004 posts
  • SkądTrzebinia

Posted 21 August 2013 - 15:53

Wydaje mi się, że większość błędów jakie tutaj się spotyka wynikają z tego, że przywracaliście swoją kopię danych po wgraniu bety iOS7. Ja skonfigurowałem telefon od nowa bez przywracania kopi i wszystko działa prawie idealnie. Beta 7 już nigdzie nie wywala, nie dzieją się dziwne rzeczy i jestem bardzo zadowolony z jej użytkowania. Jedyny błąd jaki znalazłem to to, że u każdej osoby data urodzin cofnęła mi się o jeden dzień do tyłu.

#1997 robroyy

robroyy
  • 411 posts
  • SkądPoznań

Posted 21 August 2013 - 16:46

Witam nie wiem czy bylo ale u mnie na becie 6 kiedy chce aktualizowac jakiś program który był kupiony w polskim iTunes w iPhone 4s "mam 2 konta PL,UK" pokazuje ze musze sie zalogowac na polskie konto poniewaz jestem na koncie UK ,tylko ze jestem zalogowany na polskim koncie w iTunes Store , restarty itp nie pomagają Na żadnej becie OS 7 tego nie miąłem wiec nie mogę żadnego programu pobrać ani uaktualnić ale to nie aż taki wielki problem ponieważ to Beta napisałem co zauważyłem

#1998 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 22 August 2013 - 07:24

Beta 7 już nigdzie nie wywala, nie dzieją się dziwne rzeczy i jestem bardzo zadowolony z jej użytkowania.

Chyba pora sie obudzić :D

#1999 krzysiekao

krzysiekao
  • 47 posts
  • SkądOstrowiec Swietokrzyski, Poland

Posted 22 August 2013 - 08:24

Zrobiłem aktualkę na iP4 poprzez OTA do beta6, jednakże po aktualizacji mam biały pionowy pasek w miejscu gdzie jest ikon aparatu n zablokowanym ekranie, da się coś z tym zrobić ?.

#2000 oli44

oli44
  • 197 posts

Posted 22 August 2013 - 11:28

Zrobiłem aktualkę na iP4 poprzez OTA do beta6, jednakże po aktualizacji mam biały pionowy pasek w miejscu gdzie jest ikon aparatu n zablokowanym ekranie, da się coś z tym zrobić ?.

Ja na swoim IP4 mam wszystko NORMALNIE, działa bardzo fajnie. Jak chcesz to mogę na maila podesłac link do źródła ( kupiłem na allegro dopisanie UDID - facet podesłał mi link do źródła )

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users